Home Dutch Dashlane onthult zijn broncode op GitHub

Dashlane onthult zijn broncode op GitHub

0
Dashlane

Het populaire wachtwoordbeheerbedrijf Dashlane heeft onlangs verschillende stappen ondernomen om transparanter te zijn over zijn platform, waaronder het plaatsen van de broncode van de mobiele app op GitHub voor openbare weergave.

Volgens TechCrunch , zei Dashlane aanvankelijk dat het van plan is om zijn volledige codebase “volledig open source” maar dat is niet het geval, althans nog niet. Voorlopig heeft Dashlane de broncode van de mobiele app voor Android en iOS openlijk gepubliceerd, samen met de codebase voor de Apple Watch- en Mac-apps. Dan zouden we in de toekomst ook de webextensiecode kunnen publiceren.

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen, is er de laatste tijd onzekerheid rond wachtwoordmanagers, vooral met het eindeloze LastPass-schandaal. En hoewel we niet zeker weten of Dashlane de broncode aanbiedt als reactie op die situatie, is het toch iets dat veel gebruikers of bedrijven kunnen waarderen.

GERELATEERDDe 5 beste wachtwoordbeheerders van 2023

Dus waarom zou Dashlane de broncode op GitHub delen? Ten eerste stelt het het publiek in staat om een ​​kijkje te nemen, om nog maar te zwijgen van auditredenen. Bovendien geeft het gebruikers wat extra gemoedsrust. Dit is wat het bedrijf te zeggen had:

“Het belangrijkste voordeel van het openbaar maken van deze code is dat iedereen de code kan controleren en begrijpen hoe we de mobiele Dashlane-applicatie bouwen. Klanten en nieuwsgierigen kunnen ook de algoritmen en logica achter software voor wachtwoordbeheer in het algemeen verkennen. Bovendien kunnen zakelijke klanten, of geïnteresseerden, beter voldoen aan de nalevingsvereisten door onze code te kunnen bekijken.”

Transparant zijn helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij klanten. Bovendien kan dit het bedrijf helpen potentiële problemen in de toekomst op te lossen door bijdragen aan de code te accepteren. En hoewel Dashlane dat nog niet doet, kunnen we het later zien.

Het is echter vermeldenswaard dat Dashlane een van de vele bedrijven is die werken aan een wachtwoordloze toekomst dankzij Sleutels. Uiteindelijk is transparantie echter altijd welkom.

via TechCrunch