De beste OLED-tv's van 2023

0
49
vovidzha/Shutterstock.com

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een OLED-tv in 2023
Veelgestelde vragen
Beste OLED-tv in het algemeen: Samsung S95B
Beste budget OLED-tv: LG A2
Beste OLED-tv voor gaming: LG C2
Beste OLED-tv voor films: Sony A95K
Beste 65-inch OLED-tv: Samsung S95B

Update, 19-01-2023: We hebben deze verzameling vernieuwd met de nieuwste OLED-televisies. Kijk maar!

Waar moet je op letten bij een OLED-tv in 2023

OLED-tv's zijn de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden. Ze verschillen van lcd-tv's met led-achtergrondverlichting (led-tv's) en gebruiken zelfuitstralende pixels in plaats van achtergrondverlichting. Hierdoor kunnen ze individuele pixels in- en uitschakelen, wat resulteert in inktzwarte tinten en een ongeëvenaarde contrastverhouding.

Zes grote tv-fabrikanten bieden OLED-tv's aan in de VS: LG, Panasonic, Samsung, Skyworth, Sony en Vizio, die elk een W-OLED-paneel van LG Display of een QD-OLED-paneel van Samsung Display gebruiken.

Maar ondanks OLED-panelen van slechts twee fabrikanten, televisies kunnen heel verschillend zijn. Dus wanneer je in de markt bent voor een nieuwe OLED tv, is het een goed idee om een ​​aantal zaken in de gaten te houden.

GERELATEERDWat is een OLED evo-paneel?

Traditionele OLED-panelen worden niet erg helder, dus ze zijn niet ideaal voor een kamer met veel omgevingslicht. Sommige premium OLED-tv's gebruiken echter nieuwere OLED evo- of QD-OLED-panelen die meer dan 20% helderder kunnen worden dan de conventionele OLED-panelen.

Afgezien van een verbeterd OLED-paneel, gebruiken fabrikanten zoals Sony ook een verbeterd koellichaam in sommige OLED-tv's om de helderheidsniveaus nog hoger te krijgen. Dus als u een helderdere OLED-tv wilt, kiest u er een met een OLED evo- of QD-OLED-paneel.

Bovendien, als u games gaat spelen op uw nieuwe OLED-tv, moet u kijken voor gamingfuncties van de volgende generatie, zoals variabele verversingssnelheid (VRR), automatische lage latentiemodus (ALLM) en HDMI 2.1-poorten. Met deze functies kunt u volledig gebruikmaken van de functies die aanwezig zijn in Microsoft Xbox Series X/S, Sony PlayStation 5 en pc's met hoogwaardige grafische kaarten.

Evenzo zouden filmliefhebbers de aanwezigheid van geavanceerde HDR-formaten, zoals Dolby Vision en HDR10+, en functies zoals de Filmmaker-modus waarderen.

Om dieper in te gaan op welke tv-functies het belangrijkst zijn voor een geweldige ervaring, raden we aan onze complete gids over het kopen van een nieuwe tv doornemen.

GERELATEERD: Een OLED-tv onderhouden om inbranden en meer te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat betekent OLED?

Een organische lichtgevende diode of OLED is een type weergavepaneel dat wordt gebruikt in televisies. Elke pixel in een OLED-paneel is gemaakt van een organische verbinding die licht uitstraalt wanneer hij wordt geschud met elektriciteit. Als gevolg hiervan hebben OLED-schermen geen achtergrondverlichting nodig en kunnen ze zichzelf verlichten.

Hoe maak ik een OLED tv-scherm schoon?

+

Een OLED tv scherm maak je schoon met een droge microvezeldoek. Maar als u een hardnekkige vlek tegenkomt, spuit dan gedestilleerd water op de doek om te helpen. Sproei geen water rechtstreeks op het scherm en gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van alcohol. Gebruik ook geen keukenpapier of ander schurend materiaal om het scherm schoon te maken.

Kun je je OLED-tv plat neerleggen?

+

Hoewel je je OLED-tv plat kunt leggen als hij uit de verpakking is en je de standaard wilt installeren, is het niet aan te raden om hem plat te leggen tijdens het transport, omdat de verpakking al dan niet voldoende ondersteuning biedt in die positie.

Kun je een OLED-tv aan de muur bevestigen?

+

OLED-tv's, zoals lcd-televisies , kan aan de muur worden gemonteerd. Eerst heb je een goede montagebeugel nodig, die je direct op de stijlen of in een gemetselde muur kunt bevestigen. Vervolgens bevestig je de montageplaat aan de achterkant van de OLED televisie en hang je deze aan de beugel.

Wat is het verschil tussen een OLED en QLED tv ?

+

OLED- en QLED-tv's zijn behoorlijk verschillend omdat ze verschillende weergavepanelen gebruiken. Een OLED-paneel is zelfstralend en heeft geen achtergrondverlichting nodig, terwijl QLED-tv's, lcd-tv's met quantum dot-technologie, led-achtergrondverlichting gebruiken om beelden op het scherm weer te geven.

Beste OLED-tv in het algemeen: Samsung S95B

Samsung

Pro's

 • ✓ Uitstekend kleurengamma en nauwkeurigheid
 • ✓ 4K 120Hz-paneel
 • ✓ Quantum dot-technologie
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten

Nadelen

 • ✗ Alleen beschikbaar in 55-inch en 65-inch modellen
 • ✗ Geen ondersteuning voor Dolby Vision
 • ✗ DTS-audio wordt niet ondersteund

De S95B is de eerste OLED-tv van Samsung in bijna tien jaar, en het bedrijf heeft met deze een schot in de roos. Het is een fantastische televisie die indrukwekkende allround prestaties levert.

Het maakt gebruik van een QD-OLED-paneel, dat verschilt van de traditionele W-OLED-panelen die door LG Display worden geproduceerd. Het gebruikt kwantumstippen in plaats van kleurenfilters, zodat het QD-OLED-paneel levendigere, levensechtere en helderdere kleuren kan produceren dan de W-OLED-panelen.

GERELATEERDEen OLED-tv onderhouden om inbranden te voorkomen en meer

De Samsung-televisie is ook geweldig voor gamen, aangezien het bedrijf functies heeft toegevoegd zoals een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, ondersteuning voor verschillende VRR-technologieën en vier HDMI 2.1-poorten om 4K door te geven 120 fps gamegegevens van een aangesloten console of gaming-pc. Bovendien heeft de S95B een lage input lag en een snelle reactietijd.

Naast andere hoogtepunten heeft het bedrijf HDR10- en HDR10 + -ondersteuning toegevoegd voor inhoud met een hoog dynamisch bereik. En dankzij de hoge piekhelderheid van de tv zijn de HDR-prestaties goed. Helaas ontbreekt, net als bij andere Samsung-tv's, Dolby Vision HDR-ondersteuning op de S95B.

Tizen drijft de software van de tv aan en is responsief en gebruiksvriendelijk. Het wordt ook geleverd met alle populaire streaming-apps en biedt zelfs ondersteuning voor Google Duo voor videogesprekken op de tv zodra u een USB-webcam aansluit.

Helaas kun je de Samsung S95B alleen kopen in 55-inch en 65-inch maten. LG's C2 en G2 zijn uitstekende opties als je een groter formaat wilt. Beide tv's bieden vergelijkbare prestaties en zijn verkrijgbaar in de formaten 77-inch en 83-inch. De G2 is zelfs verkrijgbaar in 97 inch.

Beste OLED-tv in het algemeen

Samsung S95B

De Samsung S95B schittert onder de OLED-tv's met zijn fantastische QD-OLED-paneel, solide gamingfuncties en soepel besturingssysteem.

Amazon

$ 1397,99
$ 2197,99 Bespaar 36%

Best Buy

$ 1449,99
$ 1899,99 Bespaar 24%

Samsung

$ 1449,99
$ 2199,99 Bespaar 34%

Beste budget OLED TV: LG A2

LG

Pro's

 • ✓ Uitstekende beeldkwaliteit
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision en Atmos
 • ✓ Goede opschaling

Nadelen

 • ✗ Geen geavanceerde gamefuncties
 • ✗ Geen HDMI 2.1-poorten

Geen van de OLED-tv's op de markt zijn precies budgetmodellen, maar de LG A2 behoort tot de meest betaalbare en levert geweldige prestaties. Net als elke andere OLED-tv kan hij inktzwarte tinten produceren en heeft hij een bijna oneindige contrastverhouding om een ​​fantastische beeldkwaliteit te krijgen. En dankzij de behoorlijke piekhelderheid zijn de HDR-prestaties ook respectabel. Bovendien wordt de tv geleverd met HDR10- en Dolby Vision-ondersteuning.

Het ontwerp van de tv is redelijk utilitair maar schoon, met gemakkelijke toegang tot de meeste poorten, zelfs als je hem aan de muur hangt. De bouwkwaliteit is ook goed, dus ook al is het een instapmodel in het assortiment van LG, het voelt niet goedkoop of ondermaats aan.

GERELATEERDHDR-formaatoorlogen: wat is het verschil tussen HDR10 en Dolby Vision?

webOS is verantwoordelijk voor de software in de A2 en is gemakkelijk te gebruiken met een goed gevulde app-bibliotheek. U krijgt ook toegang tot de spraakassistenten Google Assistant en Amazon Alexa.

In andere functies heeft de A2 geen problemen met het opschalen van inhoud met een lagere resolutie, inclusief 480p-bronnen. Het verwijdert ook trilling uit de meeste bronnen, behalve degene die alleen op 60 Hz uitvoeren.

Een van de gebieden waar de A2 echter tekortschiet, zijn de geavanceerde spelfuncties. Het heeft een 60Hz-scherm, geen VRR-ondersteuning of HDMI 2.1-poorten. Je krijgt echter nog steeds de auto-low latency-modus en een lage input lag voor responsief gamen.

Je kunt de A2 kopen in 48-inch, 55-inch, 65-inch en 77-inch modellen .

Beste budget OLED-tv

LG A2

Krijg alle voordelen van OLED-technologie met de LG A2 zonder veel geld uit te geven. De tv ziet er ook degelijk uit en is verkrijgbaar in verschillende formaten.

Amazon

$ 896,99
 

Beste OLED-tv voor gaming: LG C2

LG

Pro's

 • ✓ 120Hz-paneel, VRR-ondersteuning en ALLM
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision en Atmos
 • ✓ OLED evo-paneel wordt helderder dan traditionele OLED-tv's

Nadelen

 • ✗ Niet zo helder als LG G2, Sony A95K of Samsung S95B
 • ✗ DTS-audio wordt niet ondersteund

De high-end tv's van LG zijn van oudsher uitstekend geschikt om te gamen, en de C2 is daarop geen uitzondering. Hij zit boordevol geavanceerde gamefuncties, zoals een 120Hz-paneel, HDMI 2.1-poorten om 4K 120Hz-gaming vanaf je console of pc mogelijk te maken, en VRR-ondersteuning. Gecombineerd met de lage input lag van de televisie, helpen deze functies de C2 een eersteklas ervaring te leveren, of je nu aan het gamen bent op je PS5, Xbox Series X of pc.

Onder de tv's&#8217 ;s andere gaming-gerelateerde hoogtepunten, krijg je een Game Optimizer-functie waarmee je je gamegenre kunt selecteren om geoptimaliseerde instellingen te krijgen. Bovendien kunt u het gebruiken om direct tussen verschillende VRR-technologieën te schakelen. Over VRR gesproken, de C2 ondersteunt AMD FreeSync Premium, HDMI Forum VRR en NVIDIA G-Sync.

GERELATEERDOLED-scherm inbranden: hoe bezorgd moet u zijn?

Wat de beeldkwaliteit betreft, kan het OLED evo-paneel van de tv helderder worden dan traditionele OLED-tv's, wat helpt bij HDR, en je zult veel plezier beleven aan het spelen van HDR-games of het bekijken van de nieuwste HDR-films of tv-programma's. Bovendien worden Dolby Vision-, HDR10- en HLG-formaten ondersteund.

Een ander voordeel van het kopen van de C2 is dat deze een uitstekende balans biedt tussen prijs en functies. Dus ook al geef je geen geld uit aan een eersteklas tv zoals de LG G2, je krijgt nog steeds vergelijkbare prestaties.

De enige significante omissie in de C2 is het ontbreken van DTS-audio steun. Maar dit is alleen belangrijk als je een filmliefhebber bent, en voor hen raden we onze beste keuze voor films aan.

Beste OLED-tv voor gaming

LG C2

Het is moeilijk om iets mis te vinden met de LG C2 als je gaming-tv. Het heeft alle gamefuncties die je nodig hebt en een indrukwekkende beeldkwaliteit.

Amazon

$1296,99
 

Beste OLED-tv voor films: Sony A95K

Sony

Pro's

 • ✓ Fantastische beeldkwaliteit
 • ✓ Indrukwekkende beeldverwerking en motion handling
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision HDR, Dolby Atmos en DTS Audio
 • ✓ 120Hz-paneel, VRR-ondersteuning en twee HDMI 2.1-poorten

Nadelen

 • ✗ Alleen beschikbaar in 55-inch en 65-inch modellen
 • ✗ Duur

Net als de Samsung S95B is Sony's A95K een tv die gebruik maakt van het QD-OLED-paneel. Hierdoor krijg je dezelfde levendige en pittige kleuren als de Samsung televisie. Maar het belangrijkste voordeel van de tv van Sony is de beeldverwerking, waardoor het absoluut de beste televisie voor films is.

Het schaalt inhoud met een lagere resolutie op zonder enige artefacten en heeft een indrukwekkende bewegingsafhandeling. U zult dus geen trillingen tegenkomen, ongeacht de bron.

GERELATEERD6 fouten die mensen maken bij het kopen van een tv

De Sony TV profiteert ook van de relatief hoge helderheid van het QD-OLED-paneel, waardoor de highlights behouden blijven en solide HDR-prestaties worden geleverd. Je krijgt ook Dolby Vision-ondersteuning, maar het minder gangbare HDR10+ formaat ontbreekt.

Ook de A95K heeft een opvallend design dat hoofden doet draaien. Dankzij de unieke standaard kan het display vlak tegen de tafel aanliggen. Maar als je de soundbar liever voor de tv plaatst, blokkeert hij zeker een deel van het scherm.

Zelfs buiten het kijken naar films is Sony-televisie fantastisch. Het heeft alle geavanceerde spelfuncties en wordt geleverd met het Google TV-platform met een solide app-bibliotheek.

Helaas kun je het alleen kopen in 55-inch en 65-inch modellen. Als je een groter formaat wilt, moet je genoegen nemen met Sony's A80K, die een W-OLED-paneel gebruikt maar dezelfde indrukwekkende beeldverwerking en bewegingsafhandeling heeft.

Beste OLED-tv voor films

Sony A95K

Van fantastische beeldkwaliteit tot toonaangevende verwerking, de Sony A95K heeft alles om filmliefhebbers tevreden te houden. De tv ondersteunt ook Dolby Vision HDR.

Amazon

$2498.00
$2999.99 Bespaar 17%< /p> Beste koop

$ 2499,99
$ 2999,99 Bespaar 17%

Doel

$ 2999,99
 

Beste 65-inch OLED TV: Samsung S95B

Samsung

Pro's

 • ✓ Fantastische beeldkwaliteit
 • ✓ Indrukwekkende HDR-prestaties
 • ✓ Hoge piekhelderheid
 • ✓ Inclusief geavanceerde speltechnologieën.

Nadelen

 • ✗ Geen ondersteuning voor Dolby Vision of DTS Audio

De Samsung S95B is onze beste keuze en wordt geleverd in een 65-inch model, waardoor hij perfect is voor iedereen die op zoek is naar een 65-inch OLED-tv. Bovendien is het een van de eerste televisies die zijn debuut maakt met het nieuwe QD-OLED-paneel dat een al opwindende weergavetechnologie verbeterde.

Het QD-OLED-scherm kan veel pittiger, levensechter produceren , en helderdere kleuren dan alle W-OLED-panelen. Als resultaat krijg je eersteklas beeldkwaliteit, een breed kleurengamma en een indrukwekkende HDR-ervaring.

GERELATEERDWat is een QD-OLED-scherm?

De tv heeft een premium design en ziet er fantastisch uit. Bovendien krijg je een uitstekende bouwkwaliteit en dunne randen. Het ziet er dus goed uit, of je hem nu in je mediakamer of woonkamer plaatst.

De S95B is ook bijna net zo goed als de C2 voor gaming, dankzij de toevoeging van een 120Hz-paneel door Samsung, vier HDMI 2.1-poorten, alle gangbare VRR-technologieën en ALLM. De invoervertraging is indrukwekkend laag en de tv speelt zonder problemen goed met de PS5 of de Xbox Series X.

Helaas is de Samsung televisie niet zonder problemen. Zo ontbreekt het bijvoorbeeld aan Dolby Vision HDR of DTS audio-ondersteuning. Kijk je dus veel content met deze formaten, dan zal de Sony A95K je beter van dienst zijn. Het ondersteunt beide formaten en heeft hetzelfde QD-OLED-paneel.

Beste 65-inch OLED TV

Samsung S95B

De Samsung S95B was niet voor niets een van de populairste tv's van 2022. Het brengt een aanzienlijke verbetering van de OLED-technologie met zich mee en heeft geen last van de eerste generatie.

Amazon

$1797,99
$ 2997,99 Bespaar 40%

Best Buy

$ 1799,99
$ 2299,99 Bespaar 22%

Samsung

$ 1799,99
$ 2999,99 Bespaar 40%

The Best 8K TVs of 2023 Best 8K TV Overall Samsung QN900B Amazon

$3747.99
$4997.99 Save 25%

Best Budget 8K TV TCL Series-6 8K TV Amazon

$3499.00
 

Beste 8K-tv voor gaming Samsung QN900B Amazon

$ 3747,99
$ 4997,99 Bespaar 25%

Beste OLED 8K TV LG Z2 Amazon

$9996.99 < br/> 

LEES VOLGENDE

 • › HTG-deals: Google Pixel 6 Pro bereikt laagste prijs ooit, plus meer
 • › De beste tv's van 2023
 • › De beste 55-inch tv's van 2023
 • › HTG-aanbiedingen: ontvang onze favoriete OLED-tv voor $ 900 korting, plus nog veel meer
 • › Waarom klinken tv-speakers zo slecht?
 • › Wat is er ooit met plasma-tv's gebeurd?
 • › Waarom zappen tv's u niet meer statisch?
 • › Krijg pc-kracht met tablet-draagbaarheid in de Surface Pro 9 voor $ 200 korting