PACS gaat diensten van Common Service Centres aanbieden; Ministerie van Samenwerking tekent MoU

0
66

De Primary Agricultural Credit Societies (PACS) zullen binnenkort beginnen met het leveren van diensten zoals die worden aangeboden door Common Service Centres (CSC).

Hiervoor is een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen het ministerie van Samenwerking, Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie, NABARD en CSC e-Governance Services India Limited. Het MoU werd ondertekend in aanwezigheid van Amit Shah, minister van Binnenlandse Zaken en Samenwerking van de Unie, en Ashwini Vaishnaw, minister van Elektronica en Informatietechnologie van de Unie. BL Verma, Staatsminister voor Samenwerking, Gyanesh Kumar, Secretaris, Ministerie van Samenwerking, en andere functionarissen waren bij de gelegenheid aanwezig.

Bij deze gelegenheid zei Shah dat PACS de ziel van coöperaties zijn en dat door ze multifunctioneel te maken als leveranciers van ongeveer 20 diensten de werkgelegenheid in plattelandsgebieden zal toenemen.

Benadrukt de rol en bijdrage van PACS in plattelands- en landbouwontwikkeling , beschreef Shah de overeenkomst als een “win-win”-situatie voor iedereen.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Adani-Hindenburg-saga, M…De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook niet haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Delhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste MitraMonthly-abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Dit zal niet alleen helpen bij het vervullen van de droom van premier Narendra Modi van 'Sahkar Se Samridhi' en van coöperaties de ruggengraat van plattelandsontwikkeling te maken, maar zal ook zowel coöperaties als boeren versterken, zei Shah.

Shah zei ook dat deze stap zal helpen om het concept van Common Service Centres (CSC) heel gemakkelijk naar de kleinste eenheid van het land te brengen.

Shah merkte op dat ongeveer 50 procent van de bevolking van het land is op de een of andere manier geassocieerd met coöperaties.

Hij verklaarde dat het levensvatbaar maken van PACS het grootste probleem was voor de coöperatieve sector, en vandaag is een nieuw begin gemaakt door veel nieuwe dimensies toe te voegen aan het functioneren van PACS.

Het PACS zal nu in staat zijn om 20 verschillende activiteiten uit te voeren, waaronder waterdistributie, opslag, Bank Mitra. Hij zei dat de eerste en belangrijkste taak is om de diensten van de Common Service Centres via PACS beschikbaar te maken voor de plattelandsbevolking.

In een verklaring zei het ministerie van Coöperatie: “De minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Samenwerking van de Unie zeiden dat volgens de overeenkomst die vandaag is ondertekend, PACS nu zal kunnen functioneren als gemeenschappelijke servicecentra, daarnaast zullen er meer dan 300 diensten worden geleverd beschikbaar voor de plattelandsbevolking, waaronder 13 crore boerenleden van PACS. Het zal de zakelijke activiteiten van PACS vergroten en hen helpen om zelfvoorzienende economische entiteiten te worden,”

Advertentie

Volgens de verklaring zei Shah dat PACS met dit initiatief in staat zal zijn om alle diensten te leveren die worden vermeld op het digitale Seva-portaal van CSC-regeling voor burgers, inclusief bankieren, verzekeringen, Aadhaar-inschrijving/-update, juridische diensten, landbouwinputs zoals landbouwmachines, PAN-kaart, IRCTC, trein-, bus- en vliegticketgerelateerde diensten, enz. Hij zei dat de nationale software die wordt ontwikkeld onder het lopende centraal gesponsorde schema van PACS-automatisering zal ook worden gebruikt om PACS te laten functioneren als CSC's, wat een grote prestatie zal zijn, aldus de verklaring.