Dit is waarom u de Samsung Galaxy S23 Ultra zou moeten kopen

0
40
Justin Duino/How-To Geek

Samsung onthulde de nieuwe Galaxy S23-reeks in februari 2023, waarbij de Galaxy S23 Ultra de meest premium telefoon is in de opstelling. Het heeft echter kritiek gekregen omdat het er eigenlijk uitziet als een Galaxy S22 Ultra. Maar als je het mij vraagt, is dat een goede zaak. Dit is waarom.

Galaxy Ultra S23 versus Galaxy Ultra S22: wat is er nieuw?

Laten we eens kijken wat er anders is. Samsung is technisch gezien begonnen met de Ultra-reeks in 2019, toen het de Galaxy S10 5G lanceerde. Hoewel het destijds niet de Ultra-naam had, had het hetzelfde uitgangspunt: — een grotere, premium, opgevoerde versie van de Galaxy S10 en S10+. De eerste echte Ultra-telefoon kwam tot stand in 2020, met de Galaxy S20 Ultra.

Vanaf daar hadden we twee inzendingen — de Galaxy S21 Ultra en de Galaxy S22 Ultra. Beide herzieningen kwamen met ontwerpwijzigingen omdat Samsung probeerde het bestaan ​​​​van deze line-up te rechtvaardigen. De S22 Ultra gaf de line-up enig gevoel toen Samsung besloot om het verschillende kenmerken van de onlangs overleden Note-serie te geven, zoals het kenmerkende vierkante ontwerp en de iconische S Pen.

Maar als je kijkt naar de generatieverbeteringen tussen alle drie de Galaxy Ultra-telefoons, zul je niet veel vinden. Natuurlijk, het kreeg elke generatie een nieuwe chip, maar afgezien daarvan hadden we hetzelfde scherm en dezelfde 108MP-camera met dezelfde camerafuncties. Als je in het verleden een Ultra-telefoon hebt gekocht, was je waarschijnlijk niet verplicht om een ​​van de nieuwere te kopen, omdat het niet echt een upgrade was.

Justin Duino/How-To Geek

The Galaxy S23 Ultra is ook niet echt een grote sprong, maar na drie jaar van verfijning is het eindelijk klaar om wat dingen te upgraden.

Om te beginnen heeft de camera een veel hoger aantal pixels, van 108 MP naar 200 MP. De meeste gebruikers zullen niet de volledige 200 MP kunnen gebruiken, of zullen waarschijnlijk niet de moeite nemen, maar het hogere aantal megapixels betekent dat het veel meer licht kan vastleggen bij het maken van foto's door middel van pixel binning. Dit, gecombineerd met nieuwe “verbeterde” 8K video-opname en een hele reeks AI-functies om je foto's te laten knallen, maken van de Galaxy S23 Ultra een absolute krachtpatser op het gebied van beeldvorming.

Samsung sloeg ook het werken aan een nieuwe Exynos CPU over om zijn telefoons van stroom te voorzien in sommige markten zoals Europa, en koos er in plaats daarvan voor om rechtstreeks met Qualcomm samen te werken om de S23-line-up een nieuwe, verbeterde versie van de Snapdragon 8 Gen 2 te geven die exclusief is naar Samsung-telefoons. Dus iets dat vooral Europese gebruikers ten goede komt, is iets waar uiteindelijk iedereen van profiteert, aangezien deze telefoon betere CPU- en grafische prestaties heeft dan concurrenten die hetzelfde silicium gebruiken.

Het apparaat begint ook bij 256 GB, waarbij de 128 GB-variant wordt weggelaten van vorig jaar — iets dat de telefoon eigenlijk betaalbaarder maakt.

De aanpak van Apple, goed gedaan

Justin Duino/How-To Geek

Het belangrijkste punt van kritiek op de Galaxy S23 Ultra is dat deze er precies zo uitziet als zijn voorganger. Je zult het waarschijnlijk moeilijk vinden om een ​​S23 Ultra en een S22 Ultra met het blote oog uit elkaar te houden, tenzij je weet wat de verschillen zijn. De camera's zijn iets groter, maar afgezien daarvan hebben we grotendeels te maken met dezelfde telefoon van buitenaf. Hetzelfde exacte vierkante ontwerp, dezelfde maat, hetzelfde alles.

Maar als je het mij vraagt, is dat een goede zaak. Samsung nam een ​​achterbank met ontwerpverbeteringen en koos in plaats daarvan voor een upgrade van wat erin zit voor de verandering. Dit “als het niet kapot is, repareer het dan niet” benadering is van oudsher door Apple gevolgd, meest recentelijk met de iPhone 13/13 Pro en de iPhone 14/14 Pro.

GERELATEERDDe Samsung Galaxy S23 heeft een probleem met de behuizing

In Bovendien hebben de reguliere Galaxy S23- en S23+-telefoons beide ontwerpwijzigingen ondergaan, in tegenstelling tot de Galaxy S23 Ultra, maar als je goed kijkt, zijn die ontwerpwijzigingen aangebracht zodat de lagere telefoons er meer uit zouden kunnen zien als hun Ultra-tegenhanger. Dus Samsung evolueert naar een uniforme, schonere ontwerptaal in 2023.

Moet je een Galaxy S23 Ultra kopen?

Als je het geld hebt en je wilt een ultra-premium Android-smartphone, dan moet je dat zeker doen. Het is moeilijk om fout te gaan met het pakket dat Samsung hier aanbiedt.

Als je momenteel een S22 Ultra hebt, kom je misschien in de verleiding om niet te upgraden. Het ziet er tenslotte uit als dezelfde telefoon, en het zal ook zeker aanvoelen als dezelfde telefoon als je hem ook gebruikt. Maar als u een goede inruilaanbieding kunt vinden, zouden we zeggen dat de sprong de moeite waard is. Samsung geeft je momenteel $ 500 korting op een Galaxy S23 Ultra als je een S22 Ultra inruilt, maar misschien vind je betere aanbiedingen van je provider.

Pre-order bij Samsung Pre-order bij Best Buy

Als je hebt een Ultra-telefoon van de vorige generatie en de S Pen is sinds vorig jaar interessant voor je, dan moet je ook de trekker overhalen en er nu een kopen.

Ik was helemaal weg van de S22 Ultra, en ik kan& #8217;niets beters bedenken dan een verbeterde versie ervan — en dat is precies wat de S23 Ultra is.

LEES VOLGENDE

  • › De nieuwe HP Pro x360 Fortis is een 2-in-1-laptop onder de $500
  • › Screen Record op iPhone
  • › Krijg pc-kracht met tablet-draagbaarheid in de Surface Pro 9 voor $ 200 korting
  • › Wat is een condensatormicrofoon en hoe werken ze?
  • › Hoe u uw leeftijd kunt wijzigen op TikTok
  • › Deze enorme gebogen ultrabrede monitor van LG kost vandaag $ 337