Reacties Onderwijsbegroting 2023: focus op verrijking en versterking van bestaande instellingen — dit is wat belanghebbenden denken

0
42

In de EU-begroting 2023-24 heeft minister van Financiën Nirmala Sitharaman verschillende aankondigingen gedaan voor de onderwijssector en toenemende banen, waaronder een herziening van de lerarenopleiding. training en opening van 157 nieuwe verpleegscholen en 100 laboratoria. Terwijl onderwijzers van mening zijn dat het budget leraren zal helpen empoweren en het onderwijs radicaal zal veranderen, zijn experts uit de technologische en medische wereld van mening dat de overheid zich in plaats van nieuwe instituten te openen, moet richten op het empoweren van degenen die er al zijn.

Indianexpress.com sprak met enkele aandeelhouders over hun mening over het budget en de toewijzingen aan de onderwijssector.

‘Nationale digitale bibliotheek voor kinderen, adolescenten zal een nieuwe tijdperk in gemeenschapsparticipatie:’ Professor Debashis Chatterjee, directeur IIM Kozhikode 

Union Budget 2023 is een holistische basis voor India van de toekomst met een algehele impuls voor onderwijs, vaardigheden, het scheppen van banen en ondernemerschap. De stuwkracht om digitale en publieke infrastructuur te bouwen met een scherpe focus op duurzaamheid, is een schot in de roos voor onderwijs en ondernemerschap. De visie om Centres of Excellences in AI te creëren, nationale centra voor vaardigheden en de stimulans om nieuwe leeftijdscursussen te leren en te volgen, zal zeker een grote bijdrage leveren aan het opvullen van lacunes in vaardigheden en inzetbaarheid. Nieuwe initiatieven zoals de Nationale Digitale Bibliotheek voor kinderen en adolescenten zullen een nieuw tijdperk inluiden in gemeenschapsparticipatie, bekwaam ondersteund en begeleid door instellingen voor hoger onderwijs zoals IIM's. Dit is inderdaad een solide blauwdruk voor India@2047, wanneer het onafhankelijke India 100 wordt.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

Delhi Confidential: Meet, greet en part in Parliament

In Jamtara veranderden oude panchayatgebouwen in bibliotheken en studiekringen…

Budget 2023: het juiste belastingregime kiezen

3 februari 1983, veertig jaar geleden: Rajiv Gandhi stijgt Maandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

‘Het openen van instituten is gemakkelijk, ze ondersteunen in de richting van excellentie is moeilijk:’ Voormalig IIT-directeur

Toegegeven dat kunstmatige intelligentie een van de grootste dingen in de toekomst zal worden, en gerichte investeringen in AI zijn van cruciaal belang voor het behouden en creëren van banen. De lancering van drie nieuwe expertisecentra voor kunstmatige intelligentie is echter niet de enige hervorming die nodig is om ervoor te zorgen dat India hogerop komt in de IT-sector. Het openen van instituten is gemakkelijk, maar het is moeilijk om ze te behouden in de richting van excellentie.

Lees ook |Union Budget 2023 Live Updates: 30 India-vaardigheidscentra zullen worden opgezet in verschillende staten

Experts zouden moeten leren van de IIIT-ervaring, aangezien ze niet hetzelfde niveau van excellentie hebben kunnen bereiken als IIT's. Het is belangrijk om te bestuderen waarom het IIT-model werkt en dat vervolgens te implementeren in IIIT's of nieuwe instellingen. Zelfs de infrastructuur die nodig is om de nieuwe instituten competent genoeg te maken om aan de wereldwijde normen te voldoen, is ook geen gemakkelijke taak.

Advertentie

De regering heeft vandaag aangekondigd dat de Children's Book Trust en andere bronnen zullen worden aangemoedigd om boeken en ander materiaal in regionale talen te verstrekken. Als het gaat om de technische sector, ben ik daar echter geen voorstander van, omdat dit een complete chaos in het systeem zal veroorzaken en onze USP in het technische onderwijs negatief zal beïnvloeden. In moeilijke tijden als deze hebben we meer verenigende factoren nodig, in plaats van factoren die ons verdelen.

De landen die het onderwijs in regionale talen volgen, evolueren langzaam naar het Engels als een verenigde onderwijstaal, maar wij zijn een stap terug doen met deze beslissing.

Lees ook |Budget 2023: Toewijzing voor onderwijs verhoogd naar Rs 1.13 lakh crore, een stijging van 8,3% ten opzichte van vorig jaar

Zoals we hebben gezien, kan AI nu helpen bij realtime vertaling, dus het is niet nodig om een ​​fundamentele verander en verander het hele onderwijssysteem. Ook is veel onderwijs en onderzoek voornamelijk beschikbaar in het Engels, dus boeken en ander materiaal in de regionale taal zal een leemte in het onderwijs creëren.

Advertentie

‘In plaats van colleges te openen, bestaande medische hogescholen verrijken en versterken:’ Dr. Rohan Krishan, voorzitter, FAIMA

Het plan om nieuwe medische colleges en verpleegscholen uit te breiden is op dit moment niet echt nodig. Er zijn momenteel veel medische en verpleegscholen en in plaats van daar geld aan uit te geven, zouden we de bestaande medische hogescholen moeten verrijken en versterken. Er moet een grote vacature komen in overheidssectoren voor artsen en verpleegkundigen. We hebben goede leraren nodig in reeds gevestigde medische hogescholen om betere artsen te krijgen. Alleen maar geld uitgeven aan gebouwen van medische hogescholen en geen professionals inhuren, is een verspillende bezigheid.

‘Oprichting van districtstrainingscentra voor onderwijzers zal een revolutie teweegbrengen in het onderwijs in heel India:’ Jyoti Arora, directeur, Mount Abu Public School, Rohini, New Delhi

De begroting van de Unie voor 2023 is een ongebruikelijke begroting. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat de vakbondsbegroting melding maakt van lerarenopleidingen, programma's voor capaciteitsopbouw en een leescultuur. Als pedagoog is het zeer bemoedigend om de focus van de begroting te zien. De oprichting van districtsopleidingscentra voor onderwijzers zal een revolutie teweegbrengen in zowel het openbare als het particuliere schoolonderwijs in heel India. Het opzetten van een nationale digitale bibliotheek en fysieke bibliotheken op wijk- en panchayatniveau is als een droom die uitkomt. National Book Trust is belast met het ontwikkelen van een leescultuur door inhoud in verschillende regionale talen te publiceren. Dit budget zorgt voor de implementatie van NEP op microniveau. Tegelijkertijd verwachtten we enkele maatregelen ter ondersteuning van natievormend privéschoolonderwijs. Al met al zijn we met deze aankondigingen Amrit Kaal in de ware zin en geest binnengegaan.

‘Nationaal leerlingprogramma, PMKVY 4.0 zal talloze jonge mensen empoweren en inspireren:’ Prof. Madhushree Sekher, decaan, School of Vocational Education, TISS, Mumbai

Advertentie

We omarmen van harte de nadruk die in deze Uniebegroting 2023 wordt gelegd op het cultiveren van vaardigheden in overeenstemming met het nationale onderwijsbeleid en op economische initiatieven die gericht zijn op het creëren van werkgelegenheid voor de jongere generatie. Het landelijke stageprogramma en de premier Kaushal Vikas Yojana 4.0 zullen talloze jonge mensen in staat stellen en inspireren om hun capaciteiten aan te scherpen voor meer veelbelovende carrièreperspectieven. Ondertussen brengt dit budget de onderwijsgemeenschap moed in, aangezien ze training zullen volgen door middel van innovatieve onderwijsmethoden, curriculumtransformatie, voortdurende professionele ontwikkeling en de implementatie van ICT. De oprichting van nog eens 30 Skill India International Centres, die geavanceerde programma's aanbieden op gebieden als codering, AI, IOT, mechatronica, drones en de verbetering van verschillende zachte vaardigheden, zoals aangekondigd in deze begroting, is een fenomenaal initiatief. De begroting als geheel is een positieve stap in de richting van de groei en doorstroming van het beroepsonderwijs binnen de onderwijssector.

‘De overheid moet ook een systeem voor prestatiebeheer creëren voor alle leraren:’ Shantanu Rooj, oprichter en CEO, TeamLease Edtech

Advertentie

Het Indiase onderwijssysteem heeft altijd geklaagd over het gebrek aan goede leraren. De huidige impuls om een ​​groot aantal leraren aan te trekken en een duurzame lerarenopleiding te creëren' een opleidingsprogramma dat hen multilaterale vaardigheden bijbrengt, zal een grote bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op Indiase scholen. De overheid moet ook een systeem voor prestatiebeheer creëren waarbij er hoop is om te stijgen en angst om te vallen voor alle leraren. Het rekruteren van leraren en hen voorzien van relevante vaardigheden zodat ze de juiste kennis en vaardigheden kunnen overbrengen, zal helpen bij het opbouwen van inzetbare jongeren in India.

Lees ook |Onderwijsbegroting 2023: Van focus op onderzoek naar bijscholing, hier is wat belanghebbenden zijn zoekt in de aankondiging van vandaag

‘Een verenigd Skill India-platform biedt professionals in alle sectoren een sterke houvast:’ Mayank Kumar, mede-oprichter & MD, upGrad

Advertentie

De eerste begroting die onder Amrit Kaal wordt voorgesteld, is in veel opzichten revolutionair en omvat 3 hoofdthema's: zorg, groen en digitaal. On-job training in new-age cursussen en een impuls voor vraaggestuurde vaardigheden via een verenigd Skill India-platform zullen professionals in verschillende sectoren een sterke houvast bieden om hen uit te rusten met de vaardigheden van morgen. We hebben geschoolde mankracht nodig om een ​​hogere inzetbaarheid in het land mogelijk te maken, wat ook het bbp zal doen stijgen. Vooral met de oprichting van drie Centres of Excellence for AI om ‘Make AI for India’ en ‘Laat AI werken voor India’ we zouden meer Data en Tech-geschoolde professionals nodig hebben om de groei over verschillende domeinen heen te drijven. We verwachten de komende tijd een bredere samenwerking tussen de overheid en TSP's (Technology Service Providers) om ervoor te zorgen dat ons talent gewapend blijft met toekomstbestendige vaardigheden en domeinexpertise. De juiste set van beleid, leermiddelen en begrotingstoewijzingen zoals deze hebben het potentieel om van India de talenthoofdstad van de wereld te maken. Een andere mijlpaal van deze begroting is de introductie van een nationale digitale bibliotheek voor kinderen en adolescenten met hoogwaardige bronnen in meerdere talen. de komende jaren de technische supermacht worden.

© IE Online Media Services Pvt Ltd