Amerikaanse wethouder doodgeschoten gevonden buiten haar huis

0
36

Een gemeenteraadslid van de gemeente New Jersey werd doodgeschoten aangetroffen in een SUV buiten haar huis in een rustig herenhuiscomplex, waar de politie donderdag het gebied doorzocht zonder een arrestatie te verrichten. Sayreville-raadslid Eunice Dwumfour, 30, werd woensdag rond 19.20 uur gevonden, volgens het parket van Middlesex County. Ze was meerdere keren neergeschoten en stierf ter plaatse.

Dwumfour, een Republikein, werd in 2021 gekozen voor haar eerste termijn van drie jaar, toen ze een Democratische zittende partij afzette. Collega's herinnerden zich haar als een zachtaardige vrome christen die haar kalmte kon bewaren in omstreden situaties.

“Het was een vrouw van 30 jaar. Om dit op zo'n tragische manier te laten gebeuren, bedoel ik, onze harten zijn gewoon gebroken en iedereen wil een antwoord', zei Karen Bailey Bebert, de lokale GOP-voorzitster die haar campagneleider was. “Dus we wachten met ingehouden adem.”

De autoriteiten hebben niet gezegd of ze denken dat het motief voor de moord persoonlijk, politiek of een willekeurige daad is.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Adani-Hindenburg-saga, M…De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook niet haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Delhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste MitraMonthly-abonnement om toegang te krijgen tot Budget

In een campagne-interview in 2021 beschreef Dwumfour zichzelf als een trotse afgestudeerde van openbare scholen in Newark die een diploma in vrouwenstudies behaalde aan de William Patterson University terwijl ze parttime werkte als EMT. Ze zei dat ze na haar afstuderen naar Parlin, een deel van Sayreville, was verhuisd 'vanwege het enorme werk dat de gemeenschap doet voor de openbare veiligheid'. Die interesse voedde haar kandidaatstelling voor de raad, waar ze diende als contactpersoon voor de politie die nu haar dood helpt onderzoeken.

“Ze wilde gewoon een betere gemeenschap maken voor al onze kinderen”, zei Bebert. Dwumfour, die een kind in de schoolgaande leeftijd had, kondigde tijdens een najaarsraadsvergadering aan dat ze onlangs was getrouwd, zei Bebert. Ze was actief in haar kerk in Newark, en verschillende mensen die bij de kerk waren aangesloten, hadden banden met hetzelfde adres in Sayreville. Ze trouwde met een medelid van Champions Royal Assembly tijdens ceremonies die in augustus in New Jersey werden gehouden en in november in Abuja, Nigeria, waar de kerk is gevestigd, volgens aankondigingen en foto's die het paar op sociale media plaatste.

Dwumfour werkte in de informatietechnologie, volgens haar LinkedIn-pagina, waar ze vorige maand postte dat ze op zoek was naar een nieuwe kans. In haar cv stond ook dat ze zes jaar werkte bij een religieuze non-profitorganisatie genaamd Fire Congress Fellowship Inc., die ook was gevestigd op haar adres in Sayreville.

Advertentie

Zowel zij als Christian Onuoha, die in 2021 samen met Dwumfour in de gemeenteraad werd gekozen en vorige maand president werd, worden vermeld als functionarissen van de groep. Onuoha, die ook het adres deelt, weigerde Dwumfour te bespreken in een telefoongesprek met The Associated Press op donderdag.

Een buurvrouw, Chyann Brown, zei dat ze woensdagavond thuiskwam, net zoals de politie dat deed. “vliegen in het complex.” “Toen ik mijn auto kwam parkeren, lagen overal hulzen. … Ik (zag) dat de auto nog steeds door de straat rolde', zei ze over het voertuig van Dwumfour.

Brown zei dat ze elkaar het afgelopen jaar hadden gesproken, maar dat ze niet wist dat Dwumfour betrokken was bij de lokale politiek.

Advertentie

“Ze is een erg aardige vrouw. Ze is altijd goed gekleed, 'zei ze. “Ik kan niet geloven dat ze betrokken zou zijn bij zo'n tragisch incident.”

De politie van Sayreville doorzocht het bosrijke gebied tussen het complex en de Garden State Parkway, die grenst aan de buurt. Er was minstens één politiehond die het gebied uitkamde, en ambtenaren gebruikten ook een graafmachine om zware roosters van afwateringsgebieden te tillen om ook te zoeken.

Verschillende hooggeplaatste staatsleiders, waaronder de democratische gouverneur Phil Murphy, gaven verklaringen af ​​waarin ze hun verdriet uitten over haar dood. John Wisniewski, een voormalig lid van de Democratische Staatsvergadering uit Sayreville, had met haar gesproken tijdens een paar raadsvergaderingen.

“Haar opmerkingen gingen bijna altijd over God, goddelijke voorzienigheid. Ze was een gelovige vrouw,” zei Wisniewski.

Bebert beschreef Dwumfour als een extravert persoon die “altijd die mooie glimlach op haar gezicht had die je op haar foto ziet.”

Advertentie

Sayreville, een gemeente met ongeveer 45.000 inwoners, ligt ongeveer 48,2 km ten zuiden van Manhattan. Donderdag ter plaatse had een andere auto op de parkeerplaats blijkbaar schade opgelopen toen de auto van Dwumfour erop botste.

Bebert, die Sayreville omschreef als een vreedzame gemeenschap, hoopt een wake te organiseren om te vieren wat zij 'een het leven is te kort door zo'n gruwelijke criminele daad.”

Advertentie

“Ze was zo jong,” zei ze. “Het kabbelt gewoon door de stad.”