Pinterest schrapt ongeveer 150 banen en voegt zich bij de golf van technische ontslagen

0
61

Pinterest Inc. ontslaat ongeveer 150 werknemers, het nieuwste technologiebedrijf om kosten te besparen in een turbulente tijd voor een branche die de afgelopen jaren snel is gegroeid.

Het digitale zoekbedrijf dat gebruikers creëren online prikborden geïnformeerde getroffen werknemers woensdag. De verhuizing trof minder dan 5% van de totale werknemers van Pinterest, volgens een persoon die bekend is met het bedrijf, die vroeg om niet geïdentificeerd te worden omdat de details niet zijn aangekondigd. Pinterest had aan het einde van het derde kwartaal ongeveer 4.000 werknemers. Het banenverlies kwam van teams van het in San Francisco gevestigde bedrijf, hoewel niet iedereen in dezelfde mate werd getroffen, zei de persoon.

Een woordvoerster van Pinterest bevestigde dat er bezuinigingen waren.

Lees ook |Microsoft rolt ChatGPT-aangedreven Teams Premium uit

“We voeren organisatorische wijzigingen door om ons verder klaar te stomen om te voldoen aan onze bedrijfsprioriteiten en onze langetermijnstrategie”, zei de vertegenwoordiger in een verklaring. “Onze medewerkers vormen het hart van hoe we onze Pinners over de hele wereld kunnen bedienen. Alle getroffen werknemers hebben bijgedragen aan Pinterest en tijdens hun overgang zijn we vastbesloten om hen te ondersteunen met scheidingspakketten, voordelen en andere diensten.”

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

4 februari 1983, veertig jaar geleden: Assam-geweld

UPSC-sleutel – 3 februari 2023 : Meer informatie over kustreguleringszone, follow-o…

JCB Prize for Literature 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groeiende…

Delhi Confidential: Meet, greet en part in ParliamentMaandelijks plan om access Budget

Pinterest sluit zich aan bij een reeks technologiebedrijven die de afgelopen maanden hun rangen hebben verkleind. Amazon.com Inc., Microsoft Corp., Meta Platforms Inc. en Google-moederbedrijf Alphabet Inc. hebben allemaal duizenden banen geschrapt.

Pinterest was onlangs het doelwit van activistische investeerders van Elliott Management, en een van de managers van het bedrijf is toegevoegd aan het bestuur van het bedrijf.