PSA: Du kan e-posta böcker och dokument till din Kindle

0
84
Justin Duino/How-To Geek

Varje registrerad Kindle har en gratis unik e-postadress som du kan använda för att leverera vanliga e-bok- och dokumentformat trådlöst till din Kindle.

Har du en bok utanför Amazonas ekosystem och vill läsa den på din Kindle? Glöm sidladdning med en app eller internetdelning med en USB-kabel. Du kan bara maila den direkt till din Kindle.

Varför vill jag skicka filer med e-post till min Kindle?

Oavsett om du nyligen noggrant har handlat efter rätt Kindle-modell för dina behov eller om du försöker få mer användning av din äldre Kindle, du vill förmodligen fylla den med intressanta saker att läsa.

Det vanligaste sättet att få en bok eller annat dokument på din Kindle, till exempel en digital kopia av en tidning, är helt enkelt att köpa den genom Kindle-butiken och få den automatiskt levererad till din Kindle.

Det är bra om det är metoden som du skaffade boken, tidskriften eller dokumentet med, men tänk om det är utanför Kindle-butiken? Det finns andra sätt att överföra filer till din Kindle, som att sidladda dem med appen Skicka till Kindle eller använda det populära e-bokshanteringsprogrammet Caliber för att överföra dem.

Jag är en långvarig Caliber-användare och kan inte säga tillräckligt bra saker om det, men om du inte hanterar en omfattande e-bokssamling kan appen kännas som lite överdriven för att bara avfyra några böcker eller dokument över till din Kindle. Det är en fantastisk app för avancerade användare och människor som vill ha knep som att förvandla sina favoritnyheter på internet till Kindle-vänliga tidningar, men alla behöver inte allt det.

Även att ladda ner och installera appen Skicka till Kindle kan tyckas vara lite mycket för en engångsfil här eller där. Tack och lov finns det en väldigt enkel metod som inte kräver någon installation av någonting och som fungerar från praktiskt taget var som helst. E-post.

Att e-posta en bok eller ett dokument till din Kindle är en av många riktigt praktiska men underutnyttjade Amazon Kindle-funktioner. Under de tidiga dagarna av Kindle var det den enda nätverksbaserade sidoladdningsmetoden som fanns tillgänglig (eftersom appen Skicka till Kindle inte släpptes ännu). Det är också den hemliga ingrediensen som gör att populära läs-det-senare-tjänster som Pocket och Instapaper kan skicka artiklar och sammanfattningar till din Kindle.

Trots den gamla skolans atmosfär är det fortfarande ett fantastiskt sätt att få en bok eller ett dokument till din Kindle med minimalt krångel. När du väl har ställt in den är den så trivial att använda att du kanske har en chans att fylla din Kindle till den grad att du måste göra lite hushållning.

Och det bästa med det kan du använda tricket tillsammans med alla andra metoder som Send-to-Kindle-appen och Calibre. Så för de gånger du är borta från din favoritapp kan du bara skicka ett e-postmeddelande.

Hur skickar jag e-post till böcker till min Kindle?

Att e-posta en bok eller ett dokument till din Kindle är enkelt så länge du gör lite läxor först och följer några grundläggande riktlinjer. När du har ställt in saker och ting kommer du att vara inställd och behöver inte krångla med det igen.

Hitta din unika Kindle-e-postadress

Varje registrerad Kindle har en speciell @kindle.com-e-postadress. Även om du aldrig har använt din tidigare (eller inte hade en aning om att en sådan adress fanns innan du läste den här artikeln), finns det fortfarande en automatiskt genererad adress som väntar på att du ska använda den. Logga bara in på ditt Amazon-konto och navigera på www.amazon.com/myk. Välj din Kindle där för att få ytterligare information om den, inklusive den unika e-postadressen.

Du kan också hitta Kindles e-postadress i Amazons mobilapp genom att trycka på menyknappen och, från lådan med genvägar, klicka på “Konto” ikon. I avsnittet Konto, navigera till Kontoinställningar > Hantera innehåll och enheter > Enheter och välj din Kindle för samma information.

Standardformatet för Kindle-e-postadressen är förnamnefternamn_XX@kindle.com, med för- och efternamn på kontoinnehavaren och en tvåsiffrig identifierare i XX delen av adressen.

Lägg till din e-postadress till listan över tillåtna

E-post är tyvärr nästan synonymt med spam. Att få spam-innehåll automatiskt levererat till din Kindle skulle vara upprörande, minst sagt. Lyckligtvis finns det en mekanism på plats för att förhindra det.

Din Kindle-e-postadress accepterar endast e-postfiler från dina manuellt auktoriserade e-postadresser. Du kan hitta den här listan, kallad “e-postlistan över godkända personliga dokument” under “Inställningar” fliken för dina enheter när du är inloggad på ditt Amazon-konto. På mobilen är den placerad på samma plats som den allmänna avdelningen Enheter som vi markerade i föregående avsnitt.

Där måste du lägga till e-postadressen du kommer att använda för att skicka dokumenten till din Kindle. För de flesta kommer detta att vara deras primära personliga adress. För personer som använder en e-bokhanterare från tredje part som Calibre-web med en gratis e-postadress som ställts in specifikt för ändamålet, eller konfigurerar sin Kindle för att acceptera sammanfattningsmeddelanden från läs-det-senare-tjänster, ange den e-postadressen istället.

Skicka kompatibla filer till din Kindle-e-postadress

Med den grundläggande hushållningen ur vägen—kontrollera din Kindles unika adress och auktorisera adressen du vill skicka filerna från—det återstår bara att skicka några filer.

Först behöver du en filtyp som stöds. E-posttjänsten Kindle stöder följande formattyper:

  • e-böcker: EPUB, PDF
  • Dokument: RTF, DOC, DOCX
  • Webbsidor: HTML , HTM
  • Bilder: JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP

Om du är bekant med Kindle-ekosystemet kanske du har märkt att MOBI- och AZW-filer & #8212;två format som länge använts av Kindle eBook-läsare— saknas. Ironiskt nog kan du inte skicka någondera till Kindle-e-posttjänsten, men när du skickar en bok eller dokumentfil som inte är PDF-fil till din @kindle.com-adress kommer den att konverteras till en AZW-fil innan den skickas till din Kindle. Tänk.

Åh, och om du är förvånad över att se att Kindle Personal Documents e-posttjänst stöder EPUB-filer (efter att ha inte gjort det på över ett decennium), är det en del av Amazons partiella användning av formatet år 2022.

Du kan skicka upp till 25 dokument till din Kindle-e-postadress i ett enda e-postmeddelande. Den totala storleken på e-postbilagor, oavsett antalet bilagor, får inte överstiga 50 MB. Tjänsten stöder ZIP-filer, så du kan zippa flera dokument tillsammans för att komma under tröskeln på 50 MB (även om du fortfarande är begränsad till 25 i ett enda e-postmeddelande).

Det finns inga krav på något speciellt i ämnesraden eller brödtexten i e-postmeddelandet, så när du skickar dokument till din Kindle behöver du bara din @kindle.com-adress och filerna.

Och det är det! Hittade du en intressant PDF på nätet som du vill läsa på din Kindle, men du tittar just nu på den på din telefon? Inga problem, bifoga PDF-filen till ett e-postmeddelande med telefonens e-postklient, avfyra den till din Kindle-adress och den kommer automatiskt att levereras till din Kindle. Samma sak om du är på din PC. Laddat ner gratis e-böcker från Project Gutenburg eller köpt några DRM-fria böcker från Humble Bundle? Samma sak, bara släng dem i ett e-postmeddelande och skicka iväg.

The Best eReaders of 2022 Best eReader Overall Kindle Paperwhite Signature Edition Amazon

189,99 $
 

Bästa Budget eReader Amazon Kindle (2022) Amazon

99,99 USD
 

Bästa Kindle eReader Kindle Oasis Amazon

249,99 USD
 

Bästa icke-tändande e-läsaren Kobo Libra H2O Handla nu Bästa e-läsaren för barn Kindle Paperwhite Kids Amazon

159,99 USD
 

Bästa vattentäta eReader Kindle Oasis Amazon

249,99 USD
 

Bästa e-läsare med färgdisplay PocketBook InkPad Color Amazon

274,21 USD
329,00 USD Spara 17 %

Bästa läsplatta iPad Mini Amazon

469,00 USD
499,00 USD Spara 6 %

LÄS NÄSTA

  • › Få PC-kraft med surfplattaportabilitet i Surface Pro 9 för $200 rabatt
  • › Så här ändrar du din ålder på TikTok
  • › Så här skärminspelning på iPhone
  • › Denna enorma böjda ultravida bildskärm från LG kostar 337 $ idag
  • › Du behöver en “Idéhink”
  • › Nya HP Pro x360 Fortis är en 2-i-1 bärbar dator under 500 USD