‘De mediaperceptie van een partij is doorslaggevend. Het beïnvloedde stemmen in MCD-peilingen … we zouden hebben gewonnen’: BJP Delhi-chef

0
38

In december verdreef de Aam Aadmi-partij (AAP) de BJP uit de Municipal Corporation of Delhi (MCD), die ze drie termijnen had vastgehouden. De AAP overschreed de helft van de peilingen, hoewel niet veel – waarbij de BJP gezicht redde door 104 afdelingen naar de 134 van de AAP te krijgen. Vers van de staatsvergadering van de BJP, werkende president Virendra Sachdeva, die over nadat Adesh Gupta stopte na het verlies, reflecteert op de prestaties van de partij, de toekomstige strategie en zijn eigen toekomst. Fragmenten:

Waarom denk je aan de prestaties van de BJP bij de MCD-verkiezingen?

Onze prestatie is niet bevredigend te noemen, maar ook niet teleurstellend. Als je je de sfeer in de tijd van de verkiezingen herinnert, was iedereen vooral van mening dat de BJP zou worden weggevaagd. Maar het is duidelijk te zien dat het harde werk van onze partijmedewerkers en kaderleden heeft bewezen dat al dergelijke voorspellingen verkeerd waren.

Denk je dat er tekortkomingen waren in de manier waarop de vorige presidenten de partij tijdens de aanloop behandelden? -tot aan de verkiezingen?

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook niet haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Voorstel van Moskou aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, zal niet…2 jaar na de staatsgreep, de puinhoop van Myanmar — en de hoofdpijn van India Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Iedereen presteert op zijn best als hij president wordt. De vorige leiding van de eenheid deed zijn best zoals verwacht. Net als ik zullen degenen die daarna komen ook hun best doen. Ik herhaal — we hadden zeker gewonnen als het politieke klimaat en de perceptie van de partij in de media gunstig waren geweest.

Lees ook |Cong-verwachtingen krijgen een hit, slechts acht van de 23 uitgenodigde feesten komen opdagen om het einde van Rahul’s Yatra te markeren

*Wat bedoel je met de perceptie van het feest? Hoeveel rol denk je dat dit speelde in de prestaties van de BJP?

Ik geloof zeker dat we hadden gewonnen als de perceptie van de partij in de media beter was geweest. Deze slechte perceptie speelde een rol bij het beïnvloeden van kiezers die tot het laatste moment onbeslist waren – en er zijn gegevens om dit te bewijzen. Onze kandidaten verloren naar schatting 24 tot 44 burgerafdelingen met een marge van minder dan 999 stemmen. De perceptie van een partij – zowel in de mainstream als op sociale media – speelt een doorslaggevende rol als het om politiek gaat. We zullen in de toekomst meer aandacht besteden aan beide.

Advertentie

*De volledige leiding van de BJP, inclusief de Chief Ministers, was voor de verkiezingen in Delhi en zij voerden ook campagne. Wat ontbrak er aan de inspanningen van de partij?

De BJP behandelt elke verkiezing als een belangrijke. Delhi is een kosmopolitische stad met inwoners uit alle Indiase deelstaten. Als gevolg hiervan namen partijleiders uit andere staten traditioneel deel aan campagnes in de stad. Aangezien de BJP in zoveel staten aan de macht is, lijkt het misschien alsof de partij senior leiders uit het hele land in de MCD-peilingen opstelde, maar dat is niet het geval. Onze campagne was eenvoudig.

*BJP Delhi-leider Baijayant Panda sprak over een app om de prestaties van ambtsdragers bij te houden en te beoordelen. Kunt u dit toelichten?

Advertentie

We zijn bezig met de introductie van een Saral-app waarvoor het partijkader updates moet verstrekken over de door hen ondernomen activiteiten. Dit zal worden gecontroleerd door de partijleiding.

De bijeenkomsten op districtsniveau van de staatseenheid vinden plaats tussen 4 en 12 februari. De link van de app wordt dan gedeeld met partijleden tot op mandal-niveau en wordt gevolgd door trainingsmodules om de app te gebruiken.

Wat een BJP-lid ook doet, het moet worden bijgewerkt in de app. Daarnaast zal informatie over de activiteiten van de partij en centrale regelingen die aan burgers moeten worden gecommuniceerd, beschikbaar worden gesteld. Het zal niet alleen de verspreiding van informatie van boven naar beneden mogelijk maken, maar ook andersom. Het maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk tot op het niveau van het kabinet van de premier en weer terug.

*Wat heb je in gedachten voor de MCD als het je lukt om een meerderheid in de vaste commissie? Wat is uw visie en wat zijn uw actiepunten?

Als we opnieuw een meerderheid in de permanente commissie krijgen, is ons doel ervoor te zorgen dat Delhi vóór de G20-top schoner wordt. Er wordt gewerkt aan het verkleinen van de drie afvalbergen in de stad en het zal onze prioriteit zijn om ze voor de top tot de helft te brengen.

Advertentie

Ook zetten we in op het stimuleren van zelfredzaamheid op het gebied van levensonderhoud, onder meer door het direct invoeren van het voedselkarrenbeleid. Onze focus zal ook liggen op het uitrollen van schema's uit ons manifest waarvoor geen grote uitgaven nodig zijn.

Mis het niet |‘Er komt een tweede deel van Bharat Jodo Yatra, met Rahul Gandhi&#8230 ; Cong zal dit jaar op het veld staan’: K C Venugopal

*Wat is uw oordeel over uw huidige status in de partij? Denk je dat je doorgaat?

Advertentie

Ik was, ben en zal altijd een feestwerker blijven. Ik had nooit gedacht dat ik deze verantwoordelijkheid zou krijgen. Al mijn verantwoordelijkheden, inclusief degene die ik nu heb en degene die in de toekomst aan mij zullen worden toegewezen, zijn allemaal in overeenstemming met het leiderschap. Dit zal doorgaan.

*Wat is de weg vooruit voor de partij bij de verkiezingen van 2024 en 2025?

Advertentie

Elk van de meer dan 13.000 stands versterken in de stad en elke kiezer zover krijgen dat hij zijn stemrecht uitoefent, zal onze kernmantra zijn. We zijn al begonnen met werken aan het veiligstellen van een beslissende overwinning voor de partij bij beide verkiezingen.

Het eerdere panch parmeshwar-initiatief, waarbij vijf partijmedewerkers de verantwoordelijkheid kregen voor elke stand vlak voor de verkiezingen, gaat van start Zeer snel. Afgezien daarvan zal de partij vanaf maart twee maanden lang een Janandolan Yatra ondernemen. Onze feestwerkers zullen op fietsen zijn waar zijstraten zijn en overal elders tweewielers. Ze zullen de verworvenheden van het centrum naar alle hoeken en gaten van de hoofdstad brengen en uiteindelijk de 70 kiesdistricten van Delhi bestrijken.