TMC kijkt naar het leven zonder sterke man Birbhum die vastzit in een veesmokkelzaak

0
57

Het Trinamool-congres kijkt misschien nog niet naar het leven na Anubrata Mondol, maar voor nu bereidt het zich zeker voor op een leven zonder de controversiële Birbhum-districtspresident voor de aanstaande panchayat-verkiezingen in de staat.

Tijdens haar lopende Birbhum-tournee nam de West-Bengaalse Chief Minister en TMC-supremo Mamata Banerjee twee leiders van de districtseenheid van de partij op in de verkiezingskerncommissie, die vocale tegenstanders zijn van Mondol, die momenteel in de gevangenis zit in een CBI-zaak van vermeende veesmokkel. Een van hen is een prominente minderheidsleider van het district, Kajal Sheikh, en de andere, Birbhum-parlementslid Shatabdi Roy, waarmee het aantal leden van de commissie is uitgebreid van vier naar zeven. Volgens TMC-bronnen heeft Mamata de kerncommissie opgedragen om eensgezind in het district te werken voor de komende panchayat-verkiezingen, waarbij ze zegt dat zij en minister Firhad Hakim toezicht zullen houden op hun werk. welke TMC-topleider Anubrata Mondal is gearresteerd

Maandag hield Banerjee een ontmoeting met de TMC-leiding van het district nadat hij Birbhum had bereikt. Eerder bestond deze kerncommissie uit Siuri MLA Bikash Roychowdhury, Lovepur MLA Abhijit Singh alias Rana, Bolpur MLA Chandranath Singh en Rampurhat MLA Ashish Bandyopadhyay. Deze keer waren behalve Shatabdi Roy en Kajal Sheikh ook Bolpur Lok Sabha-parlementslid Asit Mal erin opgenomen.

Shatabdi en Kajal zijn belangrijke insluitsels. Shatabdi, een acteur die politicus is geworden, is drie keer gekozen in de Lok Sabha van Birbhum. Maar haar relatie met Mondol is al lang gerafeld. Net voor de parlementsverkiezingen van 2021 had Shatabdi geklaagd dat ze niet was uitgenodigd voor veel van de partijprogramma's in het district. Hoewel ze geen naam noemde, was het niet moeilijk te zien op wie haar woede gericht was. Sinds de arrestatie van Mondol in de veesmokkelzaak in augustus, is Shatabdi begonnen met het bezoeken van Birbhum, hoewel ze in het openbaar nog steeds “standby” Mondol.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook haar …In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Voorstel van Moskou aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, zal niet v…

2 jaar na de staatsgreep, de puinhoop van Myanmar en de hoofdpijn van India Mamata Banerjee publieke uitbarstingen niet nieuw, Oppn hekelt 'gimmick'

Kajal Sheikh is een meer vocale tegenstander van Mondol geweest. Na zijn arrestatie plaatste Kajal een foto van een skeletleeuw op sociale media, met de opmerking: 'Uiterlijk, macht, positie en kracht duren niet eeuwig.' Helaas vergeten veel mensen dit.” Bij de parlementsverkiezingen van 2016 was Kajal zo ontevreden over de TMC-kandidaat in zijn basis Nanur dat hij vermoedelijk de CPI(M)-Congress-alliantiekandidaat heeft geholpen hem te verslaan.

Mondol werd in augustus 2022 opgepakt door het CBI en ED in de veesmokkelzaak. Destijds sloeg Mamata voor hem en zei tijdens een bijeenkomst: “Als Anubrata terugkeert uit de gevangenis, zal de TMC hem een ​​heldhaftig welkom heten.” Een senior TMC-leider zei: “Destijds dacht de CM dat Anubrata binnen een maand of twee zou worden vrijgelaten. Maar nu beseffen partijleiders dat hij mogelijk nog jaren achter de tralies zal blijven. Dus als de partij bij de panchayat-verkiezingen alle zetels moet winnen, moeten ze verenigd zijn. Daarom probeert Didi alle grote leiders van Birbhum op één platform te brengen.”

Hakim zei: “De CM heeft deze kerncommissie gevormd, die de partij zal leiden bij de panchayat-verkiezingen. Daarin zullen we alle zetels van Birbhum winnen.”

Advertentie

De oppositie beweert dat zelfs deze verenigde kerncommissie de TMC in Birbhum niet kan redden. BJP-leider Samik Bhattacharya zei: “Na de arrestatie van Anubrata is TMC gedesoriënteerd in Birbhum. Nu probeert de TMC-leiding hen te herenigen, maar dat lukt niet. Mensen zullen hen bij de verkiezingen een passend antwoord geven.”