Hoe een Android-telefoon of -tablet in de fabriek te resetten

0
38
Justin Duino/How-To Geek

U kunt de fabrieksinstellingen van Android herstellen door naar Instellingen > Systeem > Reset-opties > Fabrieksinstellingen. Je kunt een Android-telefoon ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen als deze niet wil opstarten of is vergrendeld, of een kwijtgeraakte Android-telefoon op afstand resetten.

Een deel van het bezit van een smartphone heeft te maken met incidentele bugs, en Android is daarop geen uitzondering. Een van de gemakkelijkste oplossingen voor zeurende problemen is een fabrieksreset. We laten u zien hoe u de fabrieksinstellingen van Android kunt terugzetten in een aantal verschillende scenario's.

Inhoudsopgave

Wat doet een fabrieksreset op Android?
Wat u kunt proberen voordat u uw telefoon opnieuw instelt
Android-apps sluiten
Cache op Android wissen
Android-telefoon opnieuw opstarten
Fabrieksinstellingen terugzetten Android
De fabrieksinstellingen van Android terugzetten als het niet wil opstarten
Een Android-telefoon resetten wanneer deze is vergrendeld
Een verloren Android-telefoon resetten

Wat doet een fabrieksreset Op Android doen?

Een fabrieksreset wist alles volledig en brengt een Android-telefoon of -tablet terug naar de oorspronkelijke staat. Het wordt een “fabriek” reset omdat het het apparaat terugbrengt naar de staat zoals het was vanuit de fabriek. In wezen is het alsof u uw Android-apparaat voor de eerste keer weer inschakelt.

GERELATEERD5 veelvoorkomende Android-problemen en hoe ze te verhelpen

Het is belangrijk om de fabrieksinstellingen te herstellen voordat u uw apparaat verkoopt of cadeau doet aan iemand anders. U wilt natuurlijk niet dat uw gegevens in verkeerde handen vallen. Fabrieksresets zijn ook een gebruikelijke oplossing voor terugkerende problemen. Soms kun je gewoon niet vinden wat de problemen veroorzaakt, dus als je het apparaat terug naar af brengt, wordt het meestal opgelost.

Dingen die u kunt proberen voordat u uw telefoon reset

Het resetten van de fabrieksinstellingen van uw Android-apparaat is de nucleaire optie voor eventuele problemen. Voordat u daar naar toe gaat, zijn er een paar dingen die u eerst moet proberen.

Android-apps sluiten

Als het probleem dat u ondervindt verband houdt met één specifieke app, moet u eerst de app geforceerd sluiten en kijken of dat het probleem oplost. Dit is iets wat u alleen moet doen als een app zich misdraagt; het is niet nodig om apps te sluiten na gebruik.

GERELATEERD: Apps sluiten op een Android-apparaat

< h3>Cache wissen op Android

Net als bij het geforceerd sluiten van een app, kunnen we de cache wissen. Hiermee worden alle tijdelijke bestanden opgeschoond die problemen kunnen veroorzaken. Als u de cache van een Android-app verwijdert, wordt de app niet opnieuw ingesteld en hoeft u zich ook niet aan te melden en opnieuw in te stellen. De bestanden worden echter opnieuw gedownload terwijl u de app gebruikt, dus houd daar rekening mee als u mobiele data gebruikt.

GERELATEERD: Hoe Cache op Android wissen

Android-telefoon opnieuw opstarten

Soms is een herstart van uw apparaat voldoende om een ​​probleem op te lossen. Voor de meeste Android-apparaten kunt u het energiemenu openen door vanaf de bovenkant van het scherm twee keer naar beneden te vegen en op het energiepictogram te tikken.

Selecteer vervolgens “Opnieuw opstarten” vanuit het menu.

Uw apparaat wordt uitgeschakeld en weer ingeschakeld. Deze supereenvoudige truc lost vaak kleine problemen op.

Android terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Zoals hierboven vermeld, zal het terugzetten van uw telefoon naar de fabrieksinstellingen terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Al uw foto's, bestanden, apps en persoonlijke gegevens worden gewist. U moet het initiële installatieproces van Android opnieuw doorlopen.

Het proces voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen zal enigszins variëren, afhankelijk van welk Android-apparaat u heeft. We hebben een volledige handleiding voor het terugzetten van de fabrieksinstellingen op Samsung Galaxy-telefoons en we zullen het proces voor Google Pixel-telefoons (die vergelijkbaar zijn met andere niet-Samsung-apparaten) hieronder demonstreren.

Veeg eerst twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om de volledige Snelle instellingen weer te geven. Tik op het tandwielpictogram.

Scroll helemaal naar beneden naar “Systeem.”

Selecteer “Opties resetten.

We willen “Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen herstellen).”

Het volgende scherm vertelt u alles wat zal worden gewist en toont alle accounts waarbij u momenteel bent aangemeld. Tik op “Wis alle gegevens” om door te gaan.

U wordt gevraagd uw pincode of wachtwoord voor het vergrendelscherm in te voeren en vervolgens op “Wis alle gegevens” nogmaals ter bevestiging.

Het apparaat doorloopt het proces van het wissen van alle gegevens en het opnieuw opstarten.

Android terugzetten naar de fabrieksinstellingen als het niet wil opstarten

De bovenstaande methode is eenvoudig, maar wat als u uw telefoon niet echt kunt gebruiken? Een fabrieksreset kan vaak ook grote problemen oplossen, bijvoorbeeld als uw Android-telefoon weigert op te starten.

Het eerste dat we moeten doen, is opstarten in de “Herstelmodus.” Dit is een speciale interface die u kunt gebruiken om problemen op te lossen. Zorg ervoor dat het apparaat is opgeladen als u hier moeite mee heeft.

Waarschuwing:Als u een Android-apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen via de herstelmodus, moet u zich na het resetproces aanmelden met hetzelfde Google-account. Dit is om te voorkomen dat mensen telefoons stelen en resetten zonder een wachtwoord nodig te hebben.

We hebben een knoppencombinatie nodig om de herstelmodus te openen. Dit zijn de knoppen voor sommige Android-apparaten die u mogelijk heeft:

 • Samsung Galaxy: Power + Volume omhoog
 • Google Pixel strong>: Power + Volume omlaag
 • OnePlus: Power + Volume Down
 • Motorola: Power + Volume Down

Nu je de knoppen kent, laten we 8217;s gebruiken ze. Terwijl het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de knoppen ingedrukt totdat het scherm oplicht.

We bevinden ons nu in de herstelmodus. Gebruik de volumeknoppen om “Wipe Data/Factory Reset” en druk op de aan/uit-knop om het te selecteren.

< p>Gebruik opnieuw de volumeknoppen om “Factory Data Reset” en druk op de aan/uit-knop om te bevestigen.

Het apparaat doorloopt het fabrieksresetproces en start opnieuw op naar de initiële instellingsschermen.

De fabrieksinstellingen van een Android-telefoon resetten wanneer deze is vergrendeld

Wat als uw Android-apparaat kan opstarten, maar u uw wachtwoord niet meer weet? Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van een Android-apparaat waarvan je geen toegang hebt, is hetzelfde als een apparaat dat niet wil opstarten. U moet de hierboven beschreven herstelmodusmethode gebruiken.

Waarschuwing:Houd er rekening mee dat u zich moet aanmelden met hetzelfde Google-account nadat u het apparaat opnieuw hebt ingesteld. Dit is om te voorkomen dat mensen telefoons stelen en resetten via de herstelmodus om zichzelf te gebruiken.

Een verloren Android-telefoon resetten

Een situatie waarin het terugzetten van de fabrieksinstellingen van pas kan komen, is een zoekgeraakte telefoon. Je kunt op afstand alles van de telefoon wissen en je hoeft je geen zorgen te maken dat het in verkeerde handen valt. Het goede nieuws is dat je dit kunt doen, zelfs als je het niet eerder hebt ingesteld!

De functie heet simpelweg “Find My Device.” Als uw Android-apparaat de Google Play Store heeft, kunt u “Find My Device” is al voorgeïnstalleerd. U hebt zich aangemeld toen u voor het eerst uw Google-accountgegevens invoerde tijdens het eerste installatieproces van de telefoon.

U hebt toegang tot “Find My Device” van de website en de Android-app. Houd er rekening mee dat de Android-app niet hoeft te worden geïnstalleerd op het kwijtgeraakte apparaat, maar alleen om uw apparaten te bekijken en op afstand te bedienen.

Nadat u bent ingelogd met uw Google-account, ziet u uw apparaten. Selecteer het verloren apparaat.

Selecteer onder het apparaat “Erase Device” en bevestig vervolgens uw beslissing door te klikken op “Apparaat wissen” nogmaals.

Als het fabrieksresetproces uw problemen niet oplost, — of werkt helemaal niet — het is waarschijnlijk dat er een probleem is met de hardware van uw apparaat. Als het nog steeds onder de garantie valt, moet u het laten repareren of vervangen. In het slechtste geval is het tijd voor een nieuwe Android-telefoon. RIP.

The Best Android Phones of 2023 Best Android Phone Overall Samsung Galaxy S22 Amazon

$643.19
$799.99 Save 20%

Best Budget Moto G Play (2021) Amazon

$129.99
$169.99 Save 24%

Beste middenklasse Android-telefoon Google Pixel 6a Amazon

$ 395,00
$ 449,00 Bespaar 12%

Beste premium Android-telefoon Samsung Galaxy S22 Amazon < p class="product-price">$969.99
$1199.99 Bespaar 19%

Beste voor gaming ASUS ROG Phone 6 Amazon

$ 899,99
$ 999,00 Bespaar 10%

Beste cameratelefoon Google Pixel 7 Pro Amazon

$789.00
$899.00 Bespaar 12%

ASUS ROG Phone 6 ASUS Rog Phone 6 Amazon

$638.99
$769.99 Bespaar 17%

LEES VOLGENDE

 • › Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten
 • › Uw Android-apparaat wissen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen
 • › Wat zijn Google Play-services en waarom raakt mijn batterij leeg?
 • › Het wachtwoord op elk besturingssysteem omzeilen en resetten
 • › Van welke gegevens maakt Android automatisch een back-up?
 • › Een Android-telefoon geforceerd opnieuw opstarten als deze niet reageert
 • › Apps overzetten naar een nieuw Android-apparaat
 • › Deze enorme gebogen ultrabrede monitor van LG kost vandaag $ 337