Indisk-amerikanske Nikki Haley skal ta imot Trump for republikanske presidentnominasjon i 2024, sier rapporten

0
40

Tidligere guvernør i South Carolina Nikki Haley vil starte kampanjen sin for den republikanske presidentnominasjonen i 2024 denne måneden, i strid mot hennes tidligere sjef, Donald Trump, sa to kilder som er kjent med planene hennes. onsdag.

Tiltaket ville gjøre henne til bare den andre erklærte republikanske kandidaten, og kan sette scenen for en mer stridbar fase av kampanjen, og potensielt sette henne i blikket til den stridbare tidligere amerikanske presidenten.

Haley’s kampanje sendte en e-post til supportere på onsdag og inviterte dem til et arrangement 15. februar i Charleston. Der vil hun erklære sitt kandidatur, sa kildene.

Sør-Carolina forventes å være vertskap for en av de første republikanske nominerende primærvalgene i 2024 og vil spille en viktig rolle i å velge den eventuelle kandidaten.

Datteren til to indiske immigranter som drev en vellykket klesbutikk i en landlig del i staten har Haley fått et rykte i det republikanske partiet som en solid konservativ som har evnen til å ta opp spørsmål om kjønn og rase på en mer troverdig måte enn mange av hennes jevnaldrende.

Hun har også presentert seg selv som en trofast forsvarer av amerikanske interesser i utlandet, etter å ha fungert som USAs ambassadør i FN under Trump fra 2017 til 2018. I løpet av den tiden trakk USA seg ut av atomavtalen med Iran, som ble inngått under demokratiske President Barack Obama og var svært upopulær blant republikanerne.

En medarbeider i Haley sa at hun valgte å starte kampanjen sin så tidlig for å prøve å ta velgere’ oppmerksomhet og rokke ved et løp som så langt har vært dominert av Trump og Florida-guvernør Ron DeSantis, som ennå ikke har erklært om han vil stille.

Mange sentrale republikanske givere og folkevalgte i Sør-Carolina har lett etter alternativer til Trump blant bekymringer om hans valgbarhet, ifølge samtaler de siste ukene med mer enn et dusin partifunksjonærer og strateger.

Annonse

Flere fremtredende republikanere , inkludert Haley og den amerikanske senatoren Tim Scott, valgte å hoppe over en Trump-kampanjeopptreden i Columbia på lørdag, som var ment å vise hans støtte i staten.

Scott, som selv ofte betraktes som en presidentkandidat, vil starte en “lytteturné med fokus på Faith in America” i Charleston en dag etter Haleys begivenhet, ifølge et kampanjeråd. Han vil deretter svinge gjennom Iowa, en annen viktig delstat med tidlig stemmegivning.

Trump fortalte journalister på lørdag at Haley hadde ringt ham for å si at hun vurderte å løpe, og at han fortalte henne «gå ved ditt hjerte» hvis du vil løpe,” ifølge rapporter fra flere medier.

Fjernet konføderert flagg

Haley fikk nasjonal oppmerksomhet i 2015 da hun som guvernør signerte et lovforslag som fjerner det konfødererte kampflagget fra eiendommen til South Carolina delstatshovedstad, etter drapet på ni svarte kirkegjengere av den hvite overherredømmet Dylann Roof.

Annonse

Hvis hun skulle vinne nominasjonen, ville Haley være den første kvinnen på toppen av den republikanske presidentbilletten i historien, så vel som partiets første ikke-hvite nominerte.

Blant hennes store utfordringer vil være å finne et konsekvent budskap. Selv i et felt der de fleste kandidater har ombestemt seg om nøkkelspørsmål flere ganger, er Haley spesielt kameleonisk.

Hun har tatt avstand fra Trump flere ganger, bare for senere å myke opp retorikken hennes og si at han har en viktig rolle å spille i det republikanske partiet.

Mens hun har kritisert republikanere for grunnløst å så tvil om resultatene av presidentvalget i 2020, drev hun kampanje på vegne av flere kandidater som støttet Trumps falske påstander om valgsvindel under mellomperioden i 2022.

Selv som hun har til tider vedtatt et forsonende budskap om rasespørsmål, hun velger ofte en mindre avmålt tone. I november sa hun på et valgkampmøte at den demokratiske Georgia-senatoren Raphael Warnock, en svart mann født i Savannah, skulle “deporteres.”

South Carolina er historisk sett den tredje staten som er vertskap for den republikanske nomineringskonkurransen, og den spiller ofte en overordnet rolle i løpet. Haley, som styrte delstaten fra 2011 til 2017, er populær der, viser meningsmålinger.

Annonse

Trump og DeSantis har begge vært aktive i delstaten.

Mens Haley kommer med i løpet som en underdog – de fleste nasjonale meningsmålinger viser hennes støtte med enkeltsifrede – er hun vant til å løpe bakfra, etter å ha fått et rykte i politiske kretser for å komme på topp i konkurranser som er vanskelige å vinne.

Subscriber Only StoriesView Alle

UPSC-nøkkel – 3. februar 2023 : Lær om kystreguleringssone, følg med…

JCB Prize for Literature 2022-vinnende oversetter Baran Farooqi om å vokse…

Delhi Konfidensielt: Møt, hilse og delta i parlamentet

I Jamtara ble gamle panchayat-bygninger omgjort til biblioteker og studiekretser…Månedlig plan for tilgang til BudgetAdvertisement

En talsperson for Haley nektet å kommentere på onsdag. En talsperson for Scott svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.