OPS, EPS-facties doen allebei mee aan de Erode bypoll-wedstrijd, BJP zit er middenin

0
79

Beide AIADMK-facties, de ene onder leiding van E Palaniswami en de andere door rebel O Panneerselvam, maakten woensdag hun kandidaten bekend voor de komende tussentijdse verkiezingen voor het kiesdistrict Erode East Assembly.

Tijdens het proces, Palaniswami plaatste de BJP in een dilemma, over het al dan niet steunen van een van de twee kandidaten. De factie onder leiding van Palaniswami of EPS wordt gezien als steun van de BJP. Nu de BJP echter niet erg gunstig wordt gezien in Tamil Nadu, probeert het wat afstand tussen hen te scheppen – en de posters die van de partij zijn verschenen, die samenvallen met de bekendmaking van de naam van de kandidaat, verwijzen naar hun band niet als de NDA maar als ‘AIADMK-geleide alliantie’.

Ook in Political Pulse |OPS voegt een draai toe aan Tamil Nadu bypoll, zegt dat het zal strijden in Erode, klaar om BJP te steunen

Ondertussen heeft Paneerselvam of OPS tijdens het vissen in de troebele wateren gezegd dat hij zijn kandidaat zou terugtrekken als de BJP er een zou indienen. De kandidaat van de OPS-factie is overigens een 42-jarige textielhandelaar Senthil Murugan, behorend tot de Senguntha Mudaliyar-gemeenschap, zonder politieke achtergrond.

EPS, die de officiële interim-algemeen secretaris van de AIADMK is, heeft daarentegen een ticket gegeven aan veteraan K S Thennarasu, 65, een tweevoudig voormalige MLA van Erode-zetel (nu bekend als Erode East), die in 2001 heeft gewonnen en 2011. Hij is momenteel de secretaris van het AIADMK Erode Urban District MGR Mandram en is sinds 2011 secretaris van het kiesdistrict Erode (Oost) Assembly.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

JCB Literatuurprijs 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groei…

Delhi Confidential: Meet, greet en part in Parliament

In Jamtara veranderden oude panchayatgebouwen in bibliotheken en studiekringen…

Budget 2023: het juiste belastingregime kiezenMaandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

EPS-posters voegden eerst “progressief” toe aan de naam van de NDA, waardoor deze werd veranderd in de NDPA, wat werd gezien als een gebaar naar de minderheidsstemmen van het kiesdistrict, die meer dan 50.000 tellen. Woensdagavond was dit veranderd in de door AIADMK geleide Alliantie.

Must Read |Congres om te betwisten Eroderen bypoll, BJP mag niet opzij staan ​​voor AIADMK

Volgens een topleider van de BJP in Chennai zal de partij een oproep op haar stand op de bypoll tegen vrijdag, tijdens het bezoek van staatshoofd K Annamalai aan de nationale hoofdstad.

De leider legde het dilemma van de partij uit en zei: “Hoewel OPS ons heeft verzekerd dat hij zijn kandidaat zal laten vallen als de BJP meedoet aan de race, kunnen we het ons op dit moment gewoon niet veroorloven om zijn factie te steunen. Maar sommige leden van de partij en een sectie in de RSS willen niet dat we de EPS steunen gezien de onduidelijkheid rond het AIADMK-symbool… Het behoud van de alliantie met de AIADMK is cruciaal voor de BJP voor de Lok Sabha-verkiezingen van 2024. Een boycot van de peilingen daarentegen kan het vertrouwen in de alliantie negatief beïnvloeden.”

Advertentie

Sinds afgelopen juli, toen de EPS-factie van de AIADMK de partij met succes overnam, is er een juridisch geschil aan de gang over wie de eigenaar is van het Two Leaves-symbool van de partij. Maandag beval het Hooggerechtshof de verkiezingscommissie om te reageren op de petitie van EPS om zijn aanstelling als interim algemeen secretaris te erkennen, zoals aangekondigd tijdens de algemene raadsvergadering van de partij op 11 juli, waar hij werd gesteund door meer dan 2.600 algemene raadsleden, 63 van de 66 MLA's en een meerderheid van de parlementsleden en andere ambtsdragers.

In Premium |BJP's best opgestelde Tamil Nadu-plannen en het RN Ravi-effect

De EPS-factie hoopt op een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof, nadat hij er een heeft gekregen van het Hooggerechtshof van Madras, dat hem erkende als de enige leider van de AIADMK.

Van de kant van de DMK-Congress-alliantie is de kandidaat een ervaren leider en voormalig staatshoofd van het Congres EVKS Elangovan. De alliantie is al campagne voor hem begonnen.

© The Indian Express (P) Ltd