Det är dags att sluta använda treknappsnavigering på Android

0
92
Justin Duino/How-To Geek

Efter att följa stegen för iPhone lade Google till gestbaserad navigering till Android i 2018. Det har gått ett tag sedan dess, men många människor håller fortfarande fast vid det gamla navigeringssystemet med tre knappar. Tillåt mig att göra fallet med gester.

En stor anledning till att så många människor fortfarande använder treknappsnavigering är Samsung. Trots att Galaxy-enheter har inbyggd gestnavigering, använder Samsung som standard tre knappar ur lådan. Du måste själv byta till gester manuellt—inte alla kommer att veta att de kan göra det.

More Screen Real Estate

Låt oss börja med det mest uppenbara argumentet: skärmfastigheter. En av anledningarna till att gestnavigering skapades var att ge mer utrymme på skärmen för innehåll. Enkelt uttryckt, genom att ta bort navigeringsfältet får du mer skärmutrymme för andra saker.

RELATERATHur man ändrar storleken på text, ikoner och mer i Android

Visserligen är det här ingen stor affär, särskilt eftersom så många Android-telefoner redan har stora skärmar. Det gör dock en märkbar skillnad. Som du kan se i skärmdumparna ovan blockerar navigeringsfältet ett par extra rader text i webbläsaren. Om du vill maximera vad du kan se på skärmen är navigering med gester det självklara valet.

Snabbare appbyte

Multitasking är en annan fördel med gestnavigering. Det går snabbare att växla mellan de senaste apparna med en gest än att trycka på knappar. Med treknappsnavigering måste du trycka på “Senaste” knappen en gång och tryck sedan på den sista appen, eller så kan du snabbt trycka på “Senaste” knappen två gånger. Oavsett vilket är det två tryck.

Med gestnavigering sveper du helt enkelt horisontellt från vänster till höger över fältet för att föra in den sista appen i ram. Du kan upprepa gesten—både från vänster till höger och från höger till vänster—för att fortsätta växla mellan appar som en rolodex. Det går betydligt snabbare än att knacka.

Detta är därför gester känns mer flytande än tre-knapps navigering. Hur fånigt det än låter är att trycka på en pekskärm mer av en “syssla” än att svepa. Med varje tryck väntar du på den associerade åtgärden. Att svepa känns som ett mer omedelbart svar.

Naturlig interaktion

De praktiska fördelarna kan verka små, men det berättar inte hela historien om gestnavigering. Att svepa känns som en mer naturlig interaktion med en pekskärm. Tryck kan vara oprecisa, medan svep i allmänhet är mer förlåtande.

RELATERAT Hur man använder enhandsläge på Android

Till exempel, “Tillbaka” gester på Android kan göras var som helst på höger eller vänster kant av skärmen. Du behöver inte nå tummen ner till det nedre hörnet och trycka på “Tillbaka” knapp. Det är mycket lättare att göra det med en hand.

På samma sätt är gesten för att gå till startskärmen en enkel svep uppåt från var som helst längst ner på skärmen. Det känns väldigt påtagligt att bokstavligen kasta bort den aktuella appen när startskärmen visas.

Det är en stor del av varför jag tror att gestnavigering är bättre än treknappsnavigering. Jag känner mig mer kopplad till operativsystemet med gester. När du har möjlighet att svepa bort den aktuella appen, eller dra den sista appen till syne, är en knapp bara ett hinder för att hoppa. Det är i vägen.

Självklart är Androids gestnavigeringssystem inte perfekt. “Tillbaka” gester kan störa sidomenyer i vissa appar, till exempel. Men jag tror att fördelarna överväger nackdelarna, och kanske viktigast av allt, det är så här mjukvaran rör sig. Gester är framtiden.

LÄS NÄSTA

  • › Nya HP Pro x360 Fortis är en 2-i-1 bärbar dator under 500 $
  • › Så här skärminspelning på iPhone
  • › Så här ändrar du din ålder på TikTok
  • › Få PC-kraft med surfplattaportabilitet i Surface Pro 9 för $200 rabatt
  • › Vad är en kondensatormikrofon och hur fungerar de?
  • › Denna enorma böjda ultravida bildskärm från LG kostar 337 $ idag