Harde liefde voor BJP, ADMK-facties wijzen het ‘advies’ van een verenigd front voor bypoll af

0
56

De pogingen van de BJP om vrede te sluiten tussen de twee AIADMK-facties in de aanloop naar de Erode East Assembly-bypoll op 27 februari stuitten op een muur, met een subtiele boodschap aan de nationale partij dat het niet kon doorgaan totale zeggenschap over hen.

Zowel de door O Panneerselvam geleide factie als de door E Palaniswami geleide groep van de AIADMK hebben kandidaten voor de bypoll opgesteld, waardoor de BJP in een dilemma zit over wie ze moet steunen. BJP Tamil Nadu-chef K Annamalai vloog naar Delhi om het opperbevel over de kwestie te raadplegen, keerde vrijdag terug en bracht de boodschap van wapenstilstand naar de twee partijen.

Bronnen in de BJP en AIADMK zeiden dat Annamalai een oproep deed OPS en EPS samen met algemeen secretaris C T Ravi van de BJP. Ze zouden het advies van de nationale president van de BJP, JP Nadda, hebben overgebracht aan de twee om samen te werken.

Terwijl bronnen beweerden dat de BJP ook had overgedragen aan EPS – de officiële leider van de AIADMK — dat ze hem steunden, is het onwaarschijnlijk dat de BJP een categorisch standpunt zal innemen, aangezien de strijd om de controle over de partij nog steeds gaande is en ze niet aan de verkeerde kant wil eindigen.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Wat Mayawati's stilzwijgen over de zaak Sidheeque Kappan zegt< img src="https://images.indianexpress.com/2023/02/222.jpg?resize=140,79" />

Een gevangene in Pakistan: het verhaal van een IAF-piloot over moed en standvastigheid

Hoe een toiletcampagne levens veranderde, vrouwen hielp in Telangana's Narayanpet< figuur>

Samenzwering, gegevensdiefstal met ex-personeel: bedrijf Digital India beschuldigt pvt companyMaandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Een senior leider dicht bij EPS vertelde The Indian Express dat de adjunct-secretaris-generaal van de AIADMK duidelijk had gemaakt dat hij zich aan zijn plannen voor de partij zou houden, ongeacht of de BJP er al dan niet deel van uitmaakte. “Elke alliantie duurt zolang beide partijen elkaar respecteren. We hebben geen reden om de BJP aan te vallen, maar we kunnen ze ons niet langer laten dicteren”, zei de leider, eraan toevoegend: “Zij (de BJP) weten dat heel goed. ”

Een indicatie van de spanning werd weerspiegeld in een tweet van Singai G Ramachandran, de AIADMK IT-afdelingssecretaris en een jeugdleider die wordt gezien als onderdeel van de binnenste cirkel van EPS. In een zeldzame aanval op de BJP sinds het verbonden was met de AIADMK in 2017, zei Ramachandran: “Wie is Ravi in ​​godsnaam om ons te vertellen wat we in onze partij moeten doen? Alleen omdat je van een nationale partij bent, wil dat zeggen dat je alles kunt dicteren? Vindt Ravi het goed als we hen vertellen hoe ze de BJP in Karnataka moeten leiden?”.

Ramachandran voegde eraan toe: “Waarom denk je dat je ons kunt adviseren als je geen enkele verkiezing tegen DMK alleen hebt gewonnen, terwijl AIADMK regeerde meer dan 30 jaar?… Ken alsjeblieft je grenzen!”

Advertentie

OPS, die de steun heeft van slechts een klein deel van de AIADMK, wordt gezien als gesteund door de BJP na de dood van J Jayalalithaa. OPS heeft geprobeerd zichzelf te projecteren als dichter bij de BJP, om zich een weg terug te banen. Hij heeft ook gezegd dat hij zijn Erode East-kandidaat zou terugtrekken als de BJP besluit mee te doen.

Een senior BJP-leider die op de hoogte was van de situatie, zei dat het advies van Nadda aan EPS- en OPS-facties rekening hield met de verkiezingen van 2024. “Vóór de Lok Sabha-peilingen is het belangrijk dat de strijdende groepen van de AIADMK samenkomen om de DMK-Congress-alliantie te bestrijden', zei de leider.

On the Erode bypoll zei de leider: “We hebben nog geen beslissing genomen omdat we met gekruiste vingers wachten om te zien of er een kans is dat OPS zijn kandidaat zal laten vallen voordat we onze steun voor EPS aankondigen.” Een AIADMK-bron zei dat BJP-leiders OPS binnenkort zullen ontmoeten om hem te overtuigen.

Advertentie

Op de vraag of de boodschap van Nadda een bewering was of meer een suggestie, zei de AIADMK-leider dat het eerder een belofte was om onmiddellijk terug te komen nadat hij nog een laatste poging had gedaan om OPS ertoe te brengen zijn kandidaat te laten vallen.

Ravi, die met de media sprak, gaf aan dat er mogelijk een besluit genomen zou kunnen worden op 7 februari, de laatste dag van het indienen van nominaties. “We weten allemaal hoe tussentijdse verkiezingen werken, vooral wanneer bekend is dat de DMK geld en overheidssystemen gebruikt om te winnen. In Erode gebeurt dit al. Daarom moeten de NDA en AIADMK zich verenigen en de kwade krachten bestrijden”, zei hij.

Vorige week zou de leiding van de BJP overwegen om neutraal te blijven of een kandidaat op te stellen in een vriendschappelijke wedstrijd om de partij in de staat nieuw leven in te blazen. “Geen van deze keuzes werkt nu”, zei een senior BJP-leider in Chennai, eraan toevoegend dat hun enige optie was om achter de EPS-factie te staan ​​”zodat Tamil Nadu ons een behoorlijk aantal zetels bezorgt bij de Lok Saha-verkiezingen van 2024.” #8221;.

© The Indian Express (P) Ltd