Samsungs bärbara Galaxy Book 3-datorer har 120Hz AMOLED-skärmar

0
77
Justin Duino/How-To Geek

Samsung säljer många bärbara datorer, men Galaxy Book-sortimentet är företagets premiumsortiment. Vid sidan av Galaxy S23 och S23 Ultra avslöjade Samsung Galaxy Book 3-serien, med ett gäng modeller att välja mellan.

Först ut är Galaxy Book 3 Pro(bilden ovan), tillgänglig i antingen 14 eller 16-tums storlekar, båda med AMOLED-skärmar och uppdateringshastigheter på upp till 120 Hz. Samsung specificerade inte vilken processor den använder, men tidigare läckor pekade på Intel Core i5-1340P, som är en ny 13:e generationens CPU med 4 prestandakärnor och 8 effektivitetskärnor. Det har inte funnits några högprofilerade bärbara datorer som använder det chippet ännu, så vi får vänta och se hur den dagliga användningen blir. Den kommer att säljas med 8 till 32 GB RAM och 256 GB till 1 TB intern lagring.

Handla nu

Nästa är Galaxy Book 3 Pro 360, som är en 2-i-1 konvertibel bärbar datorversion av Galaxy Book 3 Pro. Den är bara tillgänglig i en enda 16-tumsstorlek, med en 120 Hz 3K (2880×1800) AMOLED-skärm, en ospecificerad 13:e generationens Intel Core i5 eller Core i7, 8 till 32 GB RAM och 256 GB till 1 TB lagringsutrymme. Det finns en integrerad S Pen för skrivning, samt en fingeravtrycksläsare på strömbrytaren.

Justin Duino/How-To Geek

The Galaxy Book 3 Ultraär, som du kanske kan gissa från namnet, den mest premium bärbara datorn i Samsungs sortiment. Den har en 16-tums AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, och enligt läckor (igen skulle Samsung inte säga) finns det en Intel Core i7-13700H CPU som driver hela showen. Det chippet har samma 8 effektivitetskärnor som i5 i Galaxy Book Pro, men med 2 fler prestandakärnor och en snabbare max turboklocka på 5 GHz. Precis som processorn i Pro-modellen har denna inte använts i några vanliga bärbara datorer än, så vi vet inte riktigt hur den kommer att prestera i verkligheten. Den bärbara datorn har också ett dedikerat grafikkort — Nvidia GeForce RTX 4050 6 GB & # 8212; så den kan hantera mer GPU-krävande arbetsbelastningar och vissa spel. Samsung kommer att sälja en dyrare variant med en Core i9-13900H, 32 GB RAM, 1 TB SSD och RTX 4070.

De nya bärbara datorerna ser imponerande ut, men det kan fortfarande vara svårt att sälja för alla som inte uttryckligen behöver Windows. Apples MacBook-utbud är fortfarande oöverträffad i prestanda per watt, tack vare M1- och M2-chipsen som sprider Intels och AMDs bärbara processorer. Det är svårt att konkurrera med bärbara datorer som erbjuder liknande prestandanivåer till liknande prisnivåer, men som inte behöver fläktar köra så ofta (eller någonsin, i fallet med MacBook Air), och som har mycket bättre batteri liv.

Justin Duino/How-To Geek

Prissättningen för Galaxy Book 3 Pro kommer att börja på $1 449,99, Pro 360 börjar på $1 899,99 och Ultra kommer att börja på $2 399,99. Det är inte så annorlunda än prissättningen för andra premium bärbara datorer — både Dell XPS 13 Plus och 13″ MacBook Pro börjar på $1 299 — men det är inte klart om Samsungs alternativ kan sticka ut från mängden. Det finns inte heller något instegsalternativ, som Apple har med M1 MacBook Air, som vanligtvis är tillgänglig för $800-900. Tillgänglighet börjar den 17 februari och du kan gå över till Samsung’s webbplats för att lära dig mer.

LÄS NÄSTA

  • › Intel’s Arc A750 grafikkort har ett nytt lägre pris
  • › Windows 11 lägger till ännu fler widgets
  • › Samsung gjorde en musikvideo för Galaxy S23s ringsignal
  • › Arbeta och lek var som helst med ROG G14 Laptop, nu $400 rabatt
  • › AMD’s Ryzen 7000X3D-prissättning ser riktigt, riktigt bra ut
  • › Windows 10's dåliga uppgraderingsmeddelanden är tillbaka för Windows 11