Leven in een IIT: 'Hoe IIT BHU me verantwoordelijker en zelfverzekerder heeft gemaakt'

0
59

– Akshat Shrivastava

Mijn gebruikelijke dag begint rond 6:30-7 uur. Ik word wakker, ontbijt en stap in de versnelling voor de drukte van de dag. Na de Covid-pandemie is het schema bij de Indian Institutes of Technology een beetje hectisch geworden. Mijn lessen beginnen om 8.00 uur en gaan door tot 18.00 uur. Hallo, ik ben Akshat Shrivastava uit Rewari, Haryana en ik zal delen hoe mijn leven bij IIT BHU eruit ziet.

Ik ben een eerstejaars keramiekstudent en wil in de toekomst ondernemer worden in het veld van virtual reality en augmented reality. En dat is het mooie van IIT's, in welk vakgebied of welke branche je ook studeert, je kunt je altijd op andere gebieden wagen, want er is veel blootstelling aan alles. Ik ben lid geworden van de ondernemerschapscel en de roboticaclub. Ik ben ook van plan om volgend semester lid te worden van de dansclub.

Lees ook |Waarom worden IIT Hyderabad en IIT Indore steeds populairder in de top 1000 van JEE Advanced?

Terwijl studeren in IIT een droom is die uitkomt, zoals ik al eerder zei, is het schema een beetje hectisch omdat het academische tijdschema werd verstoord door COVID. Bij IIT BHU is het semester van zes maanden in drie maanden geperst. We zijn onlangs verschenen voor onze examens halverwege het semester en de examens aan het eind van het semester beginnen op 6 februari.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook geen het is …

In de stamdorpen van Jharkhand , een online marktplaats voor streekproducten

Voorstel van Moskou aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, zal niet f…

2 jaar na de staatsgreep, de puinhoop van Myanmar — en de hoofdpijn van India toegang Budget

Senioren zijn een ondersteuningssysteem

Maar hier hebben we ook een geweldig ondersteuningssysteem om ons door alle moeilijkheden heen te helpen. Ten eerste hebben we bij IIT BHU zoiets als tech mom en tech dad – het zijn onze directe senioren van de universiteit die ons overal bij helpen, van academici tot ons helpen ons te vestigen in hostels. Over het algemeen wordt een technische moeder of technische vader toegewezen via een rolnummer. Dit betekent dat de student die vorig jaar hetzelfde rolnummer had als het mijne, mijn technische moeder of technische vader zal zijn.

Lees ook |Toppers' Tips: online lessen, het behouden van het evenwicht hielp Arudeep Kumar om CSE te krijgen bij IIT Kharagpur

Het tweede dat ons op academisch gebied helpt, is de studentenbegeleidingsdienst, waar senioren junioren lesgeven en hen academisch helpen op welke manier dan ook, ze leren ons de basis, helpen ons met herzieningen en meer.

De professoren zijn ook behulpzaam, maar het is heel anders dan op school waar leraren ons vasthouden. Hier moeten we alles zelf doen. We hebben ook één onderwijsassistent per vak. Het is een geweldig systeem, aangezien onderwijsassistenten over het algemeen promovendi zijn en het gemakkelijk is om met hen in contact te komen.

Hostelleven bij IIT BHU

Advertentie

Hier, bij IIT BHU, hebben we ongeveer 12 hostels, 10 voor jongens en 2 voor meisjes. In mijn hostel zijn de kamers voor drie personen. Ik deel het met twee andere jongens, die allebei uit Uttar Pradesh komen. Als alleenstaand kind ben ik veel in de watten gelegd door mijn ouders, maar sinds ik hier ben heb ik veel geleerd, van alleen wakker worden tot het wassen van mijn kleren. Maar mijn grootste leerervaring is het beheren van mijn tijd. Dit jaar was hectisch en het is absoluut noodzakelijk om mijn tijd zo in te delen dat ik niet achterop raak en met volle teugen geniet van de universiteit.

Studentenfeest, vrienden en plezier

Onlangs organiseerde IIT BHU haar jaarlijkse feest, Kashiyatra. Het was de eerste keer dat ik naar een festival ging en het was een geweldige ervaring. Studenten van verschillende hogescholen namen deel aan het feest, waaronder nukkad nataks, kraampjes, spelzones, dansgevechten en live optredens. Ik heb enorm genoten van de speelzone. Er waren live optredens van zangers Darshan Rawal en Raftaar, en stand-up comedian Anubhav Bassi. Het was een boeiende ervaring.

Lees ook |AISHE-rapport: Meisjes overtreffen jongens bij deelname aan wetenschappelijke cursussen

In deze paar maanden heb ik heel wat vrienden gemaakt, iets dat zo moeilijk was voor een verlegen persoon als ik. En het was zo'n leuke en leerzame ervaring om deze mensen te leren kennen. In het hostel zitten we uren bij elkaar en wordt er veel onderling geleerd. Nog maar een paar dagen geleden sprak ik met een partijgenoot die verstand heeft van wiskunde achter de aandelenmarkt en hoe die werkt. Voordien had ik geen idee van die aspecten van de aandelenmarkt. Er zijn mensen die zoveel verschillende projecten doen, nieuwe vaardigheden leren en we leren veel van hen tijdens onze interacties.

Varanasi en eten

Advertentie

Een van de beste dingen van Varanasi is het eten. Het eten in de mess en de kantines overtreft mijn verwachtingen. Er zijn ook verschillende eettentjes op de campus. Een van de meest populaire plekken is de Limbdi-hoek, waar iedereen aan het ontspannen is na het einde van de lessen. Ik eet over het algemeen in de puinhoop. Er is een goede variëteit en ze bereiden de gerechten op rotatiebasis.

Lees ook |BTech enige RUG-programma in land met dip in toelating, laagste in 5 jaar: AISHE-rapport

Vanwege ons drukke schema hebben we dat niet gedaan Ik heb geen vakantie tussen de semesters door, maar omdat ik mijn thuis vreselijk miste, ging ik voor drie dagen.

Over het algemeen was mijn ervaring zwaar, maar de opwinding van pre-IIT-dagen is nog steeds aanwezig en een bron van motivatie . Er valt zoveel te ontdekken en te leren, niet alleen van professoren maar ook van collega's. Mijn IIT-ervaring tot nu toe heeft mijn communicatieve vaardigheden verbeterd en me meer zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid gegeven.

© IE Online Media Services Pvt Ltd