7 Roku-functies die u zou moeten gebruiken

0
38
oasisamuel/Shutterstock.com

Roku-apparaten staan ​​bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ze zo populair zijn. Dat betekent echter niet dat ze niet veel coole dingen kunnen doen. We laten u enkele functies zien die u zou moeten gebruiken.

Het thema wijzigen

Het standaardthema op Roku-apparaten is erg eenvoudig en paars. Daar hoef je niet mee te leven als je dat niet wilt. Roku-apparaten bieden een aantal thema's die je kunt gebruiken om het uiterlijk op te fleuren.

Roku-apparaten zijn vooraf geladen met een paar verschillende “officiële” thema's om uit te kiezen. Je kunt ook meer thema's krijgen van mensen die hun eigen thema's hebben ingediend bij de Channel Store. Het is een geweldige manier om uw Roku te personaliseren.

GERELATEERD: Het thema van het startscherm van uw Roku-apparaat wijzigen

Menugeluiden uitschakelen

< /p>

Uit de doos maken Roku-apparaten veel lawaai. Elke keer dat u over het scherm beweegt en op een knop drukt, hoort u een kleine hoorbare bevestiging. Als je dat vervelend vindt, kan het worden uitgeschakeld. Het is eenvoudig om te doen, maar het zal de hele Roku-ervaring een beetje minder schokkend maken.

GERELATEERD: Geluiden uitschakelen op een Roku

Alle streaming-sites tegelijk doorzoeken

Je hebt waarschijnlijk een Roku zodat je op je tv van je favoriete streamingdiensten kunt genieten. De zoekfunctionaliteit van Roku is geweldig om te vinden welke service heeft wat u wilt bekijken.

Een zoekopdracht kan worden gedaan vanuit de “Zoeken” op het startscherm of met de spraakgestuurde zoekfunctie op compatibele afstandsbedieningen. Het enige wat u hoeft te doen is de naam van het tv-programma of de film die u wilt bekijken in te voeren of uit te spreken, en u zult zien waar deze te vinden is.

GERELATEERD : Elke streaming-site tegelijk doorzoeken met Roku Search

Google Assistant gebruiken met Roku

Google Assistant kan worden gekoppeld aan Roku-apparaten voor handige handsfree opdrachten. Dat betekent dat je de Roku kunt bedienen vanaf je telefoon, smartspeaker, smartdisplay en smartwatch.

Nadat je Roku met Google Assistant hebt verbonden, zijn er een aantal opdrachten die je kunt gebruiken. Dingen als “pauze keuken Roku,” “lanceer YouTube op Roku,” en “zet Woonkamer Roku aan.” Het is best handig.

GERELATEERD: Google Assistent gebruiken met je Roku

Blijf op de hoogte van uw favoriete programma's

Met zoveel geweldige shows die tegenwoordig te zien zijn, kan het moeilijk zijn om bij te blijven. Roku’s “Mijn feed” houdt je favoriete programma's bij en je kunt zien wanneer er nieuwe afleveringen worden uitgebracht. Als er een nieuwe aflevering is, verschijnt deze in je feed en kun je direct naar de aflevering springen zonder door apps te hoeven bladeren.

GERELATEERD: Roku gebruiken Feed om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen van uw shows

Verwijder rommel op het startscherm

Het Roku-startscherm is berucht eenvoudig. Je hebt twee hoofdsecties: de menuzijbalk en het kanaalraster. De menuzijbalk bevat enkele dingen die u misschien niet interesseren. Gelukkig kunnen die dingen waarschijnlijk worden uitgeschakeld.

In het “Startscherm” sectie van de Instellingen kunt u bepaalde dingen uit de zijbalk verwijderen. Dat omvat snelkoppelingen naar de film- en tv-winkel, “Featured Free,” “Live-tv,” en meer. Het is het bekijken waard.

GERELATEERD: De Fandango-film- en tv-winkels verwijderen uit het Roku-startscherm

Sommige advertenties uitschakelen en Volgen

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat Roku-apparaten op bepaalde plaatsen advertenties hebben. Roku verdient eigenlijk veel meer geld met advertenties dan met het verkopen van apparaten. Dus hoewel er geen manier is om advertenties volledig uit te schakelen, heb je wel enkele opties.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste kunt u het bijhouden van advertenties uitschakelen, zodat Roku de advertenties niet voor u kan personaliseren. Ten tweede kunt u de pop-upadvertenties die tijdens live-tv over commercials verschijnen, stoppen. Het is beter dan niets.

GERELATEERD: Aangepaste advertenties en tracking op uw Roku uitschakelen

The Best Roku TVs of 2023 Best Roku TV Overall TCL 6-Series R635 Amazon

$829.00
$1199.99 Save 31%

Best Roku TV Under $500 Hisense 55U6GR Best Buy Beste Roku-tv onder $ 300 Hisense 43R6E3 Nu winkelen Beste Roku-tv voor gaming TCL 6-serie R648 Amazon

$1909.88
$2099.00 Bespaar 9%

Beste Roku-tv voor films TCL 5-serie S535 Amazon

$ 798,88
 

LEES VOLGENDE

  • › Het Roku-startscherm aanpassen
  • › 5 functies die Roku zou moeten stelen van Google TV & Andere platforms
  • › Hoeveel energie verbruiken uw streaming mediaspelers?
  • › 7 Microsoft Outlook-functies die u zou moeten gebruiken
  • › Hoe u uw leeftijd kunt wijzigen op TikTok
  • › Screen Record op iPhone
  • › De nieuwe HP Pro x360 Fortis is een 2-in-1-laptop onder de $500
  • › Wat is een condensatormicrofoon en hoe werken ze?