Varför du aldrig ska ansluta en kaffebryggare till en grenuttag

0
80
Venus Angel/Shutterstock.com

Ibland finns det helt enkelt inte tillräckligt med eluttag för att gå runt. Från mikrovågor till brödrostar, det finns mycket att koppla in! Men om du för närvarande använder en grenuttag för extra kontakter och din kaffebryggare är i en av dem, vill du ändra saker och ting.

Du bör aldrig koppla in en kaffebryggare till en grenuttag eftersom den kräver för mycket energi och kan överutvidga dess kapacitet.

Medan du förmodligen redan vet att du inte ska koppla in stora föremål som drar kontinuerlig ström (tänk på kylskåp). och frysar), är det lätt att anta att små köksmaskiner skiljer sig åt. Efter det är de små och körs inte kontinuerligt, eller hur? Tja, problemen dyker upp när du faktiskt börjar använda något av föremålen som är anslutna till grenuttaget.

Överspänningsskydd Power Strip

Grenuttag är fortfarande bra för många andra elektronikprodukter.

Amazon

19,99 USD
26,99 $ Spara 26 %

En kaffebryggare är det perfekta exemplet på detta. En tillverkare som sitter på en disk drar förmodligen en minimal mängd ström (för att visa tiden eller förbli upplyst). Men när du ska koka kaffe kommer din maskin att kräva en hög energibelastning som många grenuttag inte är utrustade för att hantera. Det plötsliga och intensiva utbrottet av kraft kan överväldiga remsan och leda till en elektrisk brand.

Det är dock inte bara kaffebryggare. Du bör också undvika att koppla in kokplattor, långsamkokare, mikrovågsugnar och brödrostar. Även om ja, en grenuttag verkar vara ett bekvämt sätt att ha fler uttag, är det bästa du kan, även om det är irriterande—att koppla in och koppla ur varje föremål när du använder det.

Och hej, kanske kan det hjälpa din elräkning att hålla saker urkopplade.