Waarom u nooit een koffiezetapparaat op een stekkerdoos moet aansluiten

0
80
Venus Angel/Shutterstock.com

Soms zijn er gewoon niet genoeg stopcontacten. Van magnetrons tot broodroosters, er is veel om aan te sluiten! Maar als u momenteel een stekkerdoos gebruikt voor extra stekkers en uw koffiezetapparaat zit in een van deze stekkerdozen, dan wilt u de zaken eens omdraaien.

U mag nooit een koffiezetapparaat op een stekkerdoos aansluiten, omdat dit te veel energie kost en de capaciteit ervan te groot kan worden.

Hoewel u waarschijnlijk al weet dat u geen grote apparaten moet aansluiten die continu stroom trekken (denk aan koelkasten en diepvriezers), is het gemakkelijk om aan te nemen dat kleine keukenapparatuur anders is. Daarna zijn ze klein en draaien ze niet continu, toch? Welnu, de problemen treden op wanneer u daadwerkelijk een van de items gaat gebruiken die op de stekkerdoos is aangesloten.

Overspanningsbeveiliging Stekkerdoos

Stroomstrips zijn nog steeds geweldig voor veel andere elektronica.

Amazon

$ 19,99
$26.99 Bespaar 26%

Een koffiezetapparaat is hier het perfecte voorbeeld van. Een maker die op een toonbank zit, trekt waarschijnlijk een minimale hoeveelheid stroom (om de tijd weer te geven of om verlicht te blijven). Wanneer u echter koffie gaat zetten, heeft uw machine een hoge energiebelasting nodig die veel stekkerdozen niet aankunnen. Die plotselinge en intense krachtuitbarsting kan de strip overweldigen en tot een elektrische brand leiden.

Het zijn echter niet alleen koffiezetapparaten. Vermijd ook het aansluiten van kookplaten, slowcookers, magnetrons en broodroosters. Hoewel ja, een stekkerdoos lijkt een handige manier om meer stopcontacten te hebben, je beste gok – zelfs als het vervelend is – is om elk item aan te sluiten en los te koppelen terwijl je het gebruikt.

En Hé, misschien helpt het om je elektriciteitsrekening te verlagen als je dingen loskoppelt.