Samsungs nya Galaxy S23 Ultra siktar mot stjärnorna

0
37
Justin Duino/Review Geek

Efter nästan ett års väntan är den större och bättre Samsung Galaxy S23 Ultra officiellt här. Det är företagets första flaggskepp 2023, ersätter S22 Ultra och har fortfarande S-Pen-pennan. Tillsammans med sina vanliga förbättringar från år till år, siktar den här telefonen på stjärnorna med en ny 200-megapixelkamera.

Obs!Samsung avslöjade Galaxy S23 Ultra under sitt Unpacked-evenemang den 1 februari 2023. Den nya telefonen åtföljdes av Samsungs mer prisvärda Galaxy S23 och S23+, tillsammans med en ny bärbar datorserie Galaxy Book 3.

På baksidan finns den nya 200-megapixelkameran, arrangerad nästan identisk med förra årets Galaxy S22 Ultra, men det finns mycket som är nytt. Den stora 6,8-tums Quad-HD 120Hz Infinity-O-skärmen är täckt med en ännu starkare Corning Gorilla Glass Victus 2, basmodellen erbjuder 256 GB lagringsutrymme (upp från 128 GB), och den kommer i fyra färger från $1 199. Här är vad du behöver veta.

Innehållsförteckning

Galaxy S23 Ultraspecifikationer
Designen: Allt om förfining
Samsungs 200-megapixelkamera
Galaxy S23 Ultra Releasedatum & Prissättning
Samsung Galaxy S23 Ultra Hands-On Photos

Galaxy S23 Ultra Specifikationer

Justin Duino/Review Geek
 • Display: 6.8 -tum Dynamic AMOLED X2, Quad-HD AMOLED, 120Hz uppdateringsfrekvens, lätt böjd (500ppi, 1 750nit)
 • Processor: Snapdragon 8 Gen 2
 • Operativsystem: Android 13 (One UI 5)
 • Lagring/RAM: 8 GB RAM med 256 GB eller 12 GB RAM med 512 GB/1 TB lagring
 • Bakkameror: 200 MP f1.7 (bred) med OIS, 12 MP f/2.2 (ultrawide), 10 MPf2.4 (telefoto) med OIS, 10 MP f4.9 periskop
 • Zoom: 3X /10X optisk, 100X rymdzoom
 • Video: 8K@30fps/4K@60fps/FHD@120fps och 960fps (Super Slow–Mo)
 • Selfiekamera: 12 MP ultrawide
 • Batteri: 5000mAh
 • Mått: 3,07 x 6,43 x 0,35 tum (8,25 oz)
 • Laddningshastighet: 45 W trådbunden, 15 W trådlös, 4,5 W omvänd trådlös
 • Fingeravtryckssensor: Ultraljud på skärmen
 • Nätverk: 5G sub6/mmWave, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS
 • Hörlursuttag: Nä
 • Skydd: Corning Gorilla Glass Victus 2, Armor Aluminiumram
 • Mer: S-Pen Stylus
 • Färger: Phantom Black, Cream, Green och Lavendel

Designen: Allt om förfining

Justin Duino/Recensionsnörd figur>

Med varje iteration har Samsung förfinat designen och funktionerna hos sin Ultra. Och även om det övergripande utseendet är nästan detsamma som förra året, och det fortfarande är en massiv rektangel med kvadratiska kanter som döljer en S-Pen, finns det subtila förändringar du vill veta om.

RELATERATSamsung Galaxy S22 Ultra Review: Totalpaketet

För det första använder den stora ramen Samsungs “rustningsaluminium” för att säkerställa att telefonen är vacker och repfri, oavsett vilken färg du köper. Då är detta den första telefonen med Cornings nya Victus 2-glas, vilket innebär att skärmen är mer hållbar och reptålig än tidigare generationer.

Som sagt, inte mycket annat är annorlunda när det gäller designen. Vi har fortfarande en lätt böjd display som snyggt sveper in i aluminiumramen. Telefonen är stor, med kvadratiska kanter som påminner om Galaxy Note-linjen, med en platt botten och en plats för S-Pen-pennan. Som en påminnelse kommer Samsung inte att göra en Note-telefon framåt.

Justin Duino/Recensionsnörd

Den kanske enda märkbara skillnaden mot den raffinerade designen är att kameralinserna på baksidan är lite större och glänsande, och telefonen kommer i fyra roliga färger. Svart och vitt är givet, men vi gillar de dämpade gröna och lavendelfärgerna.

Samsungs Galaxy S23 Ultra har fortfarande både volym upp/ned och strömknappen på höger sida, utan ingenting på den vänstra kanten, tillsammans med en enkel bottenhögtalare och USB-C-porten för laddning. Det är samma Ultra, bara bättre.

Samsungs 200-megapixelkamera

Justin Duino/Recensionsnörd figur>

Som du kan se använder Samsung fortfarande samma fyrkameror som tidigare generationer. Den femte utskärningen (den mindre nära toppen) innehåller laserautofokus och andra sensorer.

Stjärnan i showen här, bokstavligen, är den nya 200-megapixelkameran. Ja, det är nästan dubbelt så mycket som 108 MP som först debuterade på Galaxy S21 Ultra 2021. Den här nya kamerauppsättningen (ISOCELL HP2) utses som den viktigaste Galaxy-kamerauppgraderingen på flera år. Företaget hoppas att det ska hjälpa S23 Ultra att erbjuda den bästa kameran i alla smartphones.

Och även om din telefon inte alltid tar 200 MP-bilder (även om det är ett alternativ i inställningarna), kommer bilderna att lagras ner till mellan 12,5 och 50 MP och kombinera pixlarna med en funktion som kallas pixel-binning, för att hjälpa till skapa fantastiskt vackra, skarpa, ljusa och tydliga foton och video.

Samsung

Enligt Samsung har den här sensorn snygg teknik för att hjälpa kameran att anpassa sig till olika ljussituationer i farten. På scenen pratade företaget om kraftigt förbättrad färgåtergivning, dynamiskt omfång och bättre autofokus. Den nya 200 MP-kameran fångar mer ljus och kommer att göra nattfotografering bättre än någonsin. Det finns till och med en ny AI-motor som automatiskt kan göra bilder ljusare, speciellt på natten, om det behövs.

Och, som du förstår från rubriken på det här inlägget, kommer Galaxy S23 Ultra att vara bra på natt, oavsett om det är typiska bilder av vänner och familj eller stjärnorna. Denna nya 200 MP-sensor tillåter Super HDR-inspelning med 60 fps, ett förbättrat nattografiläge och ett nytt “högupplöst foto” fånga liknande 108MP-läget på de två sista Ultra-telefonerna.

Dessutom används alla 200 miljoner pixlar för autofokus, så det blir snabbt och exakt. Faktum är att slutarfördröjningen vi har sett på S21 Ultra och S22 Ultra borde inte vara ett problem, eftersom Samsung säger att det är snabbare än någonsin.

Intressant nog sänkte Samsung den främre selfiekameran från 40MP på S22 Ultra till endast 12MP på nya Galaxy S23 Ultra. Nu har hela S23-linjen samma frontkamera, men en som Samsung säger har sin snabbaste autofokus hittills. Den fick en ökning från 30 fps till 60 fps för bättre selfiefoton och video.

Galaxy S23 Ultra Releasedatum & Prissättning

Justin Duino/Review Geek

Nu till de stora frågorna. När kan du köpa Galaxy S23 Ultra, och hur mycket kommer den att kosta? Samsung bekräftade att Galaxy S23 Ultra kommer att vara tillgänglig för förbeställning från och med idag, den 1 februari, med ett släppdatum den 17:e februari.

Samsung Galaxy S23 Ultra säljs för 1 199 USD, med de flesta operatörer erbjuder det för 33,33 USD i månaden i 36 månader med en avbetalningsplan. Vissa rykten föreslog en prishöjning på grund av den nya kameran, men det blir 1 200 USD.

Som väntat kommer alla partneroperatörer i USA att ha erbjudanden lätt tillgängliga, och vi kommer att lägga till dem i det här inlägget när de tillkännages. Till exempel kan de som byter till Verizon eller uppgraderar en befintlig linje få $800 rabatt på vilken Galaxy S23-serie som helst med utvalda inbyten på en 5G-plan. Dessutom får du en gratis Galaxy Watch 5 och Galaxy Tab S7 FE 5G på köpet.

De som förbeställer en ny Galaxy S23-modell från Verizon eller Samsung den 1 februari får en gratis uppgradering till nästa lagringsnivå, så att du får 256 GB istället för 128 GB. Eller, för S23 Ultra, en uppgradering till 12 GB RAM-modellen med 512 GB lagringsutrymme.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Förbeställ Helt nya Samsung Galaxy S23 Ultra idag, med beställningar som skickas senast den 17 februari.

Samsung

Samsung Galaxy S23 Ultra Hands-On Photos

Den nya Samsung Galaxy S23 Ultra är äntligen här, och vi älskar alla nya färgalternativ. Den subtila gröna och lavendel ser bra ut, men fans kommer också att njuta av utseendet helt svart. Här är en snabb uppsättning bilder från Galaxy Unpacked 2023 av den nya telefonen.

Växla vy i full storlek1 av 6Föregående bild
Josh Hendrickson/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Josh Hendrickson/Recension GeekNext Slide Föregående bild
Josh Hendrickson/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Granska GeekNext Slide

Håll utkik efter mer information och prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev så att du inte missar någonting.