FCI verkoopt 8,88 lakh metrische ton tarwe in eerste e-veiling

0
65

Dagen nadat de regering besloot om tarwe uit de centrale voorraad op de open markt te lossen om de stijgende prijzen te drukken, zei het ministerie van Voedsel van de Unie donderdag dat de Food Corporation of India een hoeveelheid van 8,88 lakh metrische ton (LMT) heeft verkocht. in de eerste e-veiling.

In een verklaring zei het ministerie: “Food Corporation of India bood 22,0 LMT van de 25 LMT-tarwevoorraad bestemd voor e-veilingtarwe vanuit de centrale poolvoorraad naar de markt via verschillende routes onder de Open Market Sale Scheme (Domestic) in de eerste e-veiling op 1 februari 2023. Meer dan 1.100 bieders hebben zich aangemeld voor deelname aan de eerste e-veiling. Op de eerste dag van de e-veiling werd in 22 staten een hoeveelheid van 8,88 LMT verkocht. In Rajasthan zou het bieden plaatsvinden op 02.02.2023.”

De verdere verkoop van tarwe via e-veiling zal elke woensdag in het hele land doorgaan tot de tweede week van maart 2023, aldus de verklaring.

p>

De verklaring zei verder: “Govt. van India heeft 3 LMT-tarwe gereserveerd voor Govt. PSU's/coöperaties/federaties zoals Kendriya Bhandar, NCCF en NAFED te koop zonder e-veiling tegen het gunstige tarief van Rs 2.350/Qtls voor het omzetten van tarwe in atta en het aanbieden aan het publiek tegen een maximale verkoopprijs van Rs 29,50 per kg. NCCF heeft toestemming gekregen om 50.000 ton tarwevoorraad op te halen onder het bovenstaande schema in 7 staten. Toewijzing van 1 LMT-tarwe wordt gemaakt aan NAFED en 1 LMT-tarwe wordt gemaakt aan Kendriya Bhandar in het kader van dit plan om de prijs van atta in het hele land te verlagen. //images.indianexpress.com/2023/02/Khanna1-Lead.jpg?resize=140,79″ />De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook niet haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale productenDelhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste Mitra

Moskou’s voorstel aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, met… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

“Het lossen van 30 LMT-tarwe op de markt via het OMSS (D)-schema binnen een tijdsbestek van twee maanden via meerdere kanalen zal hebben een groter bereik en een onmiddellijke impact op de stijgende tarwe- en atta-prijzen en zal helpen de stijgende prijzen in bedwang te houden en zal veel opluchting brengen voor de gewone man”, aldus de verklaring.

Vorige week heeft de regering besloten om 30 lakh metrische ton tarwe uit de centrale poolvoorraad naar de markt te brengen in het kader van de Open Market Sale Scheme (Domestic) om de stijgende prijzen te controleren.

De stap kwam na de bijeenkomst van een groep ministers onder leiding door minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah, die eerder op de dag bijeenkwam om de stijgende prijs van tarwe en atta aan te pakken en de buffervoorraadpositie van het land besprak. De prijzen van Atta- of tarwemeel zijn met 20 procent gestegen ten opzichte van het niveau een jaar geleden.