Union Budget 2023: Govt kondigt 157 verpleegscholen aan, maar wat betekent dat? Banen, alleen lonen of leraren blijven uitdagingen

0
62

In haar begrotingstoespraak op donderdag heeft de minister van Financiën van de Unie, Nirmala Sitharaman, aangekondigd dat er 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde zullen worden opgericht op kernlocaties met de bestaande 157 medische hogescholen die sinds 2014 zijn opgericht.

In reactie op de aankondiging, de verpleegvakbonden en artsen hebben gezegd dat, hoewel dit een positieve en welkome stap is, er meer kansen op werk zouden moeten zijn voor opgeleide verpleegsters en dat ze een gerechtvaardigd loon zouden moeten krijgen. Bovendien hebben de bestaande verpleegscholen nog steeds geen apparatuur en infrastructuur om verpleegkundigen op te leiden.

“We juichen de verhuizing toe, maar degenen die hun opleiding tot verpleegkundige hebben voltooid, moeten niet zonder werk rondlopen. De regering zou hen ook banen moeten bieden en ervoor moeten zorgen dat er voldoende plaatsingsmogelijkheden zijn.

Het minimumloon dat is vastgesteld door het Hooggerechtshof van Delhi wordt niet eens verstrekt aan verpleegsters in privéziekenhuizen, afgezien van overheidsziekenhuizen,” zei Leeladhar Ramchandani, algemeen secretaris van de Delhi Nursing Federation.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

JCB Literatuurprijs 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groei…

Delhi Confidential: Meet, greet en part in ParliamentIn Jamtara veranderden oude panchayatgebouwen in bibliotheken en studiekringen…

Budget 2023: het juiste belastingregime kiezenMaandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Hij voegde eraan toe dat overheidsziekenhuizen, in strijd met de vastgestelde normen, slechts Rs 20.000 tot Rs 25.000 als salaris aan verpleegsters aanbieden, wat niet duurzaam is, waardoor veel verpleegsters afhaken. Dat is de echte reden voor het personeelstekort. “Als ik het alleen over de regeringsziekenhuizen van Delhi heb, zijn er in totaal 6.500 verplegend personeel tegen een vereiste van minstens 25.000. Volgens de normen zou er één verpleegster moeten zijn voor zes bedden, maar in GB Pant Hospital zelf zorgt één verpleegster voor 40 bedden. Op elk IC-bed moet één verpleegkundige aanwezig zijn. In de nachtdienst zijn er nauwelijks twee verpleegsters op één afdeling in de GB Pant- en Lok Nayak-ziekenhuizen. Hoe is het mogelijk dat de twee verpleegsters de hele afdeling gaan verzorgen?” vroeg hij.

Ramchandani zei dat er na 2018 geen vacature was aangekondigd door de selectiecommissie van Delhi op reguliere posten.

Volgens Dr. Ravi Wankhedkar, voormalig voorzitter van de Indian Medical Association (IMA), is de oprichting van 157 Nursing Colleges een welkome stap, aangezien er in ons land een enorm tekort is aan gekwalificeerde verpleegkundigen, veel meer dan aan artsen. Hij zei echter ook dat er een enorm tekort is aan leraren in verpleegscholen, waar de regering naar moet kijken voordat
nieuwe hogescholen worden opgericht.

Advertentie

“India heeft een tekort van ongeveer 22.000 verpleegkundigen en het is onze aanhoudende eis dat er regelmatig verpleegsters worden aangenomen. Bovendien is er een gebrek aan docenten zonder MSc- en BSc-verpleegkundigen die klaar staan ​​om les te geven. Niemand wil lesgeven in India en vanwege de enorme vraag vanuit het buitenland;
verpleegkundigen migreren gewoon naar andere landen. Hoe de regering dit aanpakt,
valt nog te bezien,” zei dr. Ravi.

Ondertussen brachten de hoofden van de verpleegvakbonden ook de kwestie aan de orde van verpleegsters die vertrekken naar kansen buiten het land. Volgens Fameer CK van de Nursing Union van AIIMS Delhi verhuizen elk jaar een aantal verpleegsters naar het buitenland voor betere kansen op werk. “Het is een sectoroverschrijdende aanpak. De opening van hogescholen is goed, maar aan de andere kant moet er ook een goede werkomgeving zijn. Veel verpleegsters die ik ken, zijn vertrokken en velen staan ​​op het punt te vertrekken”, voegde hij eraan toe.

© IE Online Media Services Pvt Ltd