De aanvaller van de Peshawar-moskee droeg een politie-uniform om de veiligheid te doorbreken, zegt de Pakistaanse politiechef

0
41

De Pakistaanse politie zei dat de zelfmoordterrorist die meer dan 100 mensen doodde bij de aanslag op de moskee in Peshawar deze week is geïdentificeerd en dat hij de veiligheid heeft geschonden door een politie-uniform te dragen, meldden lokale media donderdag.< /p>

Tijdens een persconferentie zei politiechef Moazzam Jah Ansari van Khyber Pakhtunkhwa dat de bommenwerper “een politie-uniform droeg en een masker en een helm droeg” meldde het in Pakistan gevestigde Dawn. “We hebben de CCTV-beelden verkregen van zijn beweging van Khyber Road naar de politielijnen en vervolgens hoe hij zijn motorfiets op een kant parkeerde,” voegde hij eraan toe.

Hij voegde eraan toe dat het afgehakte hoofd van de aanvaller werd gevonden op de plaats van de ontploffing.

De aanval vond maandag plaats in de zwaar versterkte politielinies van Peshawar en doodde meer dan 100 mensen, op drie na allemaal politieagenten. De Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), bekend als de Pakistaanse Taliban, eiste de verantwoordelijkheid op voor de zelfmoordaanslag en zei dat het deel uitmaakte van een wraakactie voor de gedode TTP-commandant Umar Khalid Khurasani die afgelopen augustus in Afghanistan werd vermoord.

p>Alleen abonneeverhalenBekijk allesDe anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook niet haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale productenDelhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste Mitra

Moskou’s voorstel aan RBI: Russische financiële firma oprichten in India, met… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

De politiechef van de provincie waar Peshawar ligt, zei dat de autoriteiten onder het puin gebonden kogellagers in een zelfmoordvest vonden gisteren. Hij voegde eraan toe dat de politie de aanvaller niet “controleerde omdat ze dachten dat hij van hen was”, aldus het rapport.

De vermoedelijke bommenwerper van de ontploffing in de Peshawar-moskee werd geïdentificeerd als Mohammed Ayaz, volgens de eerste rapporten. (Foto van de hand-out vrijgegeven door de politie van Peshawar, via PTI op 31 januari 2023)

“Om 12.37 uur ging hij [de aanvaller] op een motorfiets de hoofdingang binnen, kwam naar binnen, sprak met een agent en vroeg hem waar de moskee was, dit betekent dat de aanvaller niet op de hoogte was van het gebied […] hij kreeg een doelwit en er staat een heel netwerk achter hem… hij was geen eenzame boswachter,” Ansari zei, volgens het Dawn-rapport.

Mening | Wat de aanslagen in Peshawar betekenen voor de veranderende Jehadi-kaart van Pakistan

Hij voegde eraan toe dat bij de aanval 10 tot 12 kg trinitrotolueen, een explosief bekend als TNT, is gebruikt. “Bij trinitrotolueenontploffingen hebben de schokgolven geen ruimte om ergens heen te gaan”, wat het hoge aantal slachtoffers veroorzaakte, legde de officier aan verslaggevers uit.

Advertentie

“De 50 jaar oude moskee aan de Peshawar Police Lines had geen pilaren … dus toen de bom ontplofte, stortten de muren en het dak in. Mijn kinderen [de mensen in de moskee] zaten urenlang onder het puin”, zei hij, meldde Dawn.

De zelfmoordterrorist die maandag op de eerste rij aanwezig was tijdens het Zuhr (middag)gebed, blies zichzelf op, waardoor het dak instortte op de gelovigen, aldus een PTI-rapport waarin veiligheidsfunctionarissen worden geciteerd.

>

Ansari zei dat de hele politiemacht treurt om de dood van hun collega's, maar beloofde “wraak te nemen voor elke martelaar”.