Samsung Galaxy S23 har ett fodralproblem

0
38
Joe Fedewa/How-To Geek

Samsung Galaxy S23-serien är här. Som väntat skröt företaget med uppgraderingar, men telefonerna ser nästan identiska ut med förra årets Galaxy S22-serie. Men Samsung har gjort precis tillräckligt för att se till att dina gamla fodral inte passar.

Det kanske inte låter ovanligt för dig. Varför skulle fodralen från förra årets telefoner passa de nya modellerna? Jag har en följdfråga: varför inte? Samsung ägnade mycket tid åt att prata om sitt engagemang för att använda återvunnet material, men gamla telefonfodral är också ett stort problem för miljön.

RELATEDVad du ska göra med dina gamla telefonfodral

Normalt sett skulle jag inte ha några problem med att en ny generation telefoner inte passar den gamla generationens fodral. Men i fallet med Samsung Galaxy S23 verkar det nästan som avsiktligt beteende—och det är inte första gången företaget gör detta.

Ner till millimetern

Samsung

Låt oss först titta på designen av Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ och Galaxy S23 jämfört med deras Galaxy S22-syskon. Som du kan se från bilden ovan är den fysiska designen i stort sett oförändrad. Kamerorna, blixten och knapparna är alla på samma plats som föregående generation. Radien för de rundade hörnen är också identisk.

Samsung

Men bilder kan lura, hur är det med de faktiska måtten? Det är här det blir irriterande. Alla tre modellerna har exakt samma tjocklek som sina föregångare, ner till en tiondels millimeter. Höjden och bredden är alla inom 0,4 mm. Not 8 till not 9. Den fysiska designen förändras inte mycket, men måtten ändras precis tillräckligt för att gamla fodral inte ska passa.

Förändring för förändringens skull?

Det är en sak när en ny generation av en telefon ser annorlunda ut än den tidigare generationen. Naturligtvis kommer du inte att kunna använda ett gammalt fodral om den nya telefonen flyttade runt kamerorna och knapparna. Men Samsung flyttade inte någon av komponenterna som är viktiga för ett telefonfodral.

Det råder ingen tvekan om att Samsung kunde ha tillverkat Galaxy S23-serien till samma dimensioner som Galaxy S22-serien. 0,4 mm är inte en tillräckligt stor ökning i storlek för att mer batteri ska göra skillnad. Samsung kunde ha skryt med att återanvända gamla fodral tillsammans med återvunnet material. Miljarder telefonfodral säljs och slängs varje år. Det är dags att sluta behandla dem som engångsprodukter.

I slutet av dagen skulle det inte bara vara trevligt om fodralet för din Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+ eller Galaxy Kan S22 överföras till Galaxy S23?

LÄS NÄSTA

  • › Här är varför du bör köpa Samsung Galaxy S23 Ultra
  • › Windows 10’s dåliga uppgraderingsmeddelanden är tillbaka för Windows 11
  • › AMD’s Ryzen 7000X3D-prissättning ser riktigt, riktigt bra ut
  • › 9 farliga saker du aldrig bör göra på din router
  • › Intel’s Arc A750 grafikkort har ett nytt lägre pris
  • › Det är dags att sluta använda skrivbordsikoner
  • › Samsung gjorde en musikvideo för Galaxy S23s ringsignal