Høyesterett tillater at gravid 20-årings barn gis til adopsjon

0
32

Utøver sine fullmakter i henhold til Grunnlovens artikkel 142, tillot Høyesterett torsdag å gi adopsjon av barnet som skulle bli født til en 20 år gammel kvinne som hadde henvendt seg til retten for å få tillatelse til å abortere hennes 29 uker- gammelt foster.

En benk ledet av sjefsjef i India D Y Chandrachud ga retningslinjene etter at tilleggsadvokat Aishwarya Bhati, som hadde samhandlet med kvinnen, informerte retten om at hun ikke ønsket å beholde barnet etter levering.

Les også |Bombay HC forblir overføring av adopsjonssaker til distriktsdommere under endret ungdomsrettslov

“Tillatelse gis for adopsjon av barnet av potensielle foreldre hvis detaljer er angitt i registreringsskjemaet CARA (Child Adoption Resource Authority, under Union WCD Ministry). CARA skal iverksette alle nødvendige skritt for å lette gjennomføringen av denne ordren,” fastslo benken, som også består av dommerne PS Narasimha og J B Pardiwala.

Retten sa: “Vi vedtar den nåværende fremgangsmåten i samsvar med jurisdiksjonen til denne domstolen i henhold til artikkel 142… med tanke på den ekstraordinære situasjonen som har oppstått for domstolen…”

Subscriber Only StoriesSe alle

UPSC Essentials | Ukentlig nyhetsekspress med MCQs: Adani-Hindenburg saga, M…

Antivitenskapelig bevegelse er politisk, men medisin har heller ikke formidlet sin …

I Jharkhands stammelandsbyer, en nettmarkedsplass for lokale råvarer

Delhi Konfidensielt: Mansukh Mandaviya roper ut til yngste MitraMonthly-plan for å få tilgang til Budget

Et team av leger ved AIIMS, som undersøkte 20-åringen etter rettens anvisning, hadde tidligere formidlet at hun var på et avansert stadium av svangerskapet og at det er stor mulighet for at fosteret vil være i live når det tas ut.

Les også |Barn adoptert av enken etter døden til myndighetens tjener ektemann som ikke har rett til familiepensjon: SC

Torsdag vurderte Bhati og Dr Amit Mitra, som dukket opp for kvinnen, retten at klageren ønsket å fortsette med leveringen hennes. De sa at med tanke på det sene stadiet av svangerskapet, har det blitt vurdert til beste for moren og fosteret at barnet, ved fødselen, kan få adopsjon.

Bhati sa at hun hadde også samhandlet med kvinnens søster for å undersøke om hun ville være villig til å ta barnet i adopsjon. “Men søsteren uttrykte sin manglende evne” av en rekke årsaker, sa Bhati.

Annonse

Aktoradvokat Tushar Mehta og Bhati fortalte benken at det er gjort en innsats for å lette adopsjonsprosessen etter levering, av potensielle foreldre som er registrert hos CARA, og to slike foreldre var villige til å adoptere barnet.

Ta merke til at benken ga beskjed om at leveringen vil “foregå på AIIMS” og ba om AIIMS direktør for å «sikre at alle nødvendige fasiliteter gjøres tilgjengelig uten betaling av gebyrer, gebyrer eller utgifter av noen art…»

Benken instruerte også sykehusadministrasjonen om å sikre at personvernet til klageren opprettholdes og alle det tas skritt for å sikre at hennes identitet ikke avsløres i løpet av sykehusinnleggelsen.