Rapportera ökningar av anspråk på indier som kommer in i Storbritannien illegalt på små båtar över Engelska kanalen

0
40

Indier påstås ha blivit den tredje största gruppen av migranter som illegalt tar sig in på brittiska kuster över Engelska kanalen på farliga småbåtar, enligt en brittisk mediarapport som citerar källor från inrikesministeriet på fredagen.

'The Times& #8217; tidningen rapporterar att tjänstemän i inrikesministeriet tror att indiska studenter använder ett kryphål i reglerna som tillåter asylsökande att studera i Storbritannien och betala mycket lägre inhemska avgifter snarare än internationella avgifter.

Den rapporterar att omkring 250 indiska migranter har gjort den farliga överfarten med små båtar bara i år, mer än 233 som korsade kanalen under det senaste året — vilket gör dem till den tredje största kohorten efter afghaner och syrier.

“En teori som eftersträvas är Serbiens visumfria reseregler för indier, som tjänstemän i inrikesministeriet tror ger en inkörsport till Europa,” rapporten hävdar.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

En fånge i Pakistan: En IAF-pilots berättelse om mod och mod

< /figure>Hur en toalettkampanj förändrade liv, hjälpte kvinnor i Telanganas Narayanpet

< /figure>Konspiration, datastöld med före detta personal: Digital India-företaget anklagar pvt-företag

Efter CUET sjunker antagningen till DU med 25 %; inskrivningen av flickor minskar Månadsplanen för att få tillgång till Budget

“Fram till slutet av förra året kunde alla indiska passinnehavare resa in i Serbien utan visum i upp till 30 dagar. Inrikesministeriets tjänstemän tror att arrangemanget, som avslutades den 1 januari som en del av Serbiens ansträngningar att anpassa sig till EU:s (Europeiska unionens) visumpolitik, ledde till att vissa indier reste vidare till EU och därefter till Storbritannien i små båtar, ”, hävdar det.

Läs också |'Enough is enough': Storbritanniens premiärminister tillkännager tillslag mot illegal invandring

Enligt officiell statistik från inrikesministeriet som publicerades i början av november förra året för dessa illegala kanalöverfarter under de första sex månaderna av 2022 kom över hälften (51 procent) av småbåtsinkomsterna från tre nationaliteter – albanska (18 procent), afghanska (18 procent) och iranska (15 procent).

Indianer har hittills inte varit bland de nationaliteter som nämns i officiell statistik över denna olagliga rutt.

Annons

“Detta är mycket oroande att höra och är det första som NISAU (National Indian Students and Alumni Union) har hört talas om. en sådan handling”, säger Sanam Arora, ordförande för den indiska studentorganisationen i Storbritannien.

“Indiska studenter är laglydiga, meriterande och mycket hårt arbetande och vi är oroliga över att sådana isolerade incidenter, om de stämmer, kan reflektera dåligt på hela samhället. Indiska studenter som har studerat i Storbritannien är banbrytare som sätter framtiden för relationen mellan Indien och Storbritannien. Vi skulle vilja förstå detaljer om vilka dessa invandrare är och vad deras motiv för att komma in i Storbritannien på det här sättet är, ingen student ska någonsin missbruka Storbritanniens visumsystem, sa hon.

Missa inte |Brexit fyller 3. Varför bär ingen festhatt?

Medan det brittiska inrikeskontoret avböjde att kommentera medierapporten som citerade källor, sa en talesperson för regeringen till PTI att Storbritanniens Migration and Mobility Partnership (MMP) med Indien syftar till att påskynda avlägsnandet av alla illegala migranter.

Annons

“Vår migrationsavtal med Indien syftar till att förbättra och påskynda avlägsnandet av indiska medborgare utan rätt att stanna i Storbritannien och säkra ett större samarbete kring organiserad invandringsbrottslighet”, sade talespersonen.

”Den globala migrationskrisen fortsätter att sätta en aldrig tidigare skådad belastning på vårt asylsystem. Det är därför vi kommer att införa lagstiftning som kommer att säkerställa att människor som anländer till Storbritannien olagligt hålls i fängelse och flyttas till ett annat land,” tillade talespersonen.

Tackar på problemet med illegala småbåtskorsningar över hela engelskan. Channel är bland de högsta regeringens prioriteringar som fastställts av den brittiske premiärministern Rishi Sunak.

Inrikesministeriet sa att dess operativa kommando för småbåtar (SBOC) kommer att övervaka operativ verksamhet med grannlandet Frankrike för att störa sådana korsningar, rädda liv till sjöss och säkerställa en effektiv behandling av ankomster i Storbritannien.