Begroting 2023: snijd in de zakken van de armen en voeg 'gemak toe aan geldzakken', zegt Jharkhand CM Soren

0
58

In een verklaring van de EU-begroting gepresenteerd door minister van Financiën Nirmala Sitharaman woensdag 'snijd de zakken van de armen' en voegde 'gemak toe aan de geldbuidels', Jharkhand Chief Minister Hemant Soren bekritiseerde het Centrum omdat het niet voldoet aan de verwachtingen van tribals, Dalits , achterlijk, onder andere boeren, jongeren, vrouwen en arbeiders.

Soren zei dat Jharkhand niet profiteerde van nieuwe spoorlijnen of treinen met de grotere reikwijdte van operaties, ook al droeg de staat bij aan de 'maximale winst' verdiend door de staat op basis van een spoorlijn per kilometer.

Lees ook |Hernieuwde stuwkracht op capex: uitgaven verhoogd met 33% tot Rs 10 lakh crore

“Er is geen discussie geweest over het verhogen van de MSP. Ik denk dat zij (de Rijksoverheid) hebben geaccepteerd dat boeren? het inkomen zal worden verdubbeld door het elke keer te vertellen zonder concrete stappen… Verwacht werd dat er speciale regelingen zouden worden getroffen met betrekking tot gezondheid, onderwijs en werkgelegenheid – de sectoren die het meest werden getroffen tijdens de Corona-pandemie. Maar tegen de verwachting in werd er bezuinigd op gezondheid, en er werd ook bezuinigd op de levensader van het platteland van India – MNREGA. De stilte van de begroting op het gebied van banen, werkgelegenheid, inflatie etc. is zorgwekkend”, voegde de eerste minister toe.

Lees ook |Opkomende uit de ellende van Covid: Uitgaven voor subsidies, MGNREGA lager naarmate pandemische verstoringen ophouden

Het centrum verlaagde de toewijzing aan zijn vlaggenschipprogramma – het Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS) – met 21,66 procent. De overheid heeft Rs 60000 crore toegewezen voor de regeling voor het volgende financiële jaar, wat lager is dan de budgettaire raming van Rs 73000 crore voor het afgelopen financiële jaar.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

Anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar ook de geneeskunde heeft haar…

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale producten

Voorstel van Moskou aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, wil niet v…2 jaar na staatsgreep, Myanmar's puinhoop – en hoofdpijn van India Maandelijks plan om toegang te krijgen tot begroting

Ontwikkelingseconoom Jean Dreze bekritiseerde ook het Centrum voor het ondermijnen van socialezekerheidsstelsels. Hij zei: “De begroting ondermijnt opnieuw kritieke socialezekerheidsregelingen zoals MGNREGA, het National Social Assistance Program, kindervoedingsregelingen en moederschapsuitkeringen. De toewijzingen voor al deze regelingen zijn in reële termen afgenomen. Als percentage van het bbp zijn de gecombineerde uitgaven voor deze regelingen lager dan ooit in de afgelopen 18 jaar.”