Delhi Confidential: Ontmoeten, begroeten en deelnemen aan het parlement

0
59

Op een dag gekenmerkt door luidruchtige taferelen, terwijl de oppositie eiste discussie over verschillende kwesties, begon Rajya Sabha-voorzitter Jagdeep Dhankhar donderdag de tweede helft van de dag in de Eerste Kamer met de gebruikelijke groeten aan leden. Met enkele parlementsleden achterin die langzaam overeind kwamen, merkte Dhankhar op: 'Niemand is hier een backbencher. Groeten aan allen.”

Vervolgens wisselde hij groeten uit met een aantal leiders in hun regionale talen. De gezellige sfeer maakte echter onmiddellijk plaats voor slogans van oppositieleden, waardoor Dhankhar het Huis voor een dag schorsde.

Een kunstverhaal maken: Twee jaar geleden waren 15 Rajya Sabha-parlementsleden samengekomen om een ​​parlementaire adviesgroep op het gebied van handgeweven en handwerk te vormen. Van tijd tot tijd diende de groep witboeken in bij ministeries van Cultuur of Textiel over ambachten uit het hele land. Een van de verschillende actieplannen die door de groep werden opgesteld, was onder meer het houden van kunsttentoonstellingen voor parlementsleden, zodat ze konden worden blootgesteld aan regionale kunst.

Na een door een pandemie veroorzaakte pauze van twee jaar zijn ze weer in actie. Op vrijdag zal BJD-parlementslid Amar Patnaik een kunsttentoonstelling organiseren in de Constitution Club, met kunstwerken uit zijn staat, met name Odisha uit de kust – deze omvatten patachitra op tasar-doek en palmbladeren, evenals een oude etstechniek uit Odisha. /p>Alleen abonneeverhalenBekijk allesAnti-wetenschap beweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook haar … niet overgebracht

In de stamdorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Delhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt uit naar jongste MitraVoorstel van Moskou aan RBI: Russische financiële firma in India opzetten, met… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Voor een betere toekomst: Shiromani Akali Dal (SAD) en BSP, die in alliantie de verkiezingen van de Punjab Assemblee betwistte, is een discussie begonnen over de strategie voor de Lok Sabha-peilingen in 2024.

Donderdag ontmoetten SAD-president Sukhbir Singh Badal en zijn parlementslid-vrouw Harsimrat Kaur Badal BSP-chef Mayawati op haar woonplaats en er wordt vernomen dat ze naast jo ook manieren hebben besproken om een ​​”betere coördinatie” te hebben int campagne voeren.

© The Indian Express (P) Ltd