Herten kunnen een reservoir zijn van oude coronavirusvarianten: wat een nieuwe studie zegt

0
69

De alfa- en gammavarianten van het coronavirus bleven circuleren en evolueren in witstaartherten, zelfs nadat ze zich niet meer wijd onder mensen verspreidden, suggereert een nieuwe studie.

Of de varianten nog steeds circuleren in hert blijft onbekend. “Dat is de grote vraag”, zegt dr. Diego Diel, een virusexpert aan de Cornell University en auteur van de studie, die dinsdag werd gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Lees ook |India’ s eerste Covid-19-zaak die 3 jaar geleden werd gemeld: wat cijfers zeggen over sterfgevallen, vaccins

Maar de bevindingen, die zijn gebaseerd op monsters die tot en met december 2021 zijn verzameld, leveren meer bewijs dat herten een reservoir van het virus kunnen zijn en een potentiële bron van toekomstige varianten, die weer kunnen overslaan in menselijke populaties.

What& #8217;is het verband tussen herten en coronavirus?

Eerdere studies van herten hebben gesuggereerd dat mensen het coronavirus herhaaldelijk hebben geïntroduceerd in witstaarthertenpopulaties in de Verenigde Staten en Canada en dat herten het virus kunnen verspreiden naar elkaar.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Adani-Hindenburg-saga, M…Anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook haar …In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten< /figuur>Delhi Vertrouwelijk: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste MitraMonthly-plan om toegang te krijgen tot Budget

Wetenschappers weten niet zeker hoe mensen het virus doorgeven aan herten, maar ze hebben gespeculeerd dat het zou kunnen gebeuren wanneer mensen herten voeren of herten tegenkomen menselijk afval of afval.

De omvang van het risico dat geïnfecteerde herten voor de mens vormen, blijft onduidelijk. Wetenschappers hebben één geval gedocumenteerd dat hoogstwaarschijnlijk het gevolg was van overdracht van hert op mens in Ontario, en ze merken op dat jagers en anderen die regelmatig contact hebben met de dieren mogelijk het virus van hen kunnen oplopen.

Best of Explained

Klik hier voor meer informatie.

Hoe werd het onderzoek uitgevoerd?

Voor het nieuwe onderzoek analyseerden Diel en zijn collega's ongeveer 5.500 weefselmonsters die waren verzameld van herten die van september tot december 2020 door jagers waren gedood in de staat New York. en 2021.

Advertentie

Tijdens het seizoen 2020 testte slechts 0,6% van de monsters positief op het virus, een cijfer dat tijdens het seizoen 2021 steeg tot 21%. Genetische sequentieanalyse onthulde dat drie zorgwekkende varianten – alfa, gamma en delta – allemaal aanwezig waren in herten tijdens het seizoen 2021.

Destijds was delta nog steeds wijdverspreid onder de menselijke inwoners van New York. Maar alfa en gamma waren praktisch verdwenen, vooral in de landelijke delen van de staat waar de geïnfecteerde herten werden gevonden.

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat hertenjagers verschillende basisvoorzorgsmaatregelen nemen om de risico op infectie, inclusief het dragen van maskers tijdens het hanteren van wild en het daarna grondig wassen van de handen.

© The Indian Express (P) Ltd