“Ett partis medieuppfattning är avgörande. Det påverkade rösterna i MCD:s omröstningar … vi skulle ha vunnit': BJP Delhi-chef

0
65

I december avlägsnade Aam Aadmi-partiet (AAP) BJP från Municipal Corporation of Delhi (MCD), som det hade hållit fast vid i tre mandatperioder. AAP passerade halvvägsstrecket i opinionsmätningarna, men inte mycket – med BJP räddade ansiktet genom att få 104 avdelningar till AAP:s 134. Nytt från det statliga verkställande mötet i BJP, arbetande president Virendra Sachdeva, som tog över efter att Adesh Gupta slutade efter förlusten, reflekterar över partiets prestation, strategin framåt och hans egen framtid. Utdrag:

Varför tänker du på BJP:s prestation i MCD-valet?

Vår prestation kan inte kallas tillfredsställande, men den var inte en besvikelse heller. Om man minns stämningen under valtiden, var alla huvudsakligen av åsikten att BJP skulle utplånas. Men det är tydligt att det hårda arbete som våra partiarbetare och kadrer gjort visade att alla sådana prognoser var felaktiga.

Tror du att det fanns brister i det sätt på vilket de tidigare presidenterna hanterade partiet i springan -upp till valet?

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Anti-vetenskapsrörelsen är politisk men medicinen har inte heller förmedlat sin …

I Jharkhands stambyar, en onlinemarknadsplats för lokala produkter

Delhi Konfidentiellt: Mansukh Mandaviya skriker ut till yngsta Mitra

Moskvas förslag till RBI: Skapa ett ryskt finansbolag i Indien, med månatlig plan för att få tillgång till budget

Alla presterar bäst när de får posten som president. Enhetens tidigare ledning gjorde sitt bästa som man förväntade sig. Precis som jag kommer även de efter att göra sitt bästa. Jag upprepar — vi skulle säkert ha vunnit om den politiska atmosfären och partiets uppfattning i media varit gynnsam.

Läs också |Congs förväntningar slår hårt, bara åtta av 23 inbjudna fester dyker upp för att markera slutet på Rahul’s Yatra

*Vad menar du med uppfattningen om festen? Hur stor roll tror du att detta spelade i BJP:s prestation?

Jag tror verkligen att vi skulle ha vunnit om partiets uppfattning i media varit bättre. Denna dåliga uppfattning spelade en roll i att få väljare som var osäkra till sista stund – och det finns data som bevisar detta. Våra kandidater förlorade uppskattningsvis 24 till 44 medborgaravdelningar med en marginal på mindre än 999 röster. Ett partis uppfattning – både i mainstream och sociala medier – spelar en avgörande roll när det kommer till politik. Vi kommer att ägna mer uppmärksamhet åt båda i framtiden.

Annons

*BJP:s hela ledande ledning, inklusive chefsministrar, var i Delhi före valet och de kampanjade också. Vad saknades i partiets insatser?

BJP behandlar varje val som ett viktigt val. Delhi är en kosmopolitisk stad med medborgare från alla indiska delstater. Som ett resultat deltog partiledare från andra stater traditionellt i kampanjer i staden. Eftersom BJP har makten i så många stater, kan det verka som att partiet ställde upp höga ledare från hela landet i MCD-mätningarna, men så är inte fallet. Vår kampanj var enkel.

*BJP Delhi, ansvarig Baijayant Panda, talade om en app för att spåra och bedöma prestationsförmågan hos tjänstemän. Kan du utveckla det?

Annons

Vi håller på att introducera en Saral-app som kommer att kräva att partikadren ger uppdateringar om de aktiviteter som de genomför. Detta kommer att övervakas av partiledningen.

Statsenhetens möten på distriktsnivå kommer att pågå mellan den 4 och 12 februari. Appens länk kommer sedan att delas med partimedlemmar ner till mandalnivån och kommer att följas av träningsmoduler för att använda appen.

Vad en BJP-medlem än gör måste uppdateras i appen. Dessutom kommer information om partiets aktiviteter och centrala system som måste kommuniceras till medborgarna att göras tillgänglig. Det kommer inte bara att möjliggöra spridning av information från topp till botten utan också tvärtom. Det kommer att möjliggöra tvåvägskommunikation ända upp till nivån på premiärministerns kansli och tillbaka.

*Vad har du i åtanke för MCD om du lyckas få en majoritet i ständiga utskottet? Vilken är din vision och vilka är dina handlingspunkter?

Om vi ​​återigen får majoritet i den ständiga kommittén kommer vårt mål att vara att se till att Delhi blir renare inför G20-toppmötet. Arbetet med att minska storleken på de tre sopbergen i staden pågår och att halvera dem innan toppmötet kommer att vara vår prioritet.

Annons

Vi kommer också att sträva efter att uppmuntra självtillit när det gäller försörjning genom omedelbar implementering av matvagnspolicyn, bland annat. Vårt fokus kommer också att ligga på att lansera program från vårt manifest som inte kräver betydande utgifter.

Missa inte |‘Det kommer att finnas en andra del av Bharat Jodo Yatra, med Rahul Gandhi&#8230 ; Cong kommer att vara på planen under hela detta år’: K C Venugopal

*Vad är din bedömning angående din nuvarande status i partiet? Tror du att du kommer att fortsätta?

Annons

Jag var, är och kommer alltid att förbli en partiarbetare. Jag trodde aldrig att jag skulle få det här ansvaret. Allt mitt ansvar, inklusive de jag har nu och de som kommer att tilldelas mig i framtiden är alla enligt ledarskapet. Detta kommer att fortsätta.

*Vad är vägen framåt för partiet i valen 2024 och 2025?

Annons

Förstärkning av var och en av de över 13 000 båsen i staden och att få varje väljare att utöva sin rösträtt kommer att vara vårt kärnmantra. Vi har redan börjat arbeta för att säkra en avgörande vinst för partiet i båda valen.

Det tidigare panch parmeshwar-initiativet, som innebar att fem partiarbetare fick ansvaret för varje bås efter valet, kommer att börja väldigt snart. Bortsett från det kommer partiet att genomföra en Janandolan Yatra i två månader med start i mars. Våra partiarbetare kommer att cykla där det finns bylanes och tvåhjulingar överallt annars. De kommer att ta centrets prestationer till varje skrymsle av huvudstaden och så småningom täcka Delhis 70 valkretsar för församlingen.