Trött på din måltidsförberedelse? Prova den här metoden

0
88
Elena Veselova/Shutterstock.com

Du kanske är en av dem som kan äta samma sak varje dag och det stör dig aldrig. Det är jättebra. Men för resten av oss har det varit en avskyvärd lunch att äta samma måltid fem dagar i veckan. Men det kan finnas något som kan hjälpa.

Istället för att förvara din färdiga mat som kompletta måltider, håll varje ingrediens separat så att du får mer frihet att blanda och matcha.

Hur ser detta ut i praktiken? Vanligtvis, när människor förbereder måltider, väljer de en enda måltid—som en burrito-skål med quinoa, kyckling, majs, svarta bönor och salsa—och delar sedan upp ingredienserna för att skapa fem måltider. Varje måltid har sin egen förvaringsbehållare och boom, en grab-and-go lunch. Men vad händer om du lagrade dessa ingredienser separat och gav dig själv några olika ingrediensalternativ?

Rubbermaid TakeAlongs matförvaringsbehållare

Du behöver några behållare för den här metoden.

Amazon

20,70 $
21,99 USD Spara 6 %

När det gäller den tidigare nämnda burrito-skålen kanske du behåller kycklingen och quinoan som ditt protein och bas. Varsågod och laga tillräckligt med dem för hela veckan. Men förutom majsen, bönorna och salsan, hackar du även gurka och tomater och gör (eller köper) hummus.

Förvara alla dessa icke-bas- och proteiningredienser separat. Sedan, under hela veckan, kan du tillverka både en burrito-skål och en grekisk hummusskål. Altfiol! Du äter inte längre samma sak varje dag.

På dagen för matlagning innebär detta lite extra hackning och förberedelser, och när du lagar din lunch kvällen innan, kommer det att bli bra. ;t vara så grab-and-go. Du måste sätta ihop den. Men om den här metoden får dig att hålla dig till de där hälsosamma luncherna du hade tänkt dig i början av januari, är det inte värt det? Dessutom kommer du antagligen att spendera mindre pengar på att beställa avhämtning medan din sorgliga gamla måltidsförberedelse står i kylen.

Om du fortfarande är engagerad i dessa hälso- och träningsmål eller vill spara lite kontanter genom att packa din lunch, kan den här måltidsförberedande metoden göra saker lite enklare.