Adani-ruzie: protesten van de oppositie dwingen opschorting van het Huis af

0
60

Beide Huizen van het Parlement konden donderdag niet functioneren omdat de oppositie een discussie eiste over beschuldigingen geuit door het Amerikaanse short seller Hindenburg Research in een rapport over de Adani Group.

Met spreker Om Birla en Rajya Sabha-voorzitter Jagdeep Dhankhar weigerde discussies toe te staan, beide Huizen werden de eerste keer verdaagd kort nadat ze bijeen waren gekomen. Ze werden om 14.00 uur geschorst.

In Lok Sabha, toen het vragenuur begon en spreker Om Birla de naam van BJP-lid Poonamben Maadam noemde, wilden enkele leden van de oppositie de kwestie van het Hindenberg-rapport ter sprake brengen. Birla zei: 'Het vragenuur is belangrijk. In alle wetgevingsconferenties is de zorg geuit dat de Kamer tijdens het vragenuur zou moeten functioneren. Alle voorzittende functionarissen hebben gezegd dat de Kamer tijdens het vragenuur niet mag worden verdaagd. Je wilt het huis niet runnen. U wilt het decorum van het Huis niet volgen.”

“Laat het Huis functioneren, stelt u uw fundamentele vragen, ik zal u voldoende tijd geven… Ga alstublieft terug naar uw stoel,” zei Birla , gericht tot parlementsleden van de oppositie.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

UPSC-benodigdheden | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Adani-Hindenburg-saga, M…De anti-wetenschapsbeweging is politiek, maar de geneeskunde heeft ook haar …

In de tribale dorpen van Jharkhand, een online marktplaats voor lokale productenDelhi Vertrouwelijk: Mansukh Mandaviya schreeuwt naar het jongste MitraMonthly-plan om toegang te krijgen tot Budget

Vervolgens verdaagde hij het Huis tot 14.00 uur.

Toen de procedure om 14.00 uur werd hervat, bestormden oppositieleden opnieuw de bron, waarbij ze leuzen riepen en antwoorden eisten van de regering over de Adani-kwestie. Terwijl parlementsleden van de oppositie bleven protesteren en weigerden acht te slaan op Rajendra Agrawal, die voorzitter was en hen vroeg kalm te blijven, stond minister van Parlementaire Zaken Pralhad Joshi op en zei: “De president heeft ons allemaal toegesproken in de gezamenlijke zitting. De motie 'Bedankt' is een belangrijke discussie. Ik verzoek met gevouwen handen om de besprekingen te starten.'

Toen parlementsleden van de oppositie niet toelieten, verdaagde Agrawal het Huis voor een dag.

In Rajya Sabha begon voorzitter Dhankhar de ochtendsessie met het aanpakken van kennisgevingen die op grond van artikel 267 zijn gegeven door negen parlementsleden van de oppositie, geleid door de leider van het Huis Mallikarjun Kharge van het congres, met het oog op opschorting van de dagelijkse gang van zaken om de kwestie Adani-Hindenburg te bespreken. Dhankhar zei dat de eisen niet voldoen aan de vereisten van Regel 267. Dhankhar zei: “Ik heb de ontvangen kennisgevingen zorgvuldig doorgenomen en vind dat ze niet in orde zijn.''

Advertentie

Dit leidde tot luide bezwaren van de oppositie banken. Dhankhar verdaagde vervolgens de procedure tot 14.00 uur.

Binnen een minuut na hernieuwde bijeenroeping werd de procedure voor vandaag verdaagd omdat de oppositie doorging met protesten.

© The Indian Express (P) Ltd