Säg till Kina att deras aggression mot Indien och Taiwan är “oacceptabel”, skriver republikanerna till Blinken

0
70

Flera inflytelserika republikanska lagstiftare uppmanade på onsdagen utrikesminister Antony Blinken att berätta för den kinesiska ledningen att deras flagranta aggression mot Taiwan och Indien i Himalaya är “oacceptabel”. p>

Lagstiftarna har skrivit ett brev till Blinken och finansminister Janet Yellen, inför deras kommande resa till Peking.

De republikanska senatorerna ledda av Marco Rubio från Florida uppmanade dem att undvika att ge det kinesiska kommunistpartiet (KKP) en propagandavinst och hålla KKP ansvarigt för dess grova kränkningar av mänskliga rättigheter, orättvisa handelsmetoder, ledande roll i fentanylkrisen och aggression mot allierade och partners i Indo-Stillahavsområdet.

Indien, USA och flera andra världsmakter har pratat om behovet av att säkerställa ett fritt, öppet och blomstrande Indo-Stillahavsområdet i Kinas bakgrund’ s ökande militära manövrering i den resursrika regionen.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Antivetenskaplig rörelse är politisk men medicinen har inte heller förmedlats dess …

I Jharkhands stambyar , en onlinemarknadsplats för lokala produkter

Delhi Konfidentiellt: Mansukh Mandaviya ger ett rop till yngsta Mitra

Moskva’s förslag till RBI: Skapa ett ryskt finansbolag i Indien, med…Månadsplan för att få tillgång till budget

Kina gör anspråk på nästan hela det omtvistade Sydkinesiska havet, även om Taiwan, Filippinerna, Brunei, Malaysia och Vietnam alla gör anspråk på delar av Det. Peking har byggt konstgjorda öar och militära installationer i Sydkinesiska havet. Kina har också territoriella tvister med Japan i Östkinesiska havet.

Förklarat | Varför Kinas nya sjölag kan öka spänningarna i Sydkinesiska havet

“KKP har intensifierat sin aggression i Indo-Stillahavsområdet och utanför”, skrev de.

Underskrivare till brevet förutom att Rubio är senatorerna Chuck Grassley, Bill Cassidy, Eric Schmitt, Dan Sullivan, Kevin Cramer, Ted Budd, Rick Scott, Marsha Blackburn, Lindsey Graham, Shelley Moore Capito, Pete Ricketts, John Hoeven och Bill Hagerty.

Annons < p>Enligt Biden-administrationens nationella säkerhetsstrategi är Kina “den enda konkurrenten med både avsikten att omforma den internationella ordningen och, i allt högre grad, den ekonomiska, diplomatiska, militära och tekniska makten att göra det.”

Xi Jinping uttalade i sin 20:e partikongressrapport att KKP har “visat en kämpaglöd och en fast beslutsamhet att aldrig ge efter för tvångsmakten.” “Som vi har sett nyligen har generalsekreterare Xi ägnat sig åt oacceptabelt och provocerande beteende i Taiwansundet och längs Himalayas gräns mot Indien”, stod det i brevet.

Kinas president Xi Jinping. (AP)

“Bortom Indo-Stillahavsområdet har KKP utposter för insamling av underrättelser i USA, Japan och i hela Europa för att undertrycka oliktänkande och hålla koll på dem som Peking anser vara ett hot. Det är uppenbart att generalsekreterare Xi är fast besluten att använda tvång och aggression mot USA och våra allierade och partners för att uppnå sina geopolitiska mål. Att avskräcka KKP från att uppnå dessa mål måste därför vara vår högsta prioritet”, skrev senatorerna.

Annons

Enligt senatorerna är KKP den värsta förbrytaren av mänskliga rättigheter.

Både Biden- och Trump-administrationerna har fastställt att Pekings agerande mot uigurer och andra övervägande muslimska etniska grupper i den autonoma regionen Xinjiang Uyghur (XUAR) – inklusive dess system för massövervakning och internering, förnekande av individer’ rättigheter att fredligt utöva sin religion, och användning av tvångsarbete, sexuellt våld, tvångsabort och tvångssterilisering av kvinnor – utgöra folkmord och brott mot mänskligheten.

Dessutom fortsätter KKP att förneka grundläggande mänskliga rättigheter till andra grupper som regimen anser vara ett hot, såsom tibetaner, kristna och Falun Gong-utövare. KKP är också ansvarigt för att underblåsa fentanylkrisen i USA, ett gissel som har, och fortsätter, att döda amerikaner.

Läs också | Den nya Indien-Kina Tawang-krisen: Var, varför och vad nu

”Äntligen fortsätter KKP den fruktansvärda praxis att felaktigt fängsla amerikanska medborgare och familjemedlemmar till amerikanska medborgare, inklusive David Lin, Mark Swidan, Kai Li, Gulshan Abbas, Ekpar Asat och Zhou Deyong. Ni måste göra klart att USA inte kommer att samarbeta med en regim som använder gisslan som förhandlingslappar”, stod det i brevet.

Peking, sa de, har också en lång historia av orättvisa handelsmetoder och industrispionage, vilket har orsakat enorm skada för amerikanska arbetare och vår ekonomi.

Annons

“Under de senaste decennierna har Kina engagerat sig i en metodisk kampanj för att stjäla amerikansk immateriell egendom och forskning, som ofta omdirigerar den förvärvade teknologin till militära ändamål. Den har upprepade gånger missbrukat sina privilegier i världshandelssystemet för att utnyttja vår nations öppna ekonomi och etablera sig som ledare inom kritiska industrier, inklusive läkemedel, sällsynta jordartsmetaller och råvaror som stål”, skrev senatorerna.< /p>

“Vi är glada över att USA:s handelsrepresentant har fortsatt att införa tullar enligt § 301 på vissa produkter tillverkade i Kina som svar på dess “orimliga” och “diskriminerande” icke-marknadspraxis, och detta verktyg bör fortsätta att användas för att motverka orättvis handelspolitik i Kina. Under tiden måste mycket mer göras för att balansera vår ekonomiska relation med Peking”, skrev senatorerna.