G20-møte i Gujarats Rann of Kutch for å projisere landlig, arkeologisk turisme

0
37

For det første møtet i G20-arbeidsgruppen for turisme som skal holdes i Rann of Kutch neste uke, vil Indias potensial for landturisme og arkeologisk turisme bli projisert til verden. Foruten delegater fra medlemsnasjonene og gjestelandene, inkluderer deltakerne på det tre dager lange møtet (som starter 7. februar) også de som representerer FNs verdensturismeorganisasjon (UNWTO) og International Labour Organization (ILO).

< p>“Vi jobber med bygdeturisme for å forbedre opplevelsen og fremme beste praksis med forslag fra internasjonale styrer. Vi planlegger arkeologisk turisme; lysbildene fra Indias turiststeder vil bli vist til alle delegater, sa Unionens turistsekretær Arvind Singh, mens han snakket med journalister på fredag.

I tråd med dette vil delegatene bli tatt med på en ekskursjon til Dholavira, det sørlige sentrum av Harappan-sivilisasjonen. Dholavira ble navngitt som et UNESCOs verdensarvsted i juli 2021, og antas å ha vært okkupert rundt 3500 f.Kr. (pre-Harappan) til rundt 1800 f.Kr. (sen-Harappan-periode). Det er det femte største av åtte store Harappan-steder, inkludert Harappa, Mohenjo-daro, Ganeriwala, Rakhigarhi, Kalibangan, Rupnagar og Lothal.

For dette har skiltene og fasilitetene på det gamle stedet blitt pusset opp av Archaeological Survey of India (ASI), og veien fra Dhordo-teltbyen (lokale for møtet) til Dholavira er også reparert. Delegatene vil få en audiovisuell presentasjon om stedets betydning, i tillegg til en omvisning. Det vil også være en paneldiskusjon om emnet «Oppdage delt kulturarv», med deltagelse av representanter fra Spania, Mexico og Indonesia.

Subscriber Only StoriesView All

Hva sier Mayawatis taushet om Sidheeque Kappan-saken

En fange i Pakistan: En IAF-pilots fortelling om mot og styrke< img src="https://images.indianexpress.com/2023/02/harichandranadasari-2col.jpg?resize=140,79" />

Hvordan en toalettkampanje forandret liv, hjalp kvinner i Telanganas Narayanpet

Konspirasjon, datatyveri med eks-ansatte: Digital India-firma anklager pvt companyMonthly planlegger å få tilgang til budsjettet

Union Tourism Minister G Kishan Reddy vil holde sin hovedtale på åpningsdagen, som er viet ‘Rural Tourism for Community Empowerment and Poverty Alleviation’. En paneldiskusjon om reiselivspolitikkens støtte til bygdeutvikling vil bli holdt, mens India vil fremheve de mest vellykkede og innovative initiativene til bygdeturisme fra forskjellige stater.

Neste turismebanemøte vil bli holdt i april i Siliguri /Darjeeling, mens det tredje møtet vil bli holdt i mai “i en av de nordindiske fjellstatene”; det siste ministermøtet vil bli holdt i Goa 19.–22. juni, sier tjenestemenn.

“Ideen er å dekke og vise frem den geografiske vidden av landet – med Gujarat i vest til Siliguri i nord -Øst, går opp til de nordligste regionene, sa en tjenestemann.

© The Indian Express (P) Ltd