Hoe te beginnen met trainen als een totale beginner

0
38
Prostock-studio/Shutterstock.com

Sporten is een fantastische manier om uw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Of je nu net begint met sporten of gewoon iets wilt veranderen, deze gids helpt je op weg. Met een focus op hartgezondheid, spierkracht en stemmingsverbeteringen, kunt u uw reis beginnen naar een gezondere, gelukkigere u.

Inhoudsopgave

De voordelen van trainen
Soorten workouts
Hoe te beginnen met trainen
Stel realistische doelen in
Begin langzaam
Vind iets dat je leuk vindt
Krijg de juiste uitrusting
Rust uit en herstel

De voordelen van trainen

DisobeyArt/Shutterstock.com

Regelmatig sporten heeft veel voordelen. Regelmatige lichaamsbeweging is geweldig voor uw lichaam omdat het de gezondheid van het hart kan verbeteren, chronische ziekten kan voorkomen, botten kan versterken en de flexibiliteit en het evenwicht kan verbeteren.

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen symptomen van depressie en angst te verminderen, achting en vertrouwen, en verbetering van de cognitieve functie. Lichaamsbeweging geeft vaak een gevoel van voldoening dat uw humeur kan verbeteren en ervoor kan zorgen dat u trots op uzelf bent.

GERELATEERDDe beste benodigdheden voor thuisgymnastiek

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van trainen is stressmanagement. Lichaamsbeweging kan de effecten van stress en angst verminderen door endorfines en andere natuurlijke stemmingsbevorderende chemicaliën in de hersenen vrij te maken.

Regelmatige lichaamsbeweging is in verband gebracht met een verbeterde cognitieve functie en concentratie, wat kan resulteren in een verhoogde productiviteit op het werk of op school. Het kan ook helpen om vermoeidheid te verminderen en het energieniveau te verhogen, zodat u uw dagelijkse taken met meer gemak kunt uitvoeren. Bovendien kan het je helpen om beter te slapen, waardoor je overdag energieker en productiever zult zijn.

Soorten trainingen

SofikoS/Shutterstock.com

< p>Als je in het verleden niet veel (of helemaal niet) hebt gewerkt, kan het intimiderend zijn om erachter te komen wat je moet doen. Er zijn veel verschillende soorten trainingen die thuis of in de sportschool kunnen worden uitgevoerd om u te helpen uw doelen te bereiken. Of u nu uw cardiovasculaire gezondheid wilt verbeteren, uw spiermassa wilt vergroten of uw flexibiliteit en balans wilt verbeteren, er is een optie voor u.

Cardiovasculaire trainingen zijn waarschijnlijk waar de meeste mensen aan denken als ze aan lichaamsbeweging denken. Deze zijn ontworpen om uw hartslag te verhogen en uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

Enkele voorbeelden van cardiotraining zijn wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen en touwtjespringen. Cardio-workouts kunnen thuis worden uitgevoerd met een loopband, hometrainer of springtouw, of in de sportschool met een verscheidenheid aan machines en apparatuur.

XTERRA Fitness FB150 opvouwbare hometrainer

Een betaalbare hometrainer, ideaal voor beginners.

Amazon

$106.99
$179.99 Bespaar 41%

Elke vorm van cardio kan heilzaam zijn, dus probeer verschillende trainingen uit totdat je iets vindt dat je leuk vindt. Om een ​​cardiotraining uit te voeren, begint u met een opwarming met 5-10 minuten lichte training, voert u vervolgens de door u gekozen training uit gedurende 20-30 minuten en eindigt u met een cooling-down van 5-10 minuten lichte training.

GERELATEERDKunt u geen halters vinden? Hier zijn 10 alternatieven

Krachttrainingen zijn een ander soort oefening die zich richt op het opbouwen van spiermassa en het vergroten van kracht. Dit kan worden bereikt door gewichten op te heffen, weerstandsbanden te gebruiken of lichaamsgewichtoefeningen uit te voeren, zoals push-ups, pull-ups en squats. Als je voor het eerst gewichten gebruikt, begin dan licht en werk je omhoog om blessures te voorkomen.

Amazon Basics Neopreen Workout Dumbbell

Een drie-, vijf- en acht-pond kleurgecodeerde dumbbellset, compleet met een rek.

Amazon

$33.69
$49.26 Bespaar 32%< /p>

Flexibiliteits- en balanstrainingen zijn een andere vorm van lichaamsbeweging die u misschien wilt verkennen. Deze omvatten yoga, tai chi en Pilates. Deze trainingen kunnen thuis of in de sportschool worden uitgevoerd, met of zonder apparatuur. Om aan de slag te gaan met dit soort oefeningen, moet je naar YouTube-video's, online lessen of persoonlijke training kijken om er zeker van te zijn dat je techniek correct is.

BalanceFrom GoYoga yogamat voor alle doeleinden met draagriem

Een geweldige mat voor thuis of onderweg.< /p> Amazon

$ 15,71
$ 29,95 Bespaar 48%

Als u echt niet zeker weet waar u moet beginnen tijdens je trainingsreis, wil je misschien de hulp inroepen van een personal trainer of vriend die bekend is met de oefening die je wilt proberen. Ze kunnen je niet alleen helpen om je comfortabeler te voelen tijdens het trainen, ze kunnen er ook voor zorgen dat je de bewegingen correct uitvoert en jezelf niet blesseert.

Hoe te beginnen met sporten

Grondafbeelding/Shutterstock.com< /figuur>

Met de juiste aanpak kan regelmatig sporten leuk en effectief zijn. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen met uw fitnessreis.

Stel realistische doelen in

Bedenk waarom je wilt gaan trainen en gebruik die informatie om doelen te stellen die je zullen helpen gemotiveerd te blijven tijdens je reis. Houd je aan doelen die focussen op hoe je je voelt in plaats van hoe je eruit ziet. Maak aan het einde van elke week een inventaris op van hoe u zich voelt en gebruik dat om uw voortgang bij te houden.

Trainingslogboek & Fitnessdagboek

Houd uw voortgang bij.

Amazon

$ 10,99
 

Start langzaam

Als je aan een intensief trainingsplan begint, word je moe, pijnlijk en opgebrand. Probeer niet te snel te veel te doen. Begin met lichte trainingen en verhoog geleidelijk de intensiteit en duur in de loop van de tijd. Je zult versteld staan ​​van wat je lichaam kan doen, maar je moet je spieren en longen de tijd geven om zich aan te passen aan deze nieuwe routine.

Vind iets wat je leuk vindt

De belangrijkste factor in een consistente trainingsroutine is het vinden van beweging die je echt leuk vindt. Sporten moet leuk zijn! Er is minstens één vorm van lichaamsbeweging die je leuk zult vinden als je het eenmaal hebt geprobeerd.

Iets doen wat je leuk vindt, leidt ook tot meer motivatie, consistentie en de kans dat je je aan je routine houdt. Dit zal op zijn beurt leiden tot betere fysieke en mentale gezondheidsvoordelen als je je lichaam elke dag beweegt.

Zorg voor de juiste uitrusting

We begrijpen volledig dat we geen honderden euro's willen uitgeven aan activewear en sneakers als je net aan een trainingsroutine begint. Dat gezegd hebbende, is het hebben van de juiste kleding en uitrusting erg belangrijk om te trainen.

GERELATEERD30 stuks sportkleding voor heren en dames onder $30

Het dragen van de juiste kleding zal u helpen comfortabeler te zijn, uw bewegingsbereik te vergroten en zweet af te voeren terwijl u aan het trainen bent. Stevige schoenen van goede kwaliteit zijn ook essentieel om blessures tijdens het sporten te voorkomen. Andere uitrusting die je misschien nodig hebt, hangt af van het type training dat je doet, dus doe wat onderzoek voordat je een nieuwe vorm van training probeert om te zien wat de profs aanbevelen.

Er is Het is niet nodig om direct veel geld uit te geven aan kleding en uitrusting, maar het dragen van de juiste spullen zal een wereld van verschil maken in hoe je je voelt.

Rust en herstel

Rust is belangrijk, ongeacht uw fitnessniveau, maar het is vooral belangrijk als u begint. U zult waarschijnlijk meer pijn en vermoeidheid hebben dan normaal wanneer u aan een trainingsroutine begint, en uw lichaam heeft tussen de sessies extra tijd nodig om te herstellen.

Uzelf te hard pushen kan leiden tot blessures en burn-out. Het kan er ook voor zorgen dat je nieuwe routine te moeilijk aanvoelt om door te gaan, waardoor de kans groter wordt dat je niet meer wilt doorgaan. Je moet minstens één dag per week besteden aan herstel, hoewel het prima is om meer te rusten als je denkt dat je het nodig hebt.

AERLANG Massage Gun

Help die pijnlijke spieren zich snel beter te voelen.

Amazon

$39,99
 

Het starten van een trainingsroutine kan intimiderend, vooral als fitness nieuw voor je is. Maar door realistische doelen te stellen, de juiste uitrusting aan te schaffen en activiteiten te kiezen die u leuk vindt, kunt u fitness een duurzaam onderdeel van uw levensstijl maken.