Adani-aktier faller ytterligare efter 20 000 crore Rs FPO avrop

0
36

Aktier i Adani Group-bolag fortsatte att vara under press på onsdagen. Den ytterligare nedgången kom efter att Adani Group sent på onsdagskvällen meddelade att de hade beslutat att avbryta FPO på 20 000 crore Rs från Adani Enterprises Ltd (AEL) och sa att de skulle återbetala pengarna till investerarna.

Medan aktierna i Adani Enterprises sjönk ytterligare 26,50 procent, hade aktierna i Adani Transmission, Adani Green Energy och Adani Total fallit 10 procent. Medan Adani Ports sjönk med 6,13 procent, minskade Adani Power och Adani Wilmar med 5 procent vardera.

Under tiden steg Ambuja Cements med 5,33 procent och ACC steg med 0,05 procent. Med detta har marknadsvärdet för Adani-företag sjunkit med 100 miljarder dollar (cirka 820 000 crore) efter att Hindenburg-rapporten kom ut för över en vecka sedan.

Sensex steg dock med 224 poäng, eller 0,38 procent, till 59 932,24 och NSE Nifty stängde 5,90 poäng till 17 610,40.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Essentials | Veckans nyhetsexpress med MCQs: Adani-Hindenburg saga, M…

Antivetenskapsrörelsen är politisk men medicinen har inte heller förmedlat sina …

I Jharkhands stambyar, en onlinemarknad för lokala produkter

Delhi Konfidentiellt: Mansukh Mandaviya ger ett shout out till den yngsta MitraMonthly-planen för att få tillgång till Budget

Den kraftiga nedgången i andelar i koncernbolag ledde till ytterligare urholkning av Gautam Adanis nettovärde och från och med torsdag middag hade han halkat ner till 16:e plats på Forbes miljardärslista med ett nettovärde på 69,2 miljarder dollar.

Bloomberg, som hade rapporterat på onsdagen att Credit Suisse Group AG hade slutat acceptera obligationer från Adani Group-företag som säkerhet, sa i en annan rapport på torsdagen att Citigroup Inc:s förmögenhetsarm hade slutat acceptera värdepapper från Adani Group av företag som säkerhet för marginallån. Detta satte ytterligare press på Adani-aktier.

Inför marknadsöppningen på torsdagen sa Gautam Adani genom ett videouttalande att FPO-beslutet om tillbakadragande togs med tanke på den volatilitet på marknaden som sågs i onsdags.

Annons

“Styrelsen ansåg starkt att det inte skulle vara moraliskt korrekt att gå vidare med FPO… För mig är mina investerares intresse av största vikt och allt är sekundärt. För att isolera investerarna från potentiella förluster har vi därför dragit tillbaka FPO, säger Gautam Adani.

© The Indian Express (P) Ltd.