Samsungs nyeste Galaxy S-smarttelefoner en test av merkevarekraft i et svakt marked

0
42

Samsung Electronics avduket sine nyeste premium-smarttelefoner med fokus på deres kraftige kameraer på onsdag, i en test av merkevarekraften ettersom markedet for mobiler gjennomgår en enestående sammentrekning.

Analytikere sa at smarttelefonserien Galaxy S23 , med sine kameraer og raskere brikker enn forgjengeren, kan fortsatt møte svak etterspørsel ettersom forbrukere bruker mindre på grunn av økende inflasjon i en global økonomi som sliter.

Sammen erkjenner denne utfordringen, lederen av Samsungs mobilopplevelse , eller MX Business, fortalte journalister i en briefing etter hendelsen at det var et “merkbart skifte til premiumsegmentet” i utviklings- og fremvoksende markeder. “Vi har til hensikt å fokusere på premiumsegmentet i utviklede markeder samt noen av landene der vi ser solid vekst,” sa han.

Les også |Samsung Galaxy S23-serien lansert i India: Prisen starter på Rs 74 999

Smarttelefonprodusenten viste frem S23 Ultras ytelse på Samsung Unpacked-arrangementet i San Francisco med utdrag av to filmer, “Se” av Ridley Scott, direktør for “Gladiator” og “The Martian,” og “Tro” av den sørkoreanske regissøren Na Hong-jin, begge filmet med Galaxy-smarttelefonen på topplinjen.

Subscriber Only StoriesSe alle

UPSC Key- 3. februar 2023: Lær om Coastal Regulation Zone, Follow-o…

JCB Prize for Literature 2022-vinnende oversetter Baran Farooqi om å vokse…

Delhi Konfidensielt: Møt, hilse og delta i Stortinget

I Jamtara ble gamle panchayat-bygninger omgjort til biblioteker og studiekretser…Månedlig plan for tilgang til Budget

Det er Samsungs første 200 megapikslers kamerasensor noensinne, og serien bruker Qualcomm Inc’s Snapdragon 8 Gen 2 mobilprosessor. Qualcomm sa at med S23-serien vil 100 % av prosessorene som brukes være fra Qualcomm.

På arrangementet samlet ledere fra Samsung, Qualcomm og Alphabet Inc’s Google seg på scenen for å fremheve deres partnerskap i XR-området, som inkluderer virtuell og utvidet virkelighet.

Anshel Sag, analytiker ved Moor Insights & Strategi, sa de tre jobbet sammen i XR-området for omtrent et tiår siden, men omstarten til partneren denne gangen kommer ettersom Apple Inc forventes å lansere sitt mixed reality-headset i år.

Annonse

“Jeg tror den er designet for å gi både Samsung og Google litt mer troverdighet i XR-området, fordi de begge har vært ganske fraværende på maskinvaresiden en stund,” sa Sag.

I USA vil basis Galaxy S23 bli priset fra $799 og to versjoner med høyere spesifikasjoner, S23 Plus og S23 Ultra, fra henholdsvis $999 og $1,199. Samsung holdt prisene på samme nivå som for fjorårets modell til tross for økninger i komponentkostnadene.

Globale forsendelser av smarttelefoner viste imidlertid den største nedgangen noensinne i et enkelt kvartal i oktober-desember-perioden, da de var ned 18,3 % sammenlignet med et år tidligere på 300,3 millioner enheter, ifølge data utstedt av analysefirmaet IDC forrige måned. Tallene sår tvil om prognosene for en beskjeden oppgang i markedet for mobiler i år.

Annonse Les også |Hvorfor Samsung Galaxy S23-serien vil finne brukere selv om den er kjedelig

I det tøffe miljøet, sa analytikere Samsung' 8217;s mobilstrategi vil fokusere på lønnsomhet gjennom premiumtilbud, inkludert S-serien og sammenleggbare.

“Samsung har ikke råd til å fokusere på å utvide volumet lenger,” sa Liz Lee, assisterende direktør ved analysefirmaet Counterpoint.

“Det må frimodig forenkle lav- og mellomklasseprodukter, de delene av markedet hvor kinesiske konkurrenter har tatt igjen mye.’ 8221;

Samsung sa tirsdag at en nedgang i salg av smarttelefoner i lav- og mellomklasse i fjerde kvartal hadde vært større enn forventet.