Assam zet zich in tegen kindhuwelijken: Himanta zegt dat arrestaties in 4.000 zaken vandaag beginnen

0
36

De eerste minister van Assam, Himanta Biswa Sarma, kondigde donderdag aan dat de arrestaties zullen beginnen in meer dan 4.000 zaken tegen kindhuwelijken die de afgelopen negen dagen in de staat zijn geregistreerd.

Hij zei dat de politie met terugwerkende kracht mensen zal boeken die deelgenomen aan kindhuwelijken in de afgelopen zeven jaar en de focus zal vooral liggen op “mullahs, kazis en pujaris” die deze huwelijken sluiten.

Op 23 januari had Sarma aangekondigd dat de regering van Assam een ​​campagne over de hele staat zal lanceren tegen kindhuwelijken, het boeken van mannen die trouwen met meisjes onder de 14 jaar onder de Protection of Children from Sexual Offenses (POCSO) Act, en degenen die trouwen met meisjes van 14-18 jaar onder de Prohibition of Child Marriage Act.

Sinds de aankondiging , heeft de politie van Assam 4.004 zaken geregistreerd tegen kindhuwelijken in de hele staat en actie in deze zaken zal vrijdag beginnen, zei de Chief Minister.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 3 februari 2023 : Meer informatie over kustreguleringszone, follow-o…

JCB Prize for Literature 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groeiende…

Delhi Confidential: ontmoeten, begroeten en deelnemen aan het parlement

In Jamtara veranderden oude panchayat-gebouwen in bibliotheken en studiekringen… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget Lees ook |Assam CM Himanta Biswa Sarma heeft nu input over 'juiste huwelijksleeftijd voor vrouwen': 22 tot 30 < p>“Deze vele gevallen zijn binnen negen dagen geregistreerd; tegen morgen kan dit aantal de 8.000 of 9.000 overschrijden. Vanaf vrijdag beginnen onze arrestaties en acties. Uit het hele land worden mensen opgehaald. Het wordt een massale actie… Alle mensen die in de afgelopen zeven jaar betrokken waren bij kindhuwelijken zullen met terugwerkende kracht worden geboekt… Onze belangrijkste doelwitten zullen de mullahs, kazi's of pujari's zijn die deze huwelijken aanmoedigen,” zei hij.

Van de 4.004 door hem aangehaalde gevallen is het hoogste aantal – 370 – geregistreerd in het district Dhubri. Dit wordt gevolgd door 255 in Hojai, 224 in Morigaon, 204 in Kokrajhar en 171 in Nalbari.

Hoewel Dhubri en Morigaon moslimmeerderheidsdistricten zijn en Hojai en Nalbari een aanzienlijke moslimbevolking hebben, herhaalde Sarma zijn eerdere verklaring dat het harde optreden niet gericht zou zijn tegen een bepaalde gemeenschap. “Er zal actie worden ondernomen tegen iedereen, ongeacht kaste, geloofsovertuiging of religie”, zei hij.

Het verklaarde doel van de actie van de regering is het aanpakken van de hoge moedersterfte en kindersterfte in de staat, die zij heeft vastgepind op vroeg moederschap. Assam heeft het hoogste moedersterftecijfer in het land met 195 sterfgevallen per één lakh levendgeborenen in 2018-2020, volgens gegevens vrijgegeven door de griffier-generaal van India in 2022. Volgens de National Family Health Survey-5 heeft Assam de derde hoogste kindersterftecijfer met 32 ​​sterfgevallen per 1000 levendgeborenen.