Nirmala Sitharaman: Mag deze keer de bus niet missen… PM zei om het groeimomentum intact te houden

0
38

Een dag na de presentatie van de EU-begroting voor 2023-24 zei Nirmala Sitharaman, minister van Financiën van de Unie, dat groei de belangrijkste focus was vanaf dag 1, toen zij en haar team gingen zitten om de laatste begroting voor het volledige jaar voor te bereiden voorafgaand aan de Lok Sabha-verkiezingen. “De minister-president was er ook bij. Hij zei groei ka momentum rakhna chahiye (we moeten het groeimomentum behouden). We moeten het in ieder geval versnellen, beter smeren en beter beheren, en daarom kwam dit bedrag van Rs 10 lakh crore voor kapitaaluitgaven omhoog, & #8221; Sitharaman vertelde The Indian Express in een interview op haar kantoor in North Block donderdag.

Ze voegde eraan toe dat haar “standvastige” leidende noodzaak was dat dit een “gouden kans” voor India en deze keer “we mogen de bus echt niet missen.

Lees ook |Na zich te hebben gericht op de armen op het platteland en in de stad, een signaal uit 2024: The Middle Class Matters

Ze zei dat, aangezien de pandemie niet ophield en de particuliere sector hierdoor werd getroffen, de regering de afgelopen drie jaar consistent is gebleven met haar investeringsplan. “We waren niet echt aan het kijken of ze (de particuliere sector) investeerden of niet. We gingen beleggen. Tegelijkertijd is natuurlijk de particuliere sector naar buiten gekomen, is het probleem van de dubbele balans aangepakt, hebben ze zichzelf aanzienlijk afgebouwd”, zei ze.

Op een vraag of de hoge investeringsuitgaven van de overheid voor nog een jaar betekenden dat de particuliere sector nog steeds afkerig was van investeringen, zei ze dat de particuliere sector naar investeringen keek, niet alleen als een instrument voor expansie, maar ook om de transitie tegelijkertijd te beheren. van snel veranderende technologieën, waaronder AI en het internet der dingen.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Delhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste MitraVoorstel van Moskou aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, met maandelijks abonnement voor toegang tot Budget

Maar we “kunnen niet achterover leunen en toekijken” ze zei. “Dus ik ga niet eens in op dat terrein waar u zegt dat het (investeringen van de particuliere sector) dit jaar misschien ook niet zal gebeuren en zou u daarom door willen gaan met de overheidsuitgaven … Ik ga er vastberaden vanuit dat dit een gouden kans is voor India. We mogen de bus eigenlijk niet missen.”

Sitharaman zei ook dat de enorme capex niet betekende dat ze de bijl had gehanteerd voor sociale uitgaven. Onder verwijzing naar de toewijzing van Rs 79.000 crore voor premier Awas Yojana en de hogere uitgaven voor Jal Jeevan Mission, die naar staten gaat in de vorm van subsidies, merkte ze op dat zelfs voor NREGA, het is een vraaggestuurd programma, de regering zou blijven toevoegen aan de toewijzing ervan via extra subsidies in de loop van het jaar. Ze voegde eraan toe dat NREGA-jobkaarten ook worden gegeven aan degenen die aan Awas-projecten werken, dus er was een synergie.

Door standaardaftrek toe te staan ​​en de belastingschijven te herstructureren, zei de minister van Financiën dat ze verwachtte dat ongeveer 50-55 procent van de belastingbetalers zou overstappen op het nieuwe vrijstellingsvrije regime van de inkomstenbelasting. ), zou het nieuwe regime zonder vrijstellingen aantrekkelijk zijn”, zei ze.

Advertentie moet gelezen worden |Union Budget 2023-24 | Oppositie: niets voor arme middenklasse; profiteert slechts van één klasse

India had 8,22 crore belastingbetalers in 2019-20. Hoewel de belastingdienst niet onmiddellijk het aantal belastingbetalers kon geven dat de afgelopen twee jaar naar het nieuwe belastingregime is overgestapt, zei een ambtenaar dat het aantal klein was.

De minister van Financiën zei haar begrotingsramingen op groei en omzet voor het volgende jaar waren realistisch. Op een vraag of de omzetprognoses te laag waren, zei ze: “Ik wil geen 'feel good'-cijfer hebben, waarvan we later ontdekken dat het niet haalbaar is… Tegelijkertijd wil ik de mogelijkheden niet onderschatten, omdat dit het moment is waarop we een impuls aan de groei geven.”

Lees ook |Budget 2023: Wat is het nieuwe belastingregime en krijgt u I-T-korting?

Toen Sitharaman erop wees dat wereldwijde onderzoeksbureaus lagere groeiramingen voor India hebben voorspeld dan de nominale groeiprognose van de regering van 10,5 procent voor 2023-24, zei Sitharaman: “Wereldwijd nemen de uitdagingen voor iedereen toe en daarom zal er een dip zijn in 2023-24. … Dus deze dip (in projecties van andere bureaus) is ook het gevolg van de wereldwijde onzekerheid, die helemaal niet afneemt… Mensen, hoezeer ze ook hun best doen, zijn niet in staat om hun economieën ervan los te maken. Vandaar dit verschil. Vooral met dit budget denk ik dat het volledig de wereldwijde onzekerheid zal zijn in plaats van wat er in het land gebeurt. En daarvoor moeten we voorbereid zijn, zoals ik al zei. De minister van Financiën was teleurgesteld dat ze bij enkele van de moeilijke hervormingen, zoals land, landbouw en arbeid, niet tot het uiterste ging. Maar het feit blijft dat veel van degenen die het eerder steunden, verzaakten… Bestuur gaat ook over samenwerken met mensen, hoeveel iemand ook tegen ons zou campagne voeren. Ik ben heel duidelijk over alle drie, dat de standpunten van mensen (die tegen waren) hypocriet waren en gekozen vertegenwoordigers ondermijnden. besluitvorming in het parlement.”

© The Indian Express (P) Ltd