Amerikaanse winterstorm houdt 2.300 vluchten aan de grond, waardoor lakhs zonder stroom komen te zitten

0
65

Een dodelijk stormsysteem teisterde woensdag een groot deel van het zuiden van de VS met banden van ijzel en sneeuw voor een derde dag, waardoor nog eens 2.300 vluchten aan de grond werden gehouden, waardoor honderdduizenden zonder stroom kwamen te zitten, waardoor scholen gedwongen werden afsluitingen en verslechtering van de toch al verraderlijke rijomstandigheden.

Er werden horloges en waarschuwingen voor winterse omstandigheden afgegeven voor een gebied dat zich uitstrekt tot in West Texas’ grens met Mexico door Oklahoma, Arkansas en Louisiana, en in het westen van Tennessee en het noorden van Mississippi. Verschillende gebieden met gemengde neerslag, waaronder ijzel en natte sneeuw, waren gedurende de dag in veel gebieden te verwachten, wat betekent dat sommige plaatsen meerdere keren kunnen worden getroffen, aldus voorspellers.

“Het ziet er eigenlijk naar uit dat het in heel Texas weer erger zal worden, het is al een behoorlijk groot gebied met ijzel in het westen en zuidwesten van Texas”, zegt Bob Oravec, een leidende voorspeller van de National Weather Service in Camp Springs. , Maryland. Oravec zei dat het ijzige weer naar verwachting in noordoostelijke richting over delen van Oklahoma en Arkansas naar het westen van Tennessee en het noorden van de Mississippi zal trekken voordat het begint te verdwijnen.

“Later op de dag op donderdag zou het zo goed als gedaan moeten zijn, en alle… neerslag zal ver stroomafwaarts over delen van het zuiden vallen en waar het voornamelijk zware regenval zal zijn,” zei Oravec.

Woensdagochtend laat waren 2.300 Amerikaanse vluchten geannuleerd, waaronder driekwart van de vluchten op Dallas-Fort Worth International Airport en meer dan tweederde op Dallas Love Field, volgens de vluchtvolgdienst FlightAware.com. Dallas-Forth Worth International is de grootste hub van American Airlines en Love Field is een belangrijke basis voor Southwest Airlines.

Veel vluchten werden ook geannuleerd op andere luchthavens, waaronder in San Antonio, de hoofdstad van Texas in Austin, en Nashville, Tennessee, wat de frustraties verergerde die werden veroorzaakt door de bijna 2.000 annuleringen op dinsdag en ongeveer 1.100 op maandag.. p>

Vanwege de storm konden de Detroit Pistons niet naar huis vliegen na hun wedstrijd maandag tegen de Dallas Mavericks, en stelde de NBA de wedstrijd van de Pistons uit. Thuiswedstrijd woensdagavond tegen de Washington Wizards.

Advertentie

Veel scholen in Arkansas hebben aangekondigd dat ze donderdag gesloten zullen zijn. Schoolsystemen in Dallas; Austin, Texas; en Memphis, Tennessee, annuleerden ook de lessen voor donderdag.

In Texas zaten meer dan 3.50.000 klanten woensdagmiddag zonder stroom omdat bomen – zwaar van het ijs – zich vastklampten aan hoogspanningslijnen, volgens PowerOutage, een website dat rapporten van hulpprogramma's bijhoudt. Meer dan de helft van die stroomonderbrekingen deed zich voor in Austin, waar het nutsbedrijf van de stad inwoners die 10 uur of langer zonder elektriciteit zaten, waarschuwde dat lichten en verwarming pas donderdag weer aangaan.

Volgens de National Weather Service zouden de lage temperaturen 's nachts dalen tot 33 graden in Austin, met meer kans op ijzel. Austin Energy vroeg klanten om noodplannen op te stellen en indien nodig voor zonsondergang te verhuizen.

Pablo Vegas, hoofd van de Electric Reliability Council van Texas, beloofde dat het elektriciteitsnet en de aardgasvoorziening van de staat zouden worden betrouwbaar en dat er geen herhaling zou komen van de black-outs van februari 2021, toen het net op het punt stond volledig uit te vallen.

Advertentie

Terwijl het ijs en de natte sneeuw Memphis, Tennessee omhulden, kondigden Memphis-Shelby County Schools aan dat het de lessen woensdag zou annuleren vanwege ijzel en gevaarlijke wegomstandigheden. Het schoolsysteem bedient ongeveer 100.000 studenten. Het National Civil Rights Museum in Memphis is ook gesloten vanwege het weer.

Ook in Memphis vertraagde het ijzige weer de uitvaartdienst voor Tire Nichols, die stierf na brute mishandeling door de politie tijdens een verkeerscontrole. Maar vlak voor de begrafenis kwam er meer ijzig weer vanuit het zuidwesten, dat een paar uur werd verschoven naar woensdagmiddag.

“De derde en LAATSTE ronde van aanvriezende regen en/of natte sneeuw zal vanmiddag beginnen, 'postte het kantoor van de National Weather Service in Memphis woensdagochtend op sociale media. De voorrand van een winterse mix van neerslag was woensdagochtend ongeveer 40 km ten zuiden van Memphis, zo liet de radar zien.

Het schooldistrict van Dallas, dat ongeveer 145.000 studenten bedient, annuleerde woensdag ook de lessen.

Hulpdiensten haastten zich dinsdag naar honderden auto-aanrijdingen in Texas en de Republikeinse gouverneur Greg Abbott drong er bij mensen op aan niet te rijden. Sinds maandag zijn ten minste zes mensen om het leven gekomen op gladde wegen in Texas, waaronder dinsdag een drievoudig ongeval met dodelijke afloop nabij Brownfield, ongeveer 64 km ten zuidwesten van Lubbock.

Advertentie

Twee politieagenten uit Texas, waaronder een staatsagent die werd geraakt door een voertuig tijdens het onderzoeken van een ongeval op de Interstate 45 ten zuidoosten van Dallas, raakten ernstig gewond, aldus de autoriteiten.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook geen het is …

In de stamdorpen van Jharkhand , een online marktplaats voor streekproducten

Voorstel van Moskou aan RBI: Russisch financieel bedrijf opzetten in India, zal niet v…

2 jaar na staatsgreep, Myanmar's puinhoop – en hoofdpijn in India Maandelijks plan om toegang te krijgen tot begroting

In Arkansas heeft de Republikeinse gouverneur Sarah Huckabee Sanders dinsdag de noodtoestand uitgeroepen vanwege ijzige omstandigheden. Haar verklaring noemde de “waarschijnlijkheid van talloze kapotte elektriciteitsleidingen” en zei dat de wegomstandigheden een achterstand hebben veroorzaakt bij leveringen door commerciële chauffeurs.