Här är varför du bör köpa Samsung Galaxy S23 Ultra

0
50
Justin Duino/How-To Geek

Samsung presenterade den nya Galaxy S23-serien i februari 2023, med Galaxy S23 Ultra som den mest premiumtelefonen i laguppställningen. Den har dock fått kritik för att den i princip ser ut som en Galaxy S22 Ultra. Om du frågar mig är det dock bra. Här är varför.

Galaxy Ultra S23 vs. Galaxy Ultra S22: Vad är nytt?

Låt oss dyka in i vad är annorlunda. Samsung kom tekniskt igång med Ultra-serien 2019, när de lanserade Galaxy S10 5G. Även om den inte hade Ultra-namnet då, hade den samma premiss — en större premiumversion av Galaxy S10 och S10+. Den första riktiga Ultra-telefonen kom till 2020, med Galaxy S20 Ultra.

Därifrån hade vi två bidrag — Galaxy S21 Ultra och Galaxy S22 Ultra. Båda ändringarna kom med designförändringar eftersom Samsung försökte motivera existensen av denna lineup. S22 Ultra gav uppställningen lite känsla när Samsung bestämde sig för att ge den flera egenskaper från den nyligen avlidna Note-serien, som den karaktäristiska fyrkantiga designen och den ikoniska S Pen.

Men om du tittar på generationsförbättringarna mellan alla tre Galaxy Ultra-telefonerna kommer du inte att hitta mycket. Visst, den fick ett nytt chip varje generation, men förutom det hade vi samma skärm och samma 108 MP-kamera med samma kamerafunktioner. Om du har köpt en Ultra-telefon tidigare var du förmodligen inte tvungen att köpa en av de nyare eftersom det inte var så mycket av en uppgradering.

Justin Duino/How-To Geek

The Galaxy S23 Ultra är inte heller det stora steget, men efter tre års förädling är den äntligen redo att uppgradera några grejer.

Till att börja med har kameran ett mycket högre pixelantal, och hoppar upp från 108MP till 200MP. De flesta användare kommer inte att få använda hela 200 MP, eller kommer förmodligen inte att bry sig, men det högre megapixelantalet betyder att det kan fånga mycket mer ljus när de tar bilder genom pixelbinning. Detta i kombination med nya “förbättrade” 8K-videoinspelning och en mängd AI-funktioner för att få dina bilder att poppa gör Galaxy S23 Ultra till ett absolut kraftpaket för bildbehandling.

Samsung hoppade också över arbetet med en ny Exynos CPU för att driva sina telefoner på vissa marknader som Europa, och valde istället att arbeta direkt med Qualcomm för att ge S23-serien en ny, förbättrad version av Snapdragon 8 Gen 2 som är exklusiv till Samsung-telefoner. Så något som i första hand gynnar europeiska användare är något som i slutändan gynnar alla eftersom den här telefonen har bättre CPU- och grafikprestanda än konkurrenter som använder samma kisel.

Enheten börjar också på 256 GB, vilket gör att man blir av med 128 GB-varianten. från förra året — något som faktiskt gör telefonen mer överkomlig.

Apples tillvägagångssätt, gjort rätt

Justin Duino/How-To Geek

Den viktigaste kritiken mot Galaxy S23 Ultra är att den ser ut exakt som sin föregångare. Du kommer förmodligen ha svårt att skilja på en S23 Ultra och en S22 Ultra med blotta ögat om du inte vet vad skillnaderna är. Kamerorna är något större, men förutom det har vi till stor del att göra med samma telefon utifrån. Samma exakt fyrkantiga design, samma storlek, samma allt.

Om du frågar mig är det dock bra. Samsung tog ett baksäte med designförbättringar och valde istället att uppgradera det som finns inuti för en förändring. Detta “om det inte är trasigt, fixa det inte” tillvägagångssätt har traditionellt använts av Apple, senast med iPhone 13/13 Pro och iPhone 14/14 Pro.

RELATERATSamsung Galaxy S23 har ett fodralproblem

I Dessutom fick de vanliga Galaxy S23- och S23+-telefonerna båda designförändringar, till skillnad från Galaxy S23 Ultra, men om du tittar noga så gjordes dessa designförändringar så att de lägre telefonerna kunde se ut mer som sin Ultra-motsvarighet. Så Samsung går mot ett enhetligt, renare designspråk under 2023.

Ska du köpa en Galaxy S23 Ultra?

Om du har pengarna och vill ha en ultra-premium Android-smartphone, borde du verkligen göra det. Det är svårt att gå fel med paketet som Samsung erbjuder här.

Om du för närvarande har en S22 Ultra kan du bli frestad att inte uppgradera. När allt kommer omkring ser den ut som samma telefon, och den kommer säkert att kännas som samma telefon när du också använder den. Men om du kan hitta ett bra inbyteserbjudande, skulle vi hävda att hoppet kan vara värt det. Samsung ger dig för närvarande $500 rabatt på en Galaxy S23 Ultra om du byter in en S22 Ultra, men du kanske kan hitta bättre erbjudanden från din operatör.

Förbeställ från SamsungFörbeställ från Best Buy

Om du har en tidigare generation Ultra-telefon, och S Pen har varit intressant för dig sedan förra året, då bör du också trycka på avtryckaren och skaffa en nu.

Jag älskade absolut S22 Ultra, och jag kan& #8217;tänk inte på något bättre än en förbättrad version av den — vilket är exakt vad S23 Ultra är.

LÄS NÄSTA

  • › Nya HP Pro x360 Fortis är en 2-i-1 bärbar dator under 500 $
  • › Vad är en kondensatormikrofon och hur fungerar de?
  • › Få PC-kraft med surfplattaportabilitet i Surface Pro 9 för $200 rabatt
  • › Så här skärminspelning på iPhone
  • › Så här ändrar du din ålder på TikTok
  • › Denna enorma böjda ultravida bildskärm från LG kostar 337 $ idag