ChatGPT vestigt record voor snelst groeiende gebruikersbestand

0
33

ChatGPT, de populaire chatbot van OpenAI, heeft naar schatting 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers bereikt in januari, slechts twee maanden na de lancering, waarmee het volgens een UBS-onderzoek op woensdag de snelst groeiende consumententoepassing in de geschiedenis is.< /p>

In het rapport, dat gegevens van analysebedrijf Compareweb citeert, staat dat in januari gemiddeld zo'n 13 miljoen unieke bezoekers per dag ChatGPT hadden gebruikt, meer dan het dubbele van het aantal in december.

's 8220;In 20 jaar na de internetruimte kunnen we ons geen snellere oprit herinneren in een internet-app voor consumenten,” UBS-analisten schreven in de notitie.

Lees ook |Microsoft voegt ChatGPT 'binnenkort' toe aan Azure-cloudservices

Het kostte TikTok ongeveer negen maanden na de wereldwijde lancering om 100 miljoen gebruikers te bereiken en Instagram 2,5 jaar, volgens gegevens van Sensor Tower.

Subscriber Only StoriesView All

Anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar ook de geneeskunde heeft haar …< img src="https://images.indianexpress.com/2023/02/P1-Manjunath-2col.jpg?resize=140,79" />In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten< /figuur>Delhi Confidential: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar jongste Mitra

Voorstel van Moskou aan RBI: Russische financiële firma opzetten in India, met… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

ChatGPT kan artikelen, essays, grappen en zelfs poëzie genereren als reactie op prompts. OpenAI, een particulier bedrijf gesteund door Microsoft Corp, maakte het eind november gratis beschikbaar voor het publiek.

Donderdag kondigde OpenAI een maandelijks abonnement van $ 20 aan, in eerste instantie alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten. Het zou een stabielere en snellere service bieden, evenals de mogelijkheid om eerst nieuwe functies uit te proberen, aldus het bedrijf.

Analisten geloven dat de virale lancering van ChatGPT OpenAI een first-mover voordeel zal geven ten opzichte van andere AI-bedrijven . Het groeiende gebruik, terwijl het aanzienlijke computerkosten oplegt aan OpenAI, heeft ook waardevolle feedback opgeleverd om de reacties van de chatbot te helpen trainen.

Advertentie

Het bedrijf zei dat de abonnementsinkomsten de computerkosten zouden helpen dekken.< /p>

De beschikbaarheid van de tool heeft vragen doen rijzen over het faciliteren van academische oneerlijkheid en verkeerde informatie.

Vorige maand kondigde Microsoft opnieuw een investering van meerdere miljarden dollars aan in OpenAI in de vorm van contant geld en het verstrekken van cloudcomputing.