PSA: je kunt boeken en documenten e-mailen naar je Kindle

0
70
Justin Duino/How-To Geek

Elke geregistreerde Kindle heeft een gratis uniek e-mailadres dat je kunt gebruiken om gangbare eBook- en documentformaten draadloos naar je Kindle te sturen.

Heb je een boek van buiten het Amazone-ecosysteem en wil je het lezen op je Kindle? Vergeet sideloading met een app of tethering met een USB-kabel. Je kunt het gewoon rechtstreeks naar je Kindle e-mailen.

Waarom wil ik bestanden naar mijn Kindle e-mailen?

Of je nu onlangs zorgvuldig hebt gezocht naar het juiste Kindle-model voor jouw behoeften of je probeert meer gebruik te maken van je oudere Kindle, je wilt hem waarschijnlijk vullen met interessante dingen om te lezen.

De meest gebruikelijke manier om een ​​boek of ander document op je Kindle te krijgen, zoals een digitale kopie van een tijdschrift, is door het simpelweg te kopen via de Kindle Store en deze automatisch op je Kindle laten bezorgen.

Dat is geweldig als dat de methode is waarmee je het betreffende boek, tijdschrift of document hebt verkregen, maar wat als het van buiten de Kindle-winkel komt? Er zijn andere manieren om bestanden over te zetten naar je Kindle, zoals ze sideloaden met de Send to Kindle-app of het populaire eBook-beheerprogramma Calibre gebruiken om ze over te zetten.

Ik ben al heel lang Calibre-gebruiker en kan er niet genoeg goede dingen over zeggen, maar tenzij je een uitgebreide eBook-collectie beheert, kan de app een klein beetje overdreven aanvoelen om gewoon wat te vuren boeken of documenten naar je Kindle. Het is een geweldige app voor ervaren gebruikers en mensen die trucs willen, zoals het omzetten van hun favoriete internetnieuwsfeeds in Kindle-vriendelijke tijdschriften, maar niet iedereen heeft dat allemaal nodig.

Zelfs het downloaden en installeren van de Send to Kindle-app lijkt misschien een beetje veel voor een eenmalig bestand hier of daar. Gelukkig is er een heel eenvoudige methode die geen installatie vereist en praktisch overal werkt. E-mail.

Het e-mailen van een boek of document naar je Kindle is een van de vele erg handige maar onderbenutte Amazon Kindle-functies. In de begindagen van de Kindle was dit de enige op het netwerk gebaseerde sideloading-methode die beschikbaar was (aangezien de Send to Kindle-app nog niet was uitgebracht). Het is ook het geheime ingrediënt waarmee populaire read-it-later-services zoals Pocket en Instapaper artikelen en samenvattingen naar je Kindle kunnen sturen.

Ondanks de ouderwetse sfeer is het nog steeds een fantastische manier om een ​​boek of document zonder gedoe naar je Kindle te krijgen. Als je het eenmaal hebt ingesteld, is het zo triviaal om te gebruiken dat je misschien een kans hebt om je Kindle te vullen tot het punt dat je een beetje het huishouden moet doen.

En het beste deel over het, je kunt de truc gebruiken samen met alle andere methoden zoals de Send-to-Kindle-app en Calibre. Dus voor die keren dat je niet bij je favoriete app bent, kun je gewoon een e-mail versturen.

Hoe e-mail ik boeken naar mijn Kindle ?

Een boek of document naar je Kindle e-mailen is eenvoudig, zolang je eerst wat huiswerk doet en enkele basisrichtlijnen volgt. Zodra je alles hebt ingesteld, ben je klaar en hoef je je er niet meer mee bezig te houden.

Zoek je unieke Kindle-e-mailadres op

Elke geregistreerde Kindle heeft een speciaal @kindle.com e-mailadres. Zelfs als u het uwe nog nooit eerder heeft gebruikt (of geen idee had dat een dergelijk adres bestond voordat u dit artikel las), wacht er nog steeds een automatisch gegenereerd adres op uw gebruik. Log gewoon in op uw Amazon-account en navigeer naar www.amazon.com/myk. Selecteer daar je Kindle voor aanvullende informatie, inclusief het unieke e-mailadres.

Je kunt het e-mailadres van de Kindle ook vinden in de mobiele Amazon-app door op de menuknop te tikken en vanuit de lade met snelkoppelingen te klikken op de knop “Account” icoon. Navigeer in het gedeelte Account naar Accountinstellingen > Inhoud en apparaten beheren > Apparaten en selecteer je Kindle voor dezelfde informatie.

Het standaard formaat van het e-mailadres van de Kindle is voornaamachternaam_XX@kindle.com, waarbij de voor- en achternaam van de accounthouder en een tweecijferige identificatiecode in de XX sectie van het adres.

Voeg uw e-mailadres toe aan de toegestane lijst

E-mail is helaas bijna synoniem met spam. Het zou op zijn zachtst gezegd razend zijn om spaminhoud automatisch op je Kindle te laten bezorgen. Gelukkig is er een mechanisme om dit te voorkomen.

Je Kindle-e-mailadres accepteert alleen ge-e-mailde bestanden van je handmatig geautoriseerde e-mailadressen. U kunt deze lijst, genaamd de “Approved Personal Document E-mail List” onder “Voorkeuren” tabblad voor uw apparaten wanneer u bent aangemeld bij uw Amazon-account. Op mobiel bevindt het zich op dezelfde plaats als het algemene gedeelte Apparaten dat we in het vorige gedeelte hebben gemarkeerd.

Daar moet je het e-mailadres toevoegen dat je gaat gebruiken om de documenten naar je Kindle te sturen. Voor de meeste mensen zal dit hun primaire persoonlijke adres zijn. Voor mensen die een externe eBook-manager zoals Calibre-web gebruiken met een gratis e-mailadres dat speciaal voor dit doel is ingesteld, of die hun Kindle configureren om samenvatting-e-mails van read-it-later-services te accepteren, voer dat e-mailadres in plaats daarvan in.

Stuur compatibele bestanden naar je Kindle-e-mailadres

Met die eenvoudige huishouding uit de weg – het unieke adres van je Kindle controleren en het adres autoriseren waarvan je de bestanden wilt verzenden – hoef je alleen nog wat bestanden te verzenden.

Ten eerste heeft u een ondersteund bestandstype nodig. De Kindle-e-mailservice ondersteunt de volgende indelingstypen:

  • eBooks: EPUB, PDF
  • Documenten: RTF, DOC, DOCX
  • Webpagina's: HTML , HTM
  • Afbeeldingen: JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP

Als je bekend bent met het Kindle-ecosysteem, is het je misschien opgevallen dat MOBI- en AZW-bestanden, twee formaten die al lang door Kindle eBook-lezers worden gebruikt, ontbreken. Ironisch genoeg kun je geen van beide naar de Kindle-e-mailservice verzenden, maar als je een niet-pdf-boek of documentbestand naar je @kindle.com-adres stuurt, wordt het geconverteerd naar een AZW-bestand voordat het naar je Kindle. Zie figuur.

Oh, en als je verrast bent om te zien dat de Kindle Personal Documents e-mailservice EPUB-bestanden ondersteunt (na meer dan tien jaar niet te hebben gedaan), maakt het deel uit van Gedeeltelijke acceptatie door Amazon van het formaat in 2022.

Je kunt in één e-mail maximaal 25 documenten naar je Kindle-e-mailadres sturen. De totale grootte van de e-mailbijlagen, ongeacht het aantal bijlagen, mag niet groter zijn dan 50 MB. De service ondersteunt ZIP-bestanden, dus u kunt meerdere documenten samen zippen om onder de drempel van 50 MB te komen (hoewel u nog steeds beperkt bent tot 25 in één e-mail).

Er is geen vereiste voor iets speciaals in de onderwerpregel of hoofdtekst van de e-mail, dus als je documenten naar je Kindle stuurt, heb je alleen je @kindle.com-adres en de bestanden nodig.

En dat is het! Heeft u online een interessante pdf gevonden die u op uw Kindle wilt lezen, maar bekijkt u deze momenteel op uw telefoon? Geen probleem, voeg de pdf toe aan een e-mail met behulp van de e-mailclient van je telefoon, activeer het naar je Kindle-adres en het wordt automatisch bezorgd op je Kindle. Hetzelfde als je op je pc zit. Gratis e-boeken gedownload van Project Gutenburg of DRM-vrije boeken gekocht van Humble Bundle? Hetzelfde, gooi ze gewoon in een e-mail en stuur ze weg.

The Best eReaders of 2022 Best eReader Overall Kindle Paperwhite Signature Edition Amazon

$ 189,99
 

Beste budget-eReader Amazon Kindle (2022) Amazon

$ 99,99
 

Beste Kindle eReader Kindle Oasis Amazon

$ 249,99
 

Beste niet-Kindle eReader Kobo Libra H2O Shop nu Beste eReader voor kinderen Kindle Paperwhite Kids Amazon

$159.99
 

Beste waterdichte eReader Kindle Oasis Amazon

$249.99
 

p> Beste eReader met kleurenscherm PocketBook InkPad Color Amazon

$ 274,21
$329.00 Bespaar 17%

Best lezende tablet iPad Mini Amazon

$469.00
$499.00 Bespaar 6%

LEES VOLGENDE

  • › Deze enorme gebogen ultrabrede monitor van LG kost vandaag $ 337
  • › Wat is een condensatormicrofoon en hoe werken ze?
  • › Hoe u uw leeftijd kunt wijzigen op TikTok
  • › De nieuwe HP Pro x360 Fortis is een 2-in-1-laptop onder de $500
  • › Screen Record op iPhone
  • › Krijg pc-kracht met tablet-draagbaarheid in de Surface Pro 9 voor $ 200 korting