Samsungs Galaxy Book 3 får MacBook Pro att se gammal och tung ut

0
44
Justin Duino/Review Geek

Vi är djupt imponerade av Samsungs nya bärbara datorer i Galaxy Book 3-serien, som debuterade under Unpacked-evenemanget den 1 februari. Dessa maskiner väger bara några pund, men de erbjuder 13:e generationens Intel Core-prestanda och introducerar en ny generation av OLED-skärmteknik.

Obs:Samsung presenterade bärbara datorer i Galaxy Book 3-serien under sitt Unpacked-evenemang den 1 februari 2023. De nya bärbara datorerna åtföljdes av Samsungs Galaxy S23- och S23+-smarttelefoner, plus flaggskeppet Galaxy S23 Ultra-smarttelefonen.

Innan vi går in på detaljerna bör jag notera att alla enheter i Galaxy Book 3-serien kör Windows 11 och använder en 3K 120Hz OLED-skärm. De har också förbättrad kompatibilitet med Galaxy Tab och Galaxy S mobila enheter, tack vare uppdateringar av Samsungs Multi Control-programvara (som bland annat låter dig använda din Galaxy Tab som en andra datorskärm). Intressant nog kan du trådlöst överföra RAW-foton till en bärbar Galaxy Book 3-dator—en funktion som Samsung marknadsför med en två månader lång testversion av Adobe Lightroom (vi väntar på detaljerna för denna testversion).

Innehållsförteckning

Flagskeppet: Galaxy Book 3 Ultra
The Standard: Galaxy Book 3 Pro (14- och 16-tums)
Cabriolet: Galaxy Book 3 Pro 360
Prissättning och tillgänglighet

Flagskeppet: Galaxy Book 3 Ultra

Växla visning i full storlek1 av 8Föregående bild
Josh Hendrickson/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Granska GeekNästa bild Föregående bild
SamsungNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Recensera GeekNästa bild Föregående bild
Justin Duino/Recensera GeekNästa bild Föregående bild
Justin Duino/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Justin Duino/Recension GeekNext Slide

Som du kan förvänta dig är Galaxy Book 3 Ultra Samsungs flaggskeppsbärbara dator för 2023. I sin dyraste konfiguration har den en 13:e generationens Intel Core i9 CPU, en RTX 4070 GPU, 32 GB LPDDR5 RAM och 1 TB solid-state-lagring (med en valfri expansionsplats).

Dessa avancerade specifikationer åtföljs av Samsungs nya Dynamiska AMOLED 2X-skärm. Detta är en avancerad displaypanel med integrerade peksensorer, till skillnad från det typiska “peklagret” används i de flesta bärbara datorer. Som ett resultat är den ganska tunn, och den har en 3K-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, plus en maximal ljusstyrka på 400 nits när du tittar på HDR-innehåll. (Galaxy Book 3 Ultra kommer bara med en 16-tumsskärm, även om den billigare Pro-modellen finns i 14- och 16-tumskonfigurationer.)

Till min förvåning väger Galaxy Book 3 Ultra bara 3,9 pund. Det är ungefär ett pund mindre än 16-tums MacBook Pro. Jag vet, det låter inte så mycket, men avancerade bärbara Windows-datorer slår sällan Apple i sitt eget spel. I kombination med den avancerade displaypanelen får den här bärbara datorn att se lite föråldrad ut. (Som sagt, MacBook Pro erbjuder liknande prestanda med mycket längre batteritid. Samsung har inte berättat för oss om batteritiden för Galaxy Book 3 Ultra, men jag kan garantera att det inte är 22 timmar .)

RELATERATAllt Samsung tillkännagav i februari 2023 Uppackad händelse

Galaxy Book 3 Ultra har också ett starkt portval, med två Thunderbolt 4 USB-C-portar, en enda USB-A-port, ett HDMI 2.0-uttag, ett microSD-uttag och ett hörlurs-/mikrofonuttag. USB-C-laddningen är klassad för 100-watts hastigheter, vilket är vad du kan förvänta dig av en modern, avancerad Windows-dator.

Andra specifikationer inkluderar ett mycket Mac-liknande bakgrundsbelyst tangentbord, en fingeravtryckssensor på strömbrytaren, en 1080p webbkamera med dubbla brusreducerande mikrofoner och en quad-högtalare med stöd för Dolby Atmos. Dessutom har den här valpen ett Wi-Fi 6E-modem och stöder Bluetooth 5.1.

Förbeställningar för Galaxy Book 3 Ultra öppnar idag. Den bärbara datorn kostar från 2 199 $. Förutsägbart kryper de uppgraderade konfigurationerna runt $3 000.

Samsung Galaxy Book 3 Ultra

h3>

Samsungs flaggskeppsbärbara dator har en 13:e generationens Intel Core CPU, RTX 40-seriens grafik, en chockerande lätt design och en snygg 3K 120Hz OLED-skärm. Det är en imponerande bärbar dator med Windows — det är säkert.

Samsung

Standarden: Galaxy Book 3 Pro (14- och 16-tums)

Växla vy i full storlek1 av 5Föregående bild
Justin Duino/Recensera GeekNext Slide Föregående Slide
Josh Hendrickson/Recension GeekNext Slide Föregående Bild
Josh Hendrickson/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Josh Hendrickson/Recension GeekNext Slide Föregående bild
Justin Duino/Review GeekNext Slide

Galaxy Book 3 Pro är Samsungs försök till en mer blygsam bärbar Windows-dator. Som sagt, bortsett från några nedgraderingar (och en valfri 14-tums skärmstorlek), är Galaxy Book 3 Pro nästan identisk med sitt Ultra-syskon. Den använder samma Dynamiska AMOLED 2X-skärm, stöder Wi-Fi 6E och matchar många av Ultra-datorns specifikationer.

I sin maximala konfiguration har Galaxy Book 3 Pro en 13:e generationens Intel Core i7 CPU, 32 GB LPDDR5 RAM och en 1TB SSD. Som sagt, den här bärbara datorn erbjuder inte en diskret RTX GPU utan använder istället Intel Iris X-grafik. Den saknar också en lagringsexpansionsplats.

RELATERAT Apple MacBook Air M2 (2022) Recension: Lätt, tungt slag

Dessutom använder Galaxy Book 3 Pro en 1080p webbkamera, dubbla brusreducerande mikrofoner och en fyrhögtalare med Dolby Atmos. Den har också ett bakgrundsbelyst tangentbord, fingeravtrycksavkännande strömknapp och samma portval som Galaxy Book 3 Ultra. Som sagt, Galaxy Book 3 Pro har en laddningshastighet på 65 watt, och dess HDMI-port är nedgraderad till HDMI 1.4-standarden.

Förbeställningar för Galaxy Book 3 öppnar idag från $1 249. Observera att basmodellen har en 14-tumsskärm, även om den här mindre skärmen använder en 3K 120Hz OLED-panel, precis som 16-tumsalternativet. (Roligt nog kan detta göra 14-tums Galaxy Book 3 Pro till ett mycket övertygande föremål, eftersom den har en högre pixeltäthet än 16-tumsenheterna i den här serien.)

Samsung Galaxy Book 3 Pro

Tillgänglig i 14- och 16-tums formfaktorer, Galaxy Book 3 Pro erbjuder flaggskeppsliknande specifikationer till ett rimligare pris än sitt Ultra-syskon. Det här är modellen du köper om du inte behöver diskret RTX-grafik.

Samsung

The Convertible: Galaxy Book 3 Pro 360

Växla visning i full storlek1 av 4Föregående bild
Justin Duino/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Recension GeekNästa bild Föregående bild < br/>Josh Hendrickson/Granska GeekNext Slide Föregående Slide
SamsungNext Slide

Om du känner dig lite kreativ kanske du vill satsa på Galaxy Book 3 Pro 360. Den är identisk med 16-tums Galaxy Book 3 Pro, men den har en 2-i-1-form faktor som kan vikas tillbaka till en surfplatta. Dessutom stöder den S Pen-pennan, och det är den enda enheten i den här serien med en valfri 5G-uppgradering.

Vad mer finns det att säga om den här enheten? Dess specifikationer är identiska med 16-tums Galaxy Book 3 Pro, även om den är lite dyrare, från 1 549 $. Som sagt, tack vare sin Dynamic AMOLED 2X-skärm är Galaxy Book 3 Pro 360 mycket tunnare än konkurrerande konvertibla bärbara datorer.

RELATEDSamsungs nya Galaxy S23 Ultra siktar mot stjärnorna

Jag bör också notera att Galaxy Book 3 Pro 360 kommer med en S Pen. En kortplats på höger undersida av den bärbara datorn håller S Pen, och vad vi har sett bör du kunna hämta den här pennan medan den bärbara datorn står på ett skrivbord.

Samsung Galaxy Book 3 Pro 360

The Galaxy Book 3 Pro 360 är en konvertibel version av Samsungs Galaxy Book 3 Pro. Den har samma specifikationer och 16-tumsskärm, men den kan vikas ihop till en tablettformfaktor och kommer med en S Pen-penna.

Samsung

Priser och tillgänglighet

Växla visning i full storlek1 av 3Föregående bild
Priserna som meddelas vid evenemanget skiljer sig från vad som finns på Samsungs webbplats. Vi undersöker det.Nästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Josh Hendrickson/Granska GeekNext Slide

Förbeställningar av Galaxy Book 3 Galaxy Book 3 Pro och 3 Pro 360 är tillgängliga idag och leveransen börjar den 17 februari. Samsung öppnade också ett Early Access-program för Galaxy Book 3, men officiella förbeställningar av Ultra-enheten börjar den 14 februari, och produkterna skickas den 22 februari.

Galaxy Book 3 Pro kostar från 1 249 USD och kommer i 14- och 16-tums storlekar, medan den konvertibla Galaxy Book 3 Pro 360 börjar på $1 549 och är endast tillgänglig med en 16-tumsskärm. Samsungs flaggskepp Galaxy Book 3 Ultra är uppenbarligen den dyraste av gänget, med en prislapp på 2 199 USD på basnivåkonfigurationen.

Observera att Samsungs dynamiska AMOLED 2X-skärm är används i alla Galaxy Book 3 Ultra och Pro-modeller. Så oavsett vilken Galaxy Book 3 du köper kommer den att ha en 3K-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.