Doe mee aan het debat in House, zeg wat je te zeggen hebt: Sushil Modi tegen de oppositie

0
57

Twijfelend aan de grondgedachte voor een Gemengde Parlementaire Commissie (JPC) om beschuldigingen van fraude en aandelenmanipulatie tegen de Adani Group te onderzoeken, zei senior BJP-leider en Rajya Sabha-lid Sushil Kumar Modi vrijdag dat de oppositie, in plaats van het Parlement te vertragen, zouden ze moeten deelnemen aan de debatten over de toespraak en de begroting van de president, waarin ze kunnen zeggen wat ze willen zeggen (over de kwestie).

In antwoord op een vraag op de Indian Express's Idea Exchange over de partij en het stilzwijgen van de regering en de eis van de oppositie, zei Modi: “Dit is de begrotingssessie. Er is twaalf uur uitgetrokken voor bespreking van de presidentiële toespraak. U kunt over van alles praten tijdens het debat over de toespraak van de president. Het beperkt zich niet tot één afdeling of onderwerp. Daarna is er een 12 uur durend debat over de begroting. Ook over begroting kun je over elke kwestie spreken.“Er is dus 24 uur, waarover u (de oppositie) meer dan zes uur krijgt om te spreken. Slechts een of twee leden van onze kant zullen spreken, terwijl 10 leden de kans krijgen om van uw kant te spreken… Daarom moet u tijdens het debat zeggen wat u wilt zeggen, in plaats van het Parlement te storen. Welk antwoord de regering ook wil geven, ze zal het doen.”

Hij voegde eraan toe: “Isliye somwar se bhi debat chale main to yahi vipaksh se agrah karunga ki debat chalaiye apni baat jo kahna hai regels ke tahat baat kahene ka aapko jo adhikar hai apni baat boliye. (Daarom zou ik de oppositie willen verzoeken het Huis vanaf maandag te laten functioneren en welke kwestie ze ook aan de orde willen stellen, ze kunnen dat doen en spreken volgens de regels.).”

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Wat Mayawati's stilte op Sidheeque Kappan zaak zegt

Een gevangene in Pakistan: het verhaal van een IAF-piloot over moed en standvastigheidHoe een toiletcampagne levens veranderde, vrouwen hielp in Telangana's Narayanpet

Samenzwering, gegevensdiefstal met ex-personeel: Digital India-bedrijf beschuldigt pvt-bedrijf Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Gevraagd dat de hele sessie was weggevaagd toen de BJP het huis verstoorde vanwege de eis van JPC om de 2G-zwendel tijdens de toenmalige UPA-regering te onderzoeken, zei Modi: “Deze beschuldigingen (over Adani Group) hebben niets te maken met de regering … In 2G, het was de overheid. De overheid was erbij betrokken. Nergens bemoeit de overheid zich met al deze zaken…. Waar is de overheid bij betrokken?”

Lees ook |Congresparlementariër Manish Tewari schrijft: De pleidooi voor een Adani JPC

“De JPC kan niet in alles gevormd worden. JPC is geen kindercommissie. Er zou een probleem moeten zijn om de JPC te vormen. Daarom is het niet nodig om het huis te verstoren. U laat de Kamer functioneren en uw probleem aan de orde stellen. Mensen zijn naar de rechtbank gestapt over de kwestie van de BBC-documentaire en Rafale. Als u vindt dat de overheid niet goed reageert, staat het u vrij om naar de Hoge Raad of het Hooggerechtshof te stappen. Je hebt (deze opties) beschikbaar in de democratie,” zei Modi.

Modi zei dat de oppositie geen kwestie heeft opgeworpen die erop wijst dat de regering de Adani-groep heeft bevoordeeld.

Advertentie

“Adani ko koi contract galat tarike se mila to aaj tak to aapne kabhi raise nahin kiya of Adani heeft de voorkeur gekregen… (Tot op heden heb je nooit een kwestie aan de orde gesteld dat de regering ten onrechte een bepaald contract heeft gegund aan de Adani Group of Adani heeft begunstigd…),” zei Modi.

“Er is geen concreet bewijs dat de regering Adani heeft bevoordeeld in een bod of contract. Dit is een poging om het beeld van de BJP als een partij van grote industriëlen te maken. Ze vergeten echter dat het de BJP is, die gratis voedsel levert aan 80 crore mensen. Dit label is tot op heden niet op de BJP of Narendra Modi geplakt. Het zal nooit plakken,” zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd