Hier is waarom je je tanden niet meteen na het drinken van koffie moet poetsen

0
77
Navephoto/Shutterstock.com

Hoe vaak ben je al in een duffe waas naar de keuken gerend voor je ochtendkopje koffie? Dezelfde! Hoewel het misschien het eerste is waar je 's ochtends naar grijpt, zou een tandenborstel niet het tweede moeten zijn.

Ook al wil niemand die combinatie van koffie en ochtendadem, je tanden goed poetsen na het drinken van koffie kan dit zwakke plekken en schade aan uw tanden veroorzaken.

Koffie is zuur, waardoor het vaak de tanden demineraliseert en het glazuur tijdelijk zacht maakt. Dr. Sharon Huang vertelde Well+Good dat iets aan je tanden doen direct na het drinken van een kop koffie, inclusief flossen, gevoeligheid en zwakke plekken kan veroorzaken, wat kan leiden tot gaatjes.

Maak je geen zorgen, hoewel. Je hoeft maar 30 minuten te wachten na het drinken van je koffie voordat je je tanden kunt schrobben.

Crest 3D Whitestrips

Voor door koffie verkleurde tanden.

Amazon

$ 45,99
 

Dr. Huang raadt aan om na het drinken van je kopje koffie je mond met water te spoelen, 30 minuten te wachten zodat je tandglazuur weer kan uitharden en dan met je tandenborstel naar binnen te gaan.

Je vraagt ​​je misschien af: hoe zit het met poetsen voordat koffie drinken? Ga ervoor! De mineralen in tandpasta versterken en verwijderen de opbouw van bacteriën, dus het drinken van koffie erna is een veilige gok. Misschien wilt u echter een paar minuten wachten om koffie met tandpasta-smaak te vermijden.

Overigens geldt hetzelfde voor wijn, omdat het zuur is en hetzelfde doet met de tanden. Als genieten van een glas bij het avondeten uw gewoonte is, wacht dan een half uur voordat u aan uw nachtelijke mondverzorgingsroutine begint. En vergeet niet te flossen!