In Nagaland neemt BJP genoegen met het delen van stoelen om 20:40 uur met NDPP, negeert protesten

0
35

De bondgenoten Nationalist Democratic Progressive Party (NDPP) en BJP hebben donderdag hun kandidaten bekend gemaakt bij de verkiezingen voor de Nagaland Assembly in een 40:20 zetelverdeling, zoals ze deden in 2018.

>

De running mates waren de eersten die hun kandidatenlijsten in de staat bekendmaakten, terwijl andere grote politieke partijen dat nog niet hebben gedaan. Van de 60 die door hen werden opgesteld, wonnen er de vorige keer 34.

Lees ook in Political Pulse | |Nagaland BJP probleem van overvloed aangezien pact wordt gezien als weinig kaartjes om rond te gaan, veroorzaakt protesten

De NDPP had 16 van de 40 zetels gewonnen die het in 2018 betwistte. De lijst bevat 22 zittende MLA's, waaronder 10 die wonnen op kaartjes van andere partijen de laatste keer – één op het NPP-kaartje, één Independent, één van de JD(U) en zeven als kandidaten van het Naga People's Front (NPF).

De BJP had 12 van de 20 zetels gewonnen in 2018, en heeft 11 winnaars in zijn lijst.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Anti-wetenschapsbeweging is politiek maar de geneeskunde heeft ook zijn …< /figuur>In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale productenDelhi Vertrouwelijk: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar de jongste Mitra

Voorstel van Moskou aan RBI: Russische financiële firma opzetten in India, met… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

In de weken voorafgaand aan de distributie van de kaartjes had de Nagaland BJP aanzienlijke onvrede gezien onder aspirant-kandidaten – vooral degenen die onlangs naar de BJP waren overgestapt in afwachting van kaartjes – wat zich vertaalde in protesten op straat. Sommige partijkantoren werden verzegeld uit angst voor geweld toen boze leiders eisten dat de BJP meer dan de 20 zetels zou krijgen die haar waren toegewezen in de zetelverdeling met de NDPP.

Echter, zeer weinigen die aandrongen op deze uitbreiding heeft kaartjes. Degenen die onder meer Kropol Vitsu (Southern Angami II-zetel), Konngam Konyak (Phomching) en Cheong Konyak (Mon Town) hebben.

Lees ook |NPP-kandidaat stapt over naar BJP, zet de gespannen banden van de heersende alliantie in de schijnwerpers

De NPF zal morgen haar kandidatenlijst vrijgeven.

Advertentie

De NDPP heeft twee vrouwen op haar kandidatenlijst – advocaat Hekani Jakhalu (Dimapur-III-zetel) en Salhoutuonuo Kruse (Western Angami), wiens overleden echtgenoot Kevisekho Kruse in 2018 vanuit de zetel vocht. De enige vrouwelijke kandidaat van de BJP is Kahuli Sema, die hoofdingenieur was bij de afdeling Openbare Werken en koos voor vrijwillige pensionering vorig jaar.

Mis het niet |Gedecimeerd in de laatste peilingen van Nagaland, reikt het Congres uit naar opstandige groepen, kerk

Hoofdminister Neiphiu Rio van de NDPP zal opnieuw strijden vanuit Northern Angami II terwijl plaatsvervangend Minister-president Y Patton van de BJP zal strijden vanuit Tyui. Staats-BJP-president Temjen Imna Along is ook voorgedragen, uit Alongtaki.

Ook onder de kandidaten van de BJP bevindt zich Imkong Imchen, die in 2018 op een NPF-ticket werd gekozen als MLA en vervolgens lid werd van de NDPP. Vorige maand nam hij ontslag als MLA en sloot zich aan bij de BJP.

© The Indian Express (P) Ltd