Het evenement van Google op 8 februari om licht te werpen op AI en zijn vermogen om de zoekfunctie opnieuw uit te vinden

0
58

Google staat op het punt enig licht te werpen op zijn recente werk op het gebied van kunstmatige intelligentie. Een rapport van The Verge onthult dat de zoekmachinegigant een evenement houdt over hoe het “de kracht van AI gebruikt om opnieuw te bedenken hoe mensen zoeken naar, verkennen en omgaan met informatie, waardoor het natuurlijker en intuïtiever dan ooit tevoren wordt om te vinden wat je zoekt. behoefte.” Zelfs uit deze korte beschrijving alleen al is het gemakkelijk af te leiden dat Google hier waarschijnlijk verwijst naar plannen om een ​​ChatGPT-achtige chatbot in zijn zoekmachine op te nemen.

De CEO van het bedrijf, Sundar Pichai, heeft zojuist in een telefonische vergadering aangekondigd dat Google AI-gebaseerde grote taalmodellen zoals LaMDA beschikbaar zal stellen voor testen in de “komende weken en maanden”. Deze LLM's kunnen worden gebruikt “als een metgezel om te zoeken”, voegde hij eraan toe. De telefonische vergadering vond plaats naar aanleiding van het winstrapport over het vierde kwartaal van het bedrijf op donderdag.

Lees ook |ChatGPT-impact: Google, Microsoft, Baidu haasten zich om de volgende generatie zoekmachines te lanceren

Google heeft al meer dan tien jaar een gigantisch aandeel in de markt voor zoekmachines en geen enkele andere zoekmachine komt in de buurt qua populariteit. Op de tweede plaats komt Bing, met een aandeel van minder dan 3,5%. Maar de recente doorbraken met AI-chatbots hebben het bedrijf van streek gemaakt – het heeft zelfs een “code rood” afgekondigd uit angst voor een verstoring van zijn zoekactiviteiten.

Waar een Google-zoekopdracht alleen een lijst met websitelinks oplevert, doet ChatGPT er alles aan om uw vragen te beantwoorden in duidelijke, eenvoudige zinnen die veel gemakkelijker te begrijpen zijn. Voeg daarbij de mogelijkheid om vanaf nul inhoud te genereren. Microsoft is al van plan om ChatGPT te integreren in Bing, waardoor het intelligentere samenvattingen en resultaten kan leveren, waardoor de dominantie van Google in gevaar komt.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Adani-Hindenburg-saga, M…De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Delhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste MitraMonthly-abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Het evenement van 40 minuten wordt op 8 februari om 19:00 uur.

© IE Online Media Services Pvt Ltd