Eleven oppdager feil i vitenskapsbok 10. klasse, Balbharati for å rette feil

0
79

Gaurav Shukla, en klasse 10-elev ved en BMC-drevet offentlig skole i Mumbai (MPS), ble hyllet av det kommunale organet på fredag ​​for å ha oppdaget en feil i læreboken hans i naturfag, noe som resulterte i at Balbharati, det statlige lærebokbyrået, bestemte seg for for å rette feilen i neste utskrift.

En 16 år gammel student ved Sai Baba Path MPS, som underviser i statsstyrets læreplan i F South ward (Parel), Gaurav la merke til feilen på side 81 i læreboken hans science 2, kapittel 8 i et diagram om amino. syrer. “Bare en av de som er nevnt i diagrammet var aminosyre. Resten var det ikke. Da jeg skjønte dette, sjekket jeg først med læreren min og gjorde også et grundig søk på Internett. Jeg er glad for at min skole- og klasselærer Chaya Shelke frue oppmuntret meg.»

Les |BSEH gir ut revidert datoark for klasse 10., 12. styreeksamener; sjekk ny tidsplan

Gaurav sendte en e-post til Balbharati 17. desember i fjor, og fikk svar fra dem 2. februar.

Brevet fra Balbharati, adressert til Gaurav, gratulerer ham. «Den nevnte feilen ble presentert for komiteens medlemmer. I henhold til rapporten deres er feilen identifisert av deg riktig. Det vil bli rettet på riktig måte i neste trykk av lærebøkene», står det i brevet.

Subscriber Only StoriesView All

Hva sier Mayawatis taushet om Sidheeque Kappan-saken

En fange i Pakistan: En IAF-pilots fortelling om mot og styrke

< /figure>Hvordan en toalettkampanje forandret liv, hjalp kvinner i Telanganas Narayanpet

< /figure>Konspirasjon, datatyveri med tidligere ansatte: Digital India-firma anklager pvt-selskap Månedlig plan for å få tilgang til Budget

Gaurav, bosatt i Sewri, er den yngste sønnen til en drosjesjåfør. “De har ikke bare akseptert feilen, men kommer også til å rette den opp. Dette har styrket selvtilliten min, sa Gaurav, som planlegger å studere realfag for høyere utdanning, fortrinnsvis i ingeniørsektoren.

Skolens rektor, Amardeep Gajbhiye, husket dagen Gaurav hadde henvendt seg til ham etter å ha identifisert feilen. “Han snakket med en slik overbevisning. Da jeg ble spurt med faglæreren, fikk jeg vite at Gaurav kan ha rett… men Balbharti-lærebøker utgis i samråd med eksperter. Mens vi var forvirret om hva vi skulle gjøre, var Gaurav klar med sitt Internett-søk… da bestemte vi oss for å støtte ham.» Han la til at læreboken har vært i bruk de siste tre årene.

< /p> © The Indian Express (P) Ltd